Før kampen: Bournemouth – Manchester City

Sjansesløseri samt et effektivt Tottenham-lag sørget for at vi måtte ta til takke med ett poeng i vår første hjemmekamp for sesongen forrige helg. Søndag tar våre gutter turen med til den engelske sørkysten for å møte Bournemouth, et lag vi fortsatt er ubeseiret mot etter 14 møter i liga sammenheng.

Sesongen er knappe to uker gammel, men allerede har nyvinningen i Premier League, VAR (videoassistert dømming), rukket å sette sitt preg på kamper. Noe spesielt klubber som Manchester City og Wolverhampton har fått erfare. I den første serieomgangen mot West Ham fikk vi annullert en scoring for en marginal, for å si det mildt, offside på Raheem Sterling. Wolverhampton på sin side fikk en scoring annullert for hands, etter en nær identisk situasjon som den vi opplevde på overtid i oppgjøret mot Tottenham, i 0-0 kampen borte mot Leicester i serieåpningen. På mandag måtte Wolverhampton-fansen vente i to minutter før det kunne slippe jubelen for alvor etter at Ruben Neves hadde satt inn 1-1 på et vakkert langskudd i oppgjøret mot Manchester United. De på VAR-rommet satt og nemlig og finregnet på om en Wolverhampton-spiller hadde vært i en offside posisjon i forkant av scoringen eller ikke. 

Denne gangen gikk marginene i Wolverhamptons favør, men manager Nuno Esperito Santo var likevel ikke særlig imponert over det nye verktøyet etter kampen. Vi må for all del ikke ta bort spontaniteten fra fotballen. Det handler om følelser. Når du feirer et mål, er det så vakkert, du feirer det så inderlig. Og så må du stå og vente i stillhet på en avgjørelse. Ikke ta det bort fra folket, for det er det viktigste øyeblikket i fotball, sa den portugisiske manageren etter kampen.

VAR kom nok en gag i fokus mot Tottenham

Som i returmøtet i forrige sesongs kvartfinale mot Tottenham i Champions League, fikk vi også forrige helg en scoring annullert på overtid av oppgjøret mot laget fra nord-London grunnet en VAR-avgjørelse. Forrige sesongs annullering kostet oss et avansement til semifinalen i Champions League, lørdagens annullering kostet oss etter alle solemerker to poeng. Når det er sagt så hadde vi mer enn nok av muligheter til å avgjøre kampen lenge før den annulerte scoringen på overtid. Til tider rundspilte vi forrige sesongs Champions League finalist, og en av våre antatt hardeste konkurrenter til et nytt Premier League gull, og ledet både 1-0 og 2-1. Men gjestene fra London tok var effektive og vare på de to sjansene de fikk. Dermed endte det hele med ett poeng til hvert av lagene, og Manchester City avga poeng i Premier League for første gang siden 2-1 tapet borte mot Newcastle i slutten av januar!!.

Oleksandr Zinchenko så ut til å slite med en skade på baksiden av låret på slutten av oppgjøret mot Tottenham, men er allerede tilbake i full trening igjen så det var nok bare snakk om en aldri så liten krampe eller lignende. Gledelig var det også å se at Benjamin Mendy var tilbake i full trening igjen tidligere denne uken. Skader har dessverre preget hans City-karriere så langt. Noe som har ført til det bare har blitt 23 kamper (19 fra start og 4 som innbytter) for franskmannen hittil i sine to sesonger som City-spiller. Sist han var på banen for City var i 4-3 seieren hjemme mot Tottenham i Champions League i midten av april. Men det vil nok fortsatt gå noen uker før vi får se ham i aksjon igjen. John Stones pådro seg en muskelskade på trening i forkant av Tottenham-kampen, og rekker heller ikke dette oppgjøret. Leroy Sane ble operert i Østerrike forrige helg, og blir borte i lang tid framover.

Med den meget gode spillemessige prestasjonene fra forrige helg friskt i minne, er det vanskelig å se for seg at Pep Guardiola kommer til å gjøre så veldig mange forandringene på laget til søndagens kamp. Ilkay Gundogan startet på bekostning av David Silva sist, vi tror imidlertid vår nye lag-kaptein er tilbake igjen fra start her. Nyinnkjøpte Joao Cancelo har etterhvert fått litt tid til å bli kjent med sine nye lagkamerater etter overgangen fra Juventus, og får muligens sin debut på bekostning av Kyle Walker. Walker har slett ikke gjort seg bort i noen av de to første kampene, men dette er kanskje en fin mulighet for Cancelo til å få vist seg fram. Riyad Mahrez spilte meget godt i åpningskampen mot West Ham, men måtte se Bernardo Silva ta plassen på høyrekanten mot Tottenham. Mulig han får sjansen igjen her, men vi tror likevel Bernardo beholder plassen sin.

Vi tipper dette laget fra start: Ederson, Joao Cancelo, Oleksandr Zinchenko, Aymeric Laporte, Nicolas Otamendi, Rodri, David Silva, Kevin De Bryne, Bernardo Silva, Sergio Aguero, Raheem Sterling.

Bournemouth åpnet sesongen med å spille 1-1 hjemme mot nyopprykkede Sheffield United, før det forrige helg med seier 2-1 borte mot et annet nyopprykket lag, nemlig Aston Villa. Klubben som ledes av Eddie Howe er nå i gang med sin femte strake sesong i Premier League. En strålende prestasjon med tanke på at klubben så sent som i februar 2008 ble satt under administrasjon grunnet store økonomiske problemer, fikk poengstraff og endte sesongen 2007-08 med å rykke ned til fjerde nivå (League Two) i det engelske ligasystemet.

Forrige sesong endte med en 14.plass med 45 poeng etter 38 kamper. Den beste sesongen deres hittil i Premier League stammer fra 2016-17 sesongen da de endte på en 9.plass.

I løpet av sommeren har de hentet inn kantspilleren Arnaut Danjuma fra belgiske Club Brugge. Midtbanespilleren Philip Billing har ankommet fra Huddersfield, mens forsvarsspillerne Lloyd Kelly og Jack Stacey er hentet fra henholdsvis Bristol City og Luton. I tillegg er den unge angrepsspilleren Harry Wilson kommet på lån fra Liverpool. Borte siden forrige sesong er spillere som Tyrone Mings (Aston Villa), Lys Mousset (Sheffield United), Connor Mahoney (Millwall), Marc Pugh (Queen´s Park Rangers) og Harry Arter (utlånt til Fulham).

De har slitt med en rekke skadeproblemer gjennom sommeren og i sesonginnledningen. Dan Gosling, David Brooks, Lewis Cook og Simon Francis er alle uaktuelle grunnet skader. I tillegg stod både Arnaut Danjuma, Junios Stanislas og Lloyd Kelly over sist og er også høyst tvilsomme til denne kampen.

Disse 11 startet mot Aston Villa og får trolig fornyet tillit av manager Eddie Howe: Aaron Ramsdale, Charlie Adams, Adam Smith, Nathan Ake, Steve Cook, Jefferson Lema, Philip Billingstad, Ryan Fraser, Harry Wilson, Joshua King, Callum Wilson.

Alle de 8 tidligere innbyrdes møtene i Premier League har endt med seier til Manchester City og det med en samlet målscorer på 25-3 !!. De to siste tilsvarende oppgjørene i Bournemouth har begge endt med ett mål seier til City. For to sesonger siden ble Raheem Sterling matchvinner med en scoring neste syv minutter på overtid i oppgjøret som endte 1-2. Forrige sesong satte Riyad Mahrez inn kampenes eneste mål 10 minutter ut i den andre omgangen.

Opp gjennom historien har lagene møtt hverandre 14 ganger i ligasammenheng, aldri i noen av cupene. 12 av kampene har endt med seier til Manchester City, mens 2 har endt uavgjort (0-0 på Dean Court i februar 1999, i en kamp City avsluttet med bare 9 spillere etter at både Jamie Pollock og Kevvin Horlock hadde blitt utvist på tampen av oppgjøret, og 3-3 på Maine Road i mai 1989). Dagens manager Eddie Howe var forøvrig i start oppstillingen til  Bournemouth 0-0 kampen i 1999, sist laget tok poeng fra Manchester City.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

  • 02.03.2019: Bournemouth – Manchester City 0-1 (Mahrez)
  • 01.12.2018: Manchester City – Bournemouth 3-1 (B. SIlva, Gundogan, Sterling)
  • 23.12.2017: Manchester City – Bournemouth 4-0 (Aguero 2, Sterling, Danilo)
  • 26.08.2017: Bournemouth – Manchester City 1-2 (Jesus, Sterling)
  • 13.02.2017: Bournemouth – Manchester City 0-2 (Sterling, Selvmål)

Visste du at:

  • Bournemouth har ennå tilgode å holde nullen bakover i de 21 tidligere Premier League kampene de har spilt på en søndag, totalt 56 er sluppet inn på disse 21 kampene (2 seire, 3 uavgjorte 16 tap). De to eneste seirene har imidlertid kommet mot såkalt «topp-6» motstand. 4-3 hjemme mot Liverpool søndag 4.desember 2016, og 2-1 hjemme mot Arsenal søndag 14.januar 2018.
  • Ingen av Manchester Citys 16 siste bortekamper i Premier League har endt med uavgjort (13 seire, 3 tap). Sist vi spilte uavgjort på bortebane var da vi spilte 0-0 mot Liverpool på Anfield 7.oktober i fjor.
  • Dersom David Silva spiller blir det hans kamp nummer 400 for Manchester City. Kun 13 spillere har flere kamper for klubben gjennom historien.
  • Kevin De Bruyne har nå 49 målgivende pasninger på sine 122 Premier League kamper. Det hittil færreste antall kamper en spiller har brukt på å nå 50 målgivende pasninger er 141 som Mesut Øzil brukte på å nå sine første 50.
  • Pep Guardiola har vunnet alle sine 6 kamper som manager mot Bournemouth. Bare mot Malaga (8) og West Ham (7) har han en en bedre 100 % seiersrekke som manager.

Dommer er Andre Marriner.

Kampstart er søndag kl.15.00, og kampen vises på TV2 Sport Premium.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar