SWP: – Raheem Sterling er en inspirerende rollemodell

Shaun Wright-Phillips beundrer Raheem Sterling. 

Shaun Wright-Phillips har i et intervju med mancity.com pratet om sin beundring for Raheem Sterling, både i forhold til hvordan han håndterer rasisme og i forhold til det han gjør ute på banen. Sterling var et offer for rasisme i bortekampen mot Chelsea forrige sesong, noe som førte til en utestengelse på livstid fra Stamford Bridge for den skyldige. Raheem tok saken i egne hender da han på sin Instagram-konto tok opp medienes rolle i forhold til rasisme. Han fikk det fram på en intelligent og reflektert måte og har i ettertid blitt hyllet for måten han fikk det frem i lyset på. Wright-Phillips var et selv et offer for rasisme da han spilte landskamp i Spania i 2004 og sier måten Raheem har håndtert det på vil ha en positiv innvirkning på yngre generasjoner:

– Raheem håndterte det «like a boss», sier han. Sosiale medier var ikke en greie da det hendte med meg, mens nå i dag kan Raheem nå ut til hele verden med sitt budskap. Det jeg selv gjorde var å le av det hele og å spørre «hvor gammel er du?». Vi lever i en annen tid nå og fotballen er multikulturell. Det er grusomt å se at det fremdeles er tilfeller av rasisme i fotballen, spesielt i forhold til de unge som vokser opp i dag. Måten Raheem håndterte det på er virkelig kraftfull og de unge som følger han vil vite at rasisme ikke er akseptabelt. Det er så mange som har vært ute etter å ta Raheem og jeg har aldri skjønt hvorfor. Han er en familiemann og du hører aldri at han har gjort noe galt. Selv om måten han fremstår på i dag er fantastisk, har jeg aldri syntes at det har vært noe galt med måten han fremstår på.

I tillegg til å være en inspirerende rollemodell utenfor banen, har Raheem også gjort sine saker veldig bra på den. Han har allerede fem scoringer denne sesongen og vil bygge videre på de 48 han til sammen har scoret de to siste sesongene. Wright-Phillips er full av ros når det kommer til Raheem sine prestasjoner:

– Han er fantastisk. Det er helt nydelig å se han spille fotball, han spiller alltid med et smil om munnen og gjør det City-supporterne elsker – jobber hardt, kjemper for klubben og han har vokst veldig som spiller under Pep. Folk har alltid pratet om avslutnings-ferdighetene hans og nå kan du forvente at han får 15 assister i løpet av en sesong. Det ser også ut som at han kan få 30 scoringer denne sesongen og det har jeg tro på at han klarer.

Wright-Phillips har reist verden rundt i sommer for å vise frem de fire trofeene til City-supportere og har i dag en ambassadør-rolle i City. Han elsker selvsagt City:

– City har alltid hatt en plass i hjertet mitt og selv om jeg ikke spiller lenger føler jeg fremdeles at jeg er involvert i klubben, det har vært en drøm for meg. Det var veldig kult å møte City-supportere, spesielt sammen med Elano i Brasil. Han forklarte meg hvor lidenskapelige supporterne er, og hvordan de holder med både Premier League- og brasilianske klubber. Det viser hvor langt City har kommet og de er elsket over hele verden. Folk frykter Manchester City og det har virkelig skjedd fort.

Raheem Sterling sammen med D’Margio Wright-Phillips

«Shauny» sin sønn, 17-år gamle D’Margio, spiller i dag for City sitt u18-lag med nummer 11 på ryggen. Han er en offensiv høyreving og er født og oppvokst i Manchester. Han har nå spilt for City i mer enn fem sesonger og var med å vinne Premier League Cup forrige sesong.

 

 

Her kan du finne ut mer om D’Margio Wright-Phillips.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar