Kjøpet få fikk med seg

Uten noen som helst form for annonsering, kjøpte City på deadline day den 21 år gamle japaneren Ryotaro Meshino. Midtbanespilleren ser ut til å havne på utlån i Hearts.

Som kjent kjøper Manchester City en rekke spillere, ikke bare spillere som er tiltenkt en rolle i førstelaget, men også spillere til akademiet, og spillere som skal lånes ut til andre klubber i City Football Group, eller andre samarbeidsklubber. Ryotaro Meshino er sannsynligvis en slik spiller, for selv om han ganske nylig signerte for Manchester City, er det få som har fått dette med seg. Grunnen er at klubben aldri har offentliggjort kjøpet fra den japanske klubben Gamba Osaka, som spiller i J1 League, altså den øverste divisjonen i japansk fotball.

Transfermarkt oppgir at City betalte Gamba Osaka £900 000 for å sikre seg midtbanespilleren, som først fikk sin J1 League-debut i fjor. Siden den gang har han vekslet mellom å spille for førstelaget og juniorlaget til klubben, før altså City kom på banen og sikret seg Meshino. Arbeidstillatelse i Storbritannia ble sikret i forrige uke, men det ser ikke ut til at det blir i Manchester han kommer til spille fotball. I stedet er han i ferd med å signere på en utlånsavtale med skotske Hearts. «Jeg er veldig glad for at han ville komme her,» kunne Hearts-manager Craig Levein fortelle. «Det er likevel litt arbeid som gjenstår. Han er en ekstremt talentfull spiller. Vi har vært i dialog med Manchester City om en del ting nylig, og gjorde nesten en annen avtale for et par uker siden. Å ta ham inn på lån til Storbritannia gir spilleren en følelse for omgivelsene her. Kanskje Manchester City vil ha ham tilbake etterpå, eller kanskje han blir her enda en sesong. Jeg vet ikke.»

Pedro Porro

Som tidligere nevnt, sikret City seg også høyrebacken Pedro Porro like før overgangsvinduet stengte – også det en signering som ble gjort uten brask og bram. Likevel var overgangssummen langt høyere enn for Meshino. City betalte visstnok Girona, delvis eid av City Football Group, £11 millioner for 19-åringen, og lånte ham deretter direkte ut igjen til Real Valladolid. Porro fikk sin debut for Girona sent i 2017, og ble etter hvert førstevalget da han erstattet Pablo Maffeo, som forsvant til Stuttgart. Også Maffeo har som kjent en fortid i City. Nå er imidlertid Maffeo lånt tilbake igjen til Girona fra Stuttgart, mens altså Porro er lånt ut til Real Valladolid – fra City.

Felix Correia

En tredje spiller City sikret seg ikke lenge før overgangsvinduet stengte, som vi også tidligere har nevnt, er 18 åringen Felix Correia, som kom fra Sporting i Portugal. City skal ha betalt 3,5 millioner euro for den talentfulle høyrevingen, med landskamper for Portugal U19. Nå er det klart at Correia lånes ut til nederlandske AZ Alkmaar, og skal spille der den kommende sesongen.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar