– Prestasjonen vår mot Tottenham var fascinerende

Pep var veldig fornøyd med prestasjonen mot Tottenham, selv om det ikke ble tre poeng.

VAR tok mye av oppmerksomheten i forrige helgs serieåpning mot West Ham og det samme var tilfelle i sesongens første hjemmekamp. Pep sier laget kommer til å oppleve slike situasjoner mange ganger, men var veldig fornøyd med prestasjonen mot Tottenham:

– Vi kommer til å havne i slike situasjoner gjennom hele sesongen. Det er ikke noe å gjøre med det og vi må akseptere det. Det vil gjøre oss sterkere. Prestasjonen vår i dag mot det nest beste laget i Europa var utrolig og jeg er ikke sikker på om det er mulig å spille bedre enn det vi gjorde i dag. Vi slapp Tottenham til kun to sjanser og en av deres største kvaliteter som lag er å skape målsjanser. Vi gjorde en utrolig prestasjon, det var den beste kampen vi har spilt. Det var veldig, veldig bra. Uheldigvis klarte vi ikke å vinne, men vi skal fortsette å spille på denne måten og det kommer vi ikke til å angre på. Det var virkelig en av våre beste prestasjoner som lag. Vi hadde 30 avslutninger og måten vi angriper på og slik vi vender spillet er utrolig. Tottenham ble spilt veldig dype og de kom seg ikke ut. Uheldigvis scoret de første gangen de kom seg over midtlinjen og den andre scoringen var en dødball. Vi spiller mot et av de beste lagene i Europa og gjør en fantastisk prestasjon.

Det ble en diskusjon på sidelinjen mellom Pep og Sergio etter at han ble byttet ut i går og Pep forklarte hva som skjedde:

– Han trodde jeg var irritert på han på grunn av målet vi slapp inn, men det var en corner og jeg ville ha mann-mot-mann. Han trodde jeg var irritert på han, jeg er veldig engasjert, men jeg har vært spiller selv så jeg vet hvordan det er. Følelser er en del av spillet. Vi pratet underveis og etterpå og jeg elsker Sergio.

City fikk også annulert en scoring på overtid mot Tottenham i Champions League forrige sesong og fikk et mål i mot seg som denne sesongen ville blitt annulert for hands. Pep synes bruken av VAR må bli mer konsekvent:

– Hvorfor ble det ikke dømt hands på Llorente forrige sesong og hvorfor ble det dømt hands her i dag? Dra til London og prat med ‘the big bosses’, så får de svare på om VAR bør bli mer konsekvent. Det er synd at det skjer i kampens siste minutter og vi opplevde jo denne situasjonen forrige sesong også. Det er tøft, fordi vi spiller bra og kampen siste øyeblikk scorer vi et fint mål. Men spør VAR-folkene, ikke spør meg. Det eneste vi kan gjøre er å fortsette å spille på samme måte som i dag, være mer kliniske og score mål, det er det eneste vi kan gjøre. Det vi gjorde mot Tottenham i dag, som er et veldig godt lag, er virkelig fascinerende. Det var fantastisk i dag. Måten vi presser på, måten vi stenger rommene på, måten vi kontrollerer kontringene på og hvor mange ganger vi skaper klare sjanser.

Om straffesituasjonen i første omgang hadde Pep følgende å si:

– Det er straffe. Lamela klatret på Rodri og han gikk i bakken. Men VAR tok seg en kaffepause i den situasjonen.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar