Manchester City 125: Chris Bailey

I forbindelse med Manchester City sitt 125-års jubileum og vår supporterklubbs 45-års jubileum, ville jeg prate med noen av de som har jobbet lengst i Manchester City. Jeg ville finne ut hvordan de vil beskrive Manchester City som klubb, hva høydepunktet har vært for dem både som ansatte i City og som supportere og jeg ville høre deres tanker om oss City-supportere fra Skandinavia. I dag, Manchester City sin ‘Editor in Chief’, Chris Bailey. 

Bailey var på sin første City-kamp i 1966 og elsker 70-tallet. Han startet som City-korrespondent for Manchester Evening News før han begynte å jobbe for klubben. Han er ansvarlig for innholdet i programbladet, jobber med CityTV og nettsiden. Han gjør det årlige intervjuet med Khaldoon Al Mubarak, noe han har gjort siden 2008/09 sesongen. I 2017 gjorde han også et halvtimes langt intervju med manager Pep Guardiola. Jeg intervjuet Chris ved kontorpulten hans inne på Media HQ på CFA:

– Hvor lenge har du jobbet i City?

Jeg hadde ti-års jubileum i juli, og tidligere var jeg Manchester City korrespondent for Manchester Evening News. Der jobbet jeg i 10-11, så dette begynner å bli noen år!

– Hva har vært det største høydepunktet for deg i City?

Høydepunktet har forhåpentligvis ikke kommet enda. Forhåpentligvis har vi ikke nådd det enda, at vi fremdeles venter på at det skal skje. Å vinne Champions League ville selvfølgelig være høydepunktet, men det har jo selvfølgelig vært flere høydepunkter. Jeg var City-supporter på 70-tallet så jeg hadde sett oss vinne serien før, sett oss vinne cupen, sett oss vinne Cupvinnercupen og et par ligacuper, så suksess var ikke ukjent for meg som supporter. Nå jobber jeg for klubben og dette er jo selvsagt den andre gull-generasjonen. Det har vært helt fantastisk. Bare å se klubben forvandle seg fra å være en stor klubb til å bli en enda større klubb, en klubb som kjemper om trofeer hvert eneste år og som har gjort utrolig mye for en del av Manchester som nesten var død. Jeg er utrolig stolt av denne klubben, både på og utenfor banen.

– Manchester City har 125-års jubileum i 2019. Kan du beskrive Manchester City med tre ord?

Tre ord! Tre ord, det er det jeg vanligvis spør folk om i jobbintervjuer. Det er veldig vanskelig! Ydmyk fremdeles, så ydmyk er ett av ordene. Ambisiøs, siden vi fremdeles vil vinne trofeer og samtidig utvikle samfunnet. Så ydmyk, ambisiøs og omfavnende, som i altomfavnende, alle er velkomne her. Så det er de tre ordene.

– Manchester City Supporters Club Scandinavian Branch har 45-års jubileum i 2019. Hva er ditt inntrykk av Citys skandinaviske supportere?

Nesten like gammel som meg! Vel, jeg vet dere treffes hvert år der alle kommer over, jeg vet det har vært et nært og godt forhold, det er fantastisk! At så mange folk, som deg selv, er så engasjerte i en klubb som er et godt stykke unna og ikke alltid like lett å besøke. Så tusen takk, 45 år er fantastisk og forhåpentligvis vil det bli større og bedre, båndene vil bli sterkere og flere vil få muligheten til å komme over for å se!

 

Du kan følge Chris Bailey på Twitter, @baileymcfc.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar