Nick Cushing om pre-season i USA: – Dette er helt perfekt for oss

City er på plass i North Carolina hvor de skal delta i Women’s International Champions Cup. 

Natt til fredag klokken 01:30 er North Carolina Courage motstander og vinneren av dette oppgjøret møter enten Lyon eller Atletico Madrid i finalen eller bronsefinalen, lørdag. Både Lyon og Atletico Madrid har slått ut City fra Champions League de siste sesongene, så Nick Cushing og jentene vil få skikkelig ‘matching’ her. På fredag får City også vite hvem som blir deres motstander i 32-dels finalen i Champions League. City vil uansett spille det første oppgjøret på bortebane og Juventus, Göteborg og Anderlecht er blant de mulige motstanderne. Forrige sesong røk City ut mot Atletico Madrid i 32-dels finalen, mens Lyon ble for sterke i semi-finalen i de to foregående sesongene.

Frem til søndag 18. august skal City gjøre seg klare til den nye sesongen i USA og manager Nick Cushing er glad for å være i gang:

På dagens pressekonferanse bekreftet Cushing at venstreback Megan Campbell ikke blir klar til fredagens treningskamp, mens Ellen White og Karen Bardsley ble igjen hjemme i Manchester på grunn av skader. Campbell er i USA, men er i opptrening. Skaden til White var en uheldig skade, derimot ikke så alvorlig, så Ellen White vil dermed forhåpentligvis snart være tilbake. Resten av spillerne er friske og raske og gleder seg til første treningskamp. Ettersom Karen Bardsley er skadet har City 19 år gamle Ellie Roebuck og 17 år gamle Emma Bradley med som keepere. Nick Cushing sier klubben er på utkikk:

– Vi har Ellie Roebuck og vår juniorkeeper Emma Bradley. Vi leter aktivt etter en keeper til og vil fortsette med det frem til sesongen starter. Vi er veldig trygge på Ellie og det som er bra for klubben er at hun de to siste sesongene både har spilt i Champions League og på et høyt nivå i FA WSL, så hun er klar. Stallen ser bra ut og vi er fornøyde med spillerne vi har signert. Vi visste at vi ville forsterke på høyrebacken og signerte Matilde Fidalgo for å få et skikkelig offensivt alternativ der. Aoife Mannion har også prøvd seg på høyreback på trening, så vi har alternativer og det er konkurranse om plassene. Lee Geum-min kommer også til å forsterke laget offensivt og Tyler Toland er en ung og lovende spiller. Vi vil kjempe om tittelen i WSL og vi vet at spillerne vi har signert kan hjelpe oss med å oppnå det, for eksempel Laura Coombs.

North Carolina Courage er i følge Cushing et av de beste lagene i USA og de kan også møte Lyon eller Atletico Madrid. Cushing er sikker på at laget hans virkelig vil få testet seg her:

– Fokuset vårt er å forberede laget på WSL. Det vil selvsagt være Champions League-nivå på disse treningskampene, ettersom Atletico er det beste laget i Spania og Lyon er best i Europa. Vi dro hit i fjor også og hadde ikke muligheten til å møte Courage. Å spille mot en amerikansk klubb er en ny erfaring for oss. Vi gleder oss veldig til å møte dem og dette er den type pre-season vi trenger. Vi må sørge for å forberede oss godt, slik at dette blir en positiv erfaring for oss på lengre sikt. Disse kampene er tøffere enn samtlige kamper vi vil spille hjemme i ligaen og dette er en fantastisk måte å forberede laget på. Det gjør at spillerne begynner å tenke på Champions League også med trekningen på fredag og første kamp er rett rundt hjørnet. Vi må også være realistiske siden vi kun har trent i et par uker og ting vil ikke være perfekt. Det er mye varmere enn i Manchester, men vi liker varmen. Vi må sørge for at dette blir en positiv erfaring for oss, samme hva som skjer, og sørge for at vi er klare.

Den kanadiske angriperen Janine Beckie (bildet) og den tyske angriperen Pauline Bremer er også veldig fornøyde med å ha pre-season i USA:

– Det er veldig spennende å være her, sier Beckie. Å møte spillere av et så høyt kaliber og å ha så mange spillere som deltok i VM på ett sted, skjer ikke så ofte. Sommerens VM var virkelig bra på kvinnefotballen og Women’s International Champions Cup er en unik mulighet for supporterne til å se ulike måter å spille fotball på. Vi gleder oss veldig til første treningskamp.

Pauline Bremer er enig med Nick Cushing i at pre-season i USA er den perfekte måten å forberede seg på: – Pre-season er virkelig bra. Førsteinntrykkene har vært veldig bra og vi har trent godt, vi koser oss veldig. Vi ønsker selvsagt å vinne, det er konkurranse og vi spiller for å vinne, men i pre-season ønsker vi først og fremst å se hvor vi kan forbedre oss, sier den tyske angriperen. Hun er enig med Beckie i at sommerens VM var veldig bra for kvinnefotballen: – Sommerens VM var fantastisk og nå på klubbnivå kan vi virkelig nå ut til folk og gjøre dem oppmerksomme på kvinnefotball. Denne turneringen vil hjelpe veldig!

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar