Taylor Harwood-Bellis: – En glede å bli rost av Pep

Taylor Harwood-Bellis imponerte på treningsleir i Asia og fikk velfortjent ros av Pep Guardiola. 

De fleste av de mest kjente personene fra Stockport er City-supportere: bokser Ricky Hatton, tennisspillerne Liam og Naomi Broady, Craig Cash kjent fra ‘the Royle Family’, komiker Jason Manford og de fem medlemmene i bandet Blossoms. Fred Perry, vinner av åtte Grand Slam titler, var selvsagt fra Stockport, men var nok ikke City-supporter. Flere av City sine yngre spillere er også fra Stockport, blant andre Phil Foden og Luke Bolton. Under City sin treningsleir i Asia var det derimot en 17 år gammel midtstopper fra Stockport som imponerte Pep Guardiola: nemlig Taylor Harwood-Bellis.

Han er 187cm høy og er en selvsikker midtstopper som kan spille ut bakfra. Taylor var den eneste av City sine utespillere som spilte samtlige 90 minutter av sesongens første treningskamp mot West Ham, før han deretter spilte 30 minutter for Wolves. Mot Kitchee spilte han rundt 20 minutter. Harwood-Bellis er en ledertype og var kaptein for City sitt U15-lag da Pep tok over som manager. Han ble City-spiller som 8-åring og var også kaptein for England U17 i sommerens EM. I 2015 scoret han hat-trick i en 9-0 seier mot Manchester United og ble promotert til EDS som 16-åring. Pep Guardiola roste 17-åringen på pressekonferansen foran serieåpningen mot West Ham: – Jeg ble veldig imponert over Taylor. Jeg kjente ikke så godt til ham fra før, men han var veldig god under pre-season i Asia. Taylor sier det er en glede å bli rost av Pep Guardiola:

– Det er en glede. Han er en av verdens beste managere og at han legger merke til meg er virkelig stort, så jeg må bare jobbe på og sørge for at han fortsatt vil ha meg med. Jeg kan alltid bli bedre så jeg kunne selvsagt prestert enda bedre i Asia, men jeg er stolt av meg selv. Jeg gjorde mitt absolutt beste.

Harwood-Bellis og Eric Garcia ble denne uken utpekt av Stuart Brennan som et stopperpar som virkelig kan utfordre John Stones og Aymeric Laporte og Harwood-Bellis liker å spille sammen med Garcia:

– Han er bedre med ballen i beina enn meg, men jeg tror jeg er sterkere i forhold til hodespill og taklinger. Vi er et bra stopperpar i forhold til de ulike kvalitetene vi har og han er fantastisk å spille sammen med. Jeg elsker å spille sammen med han.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *