FIFA gir City bot

Manchester City slipper unna overgangsnekt, men får 370 000 sveitsiske franc i bot av FIFA for å ha hentet to afrikanske spillere før de fylte 18 år.

FIFA har endelig kommet med sin dom, etter å ha etterforsket overgangene til George Davies og Dominic Oduro, som ble hentet fra akademiet Right to Dream i Ghana til den danske klubben Nordsjælland, som City hadde et samarbeid med. Vi har tidligere skrevet om FIFAs etterforskning, og det internasjonale fotballforbundet har nå kommet fram til at disse overgangene var ulovlige – og gitt City en bot på 370 000 sveitsiske franc, eller £315 000, omregnet til britiske pund.

Litt bakgrunn for hva saken gjelder: City har hatt en samarbeidsavtale med det ghanesiske fotballakademiet Right to Dream, som er en slags kombinert skole og fotballakademi som lar barn og unge utvikle fotballferdighetene sine, samtidig som de får skolegang og utdanning. Fotball skal med andre ord kombineres med tanken om hvordan barn kan løftes ut av fattigdom. Det var i 2010 at City skrev under en avtale med Tom Vernon, som står bak akademiet, som sa at City skulle ha førsteretten til alle spillerne akademiet produserte etter at de var fylt 18 år. FIFAs regler forbyr nemlig klubber å hente spillere fra andre kontinenter før de er fylt 18. I 2016 inngikk også Right to Dream en avtale med den danske klubben FC Nordsjælland, som i stedet ga danskene førsteretten til spillere utviklet av Right to Dream. City hadde likevel rett til å hente spillerne i Nordsjælland med bakgrunn fra Right to Dream mellom fylte 18 og 21 år. I tillegg var City sikret 25 prosent av alle inntekter FC Nordsjælland måtte få ved videresalg av spillerne med bakgrunn fra akademiet.

Davies og Oduro skal ha blitt hentet til Nordsjælland før de fylte 18 og spilt i juniorkamper, noe som altså er mot FIFAs reglement.

FIFA skriver i sin pressemelding: «FIFAs disiplinærkomite har sanksjonert den engelske klubben Manchester City som å ha brutt regler knyttet til internasjonale overganger og registrering av spillere under 18 år (…) Disiplinærkomiteen har tatt hensyn til at Manchester City FC aksepterer ansvaret sitt, og har sanksjonert klubben med en bot på 370 000 sveitsiske franc.»

Relaterte saker

3 svar

  1. Som forventet. Noe annet hadde ført til rettsak, og det er nok det siste de korrupte pampene i FIFA ønsker.

  2. Greit om det kan deles opp i to avdrag. September er en tøff regningsmåned i England.

  3. Regner med at NY Times og norske medier har denne saken høyt oppe i morgendagens utgaver⚽️

Legg igjen en kommentar