Riyad Mahrez imponerer Pep

Riyad Mahrez var involvert i samtlige scoringer mot West Ham. 

Riyad Mahrez hadde en strålende kamp i lørdagens serieåpning mot West Ham, med to assister og hele fire nøkkelpasninger. Mahrez var involvert i samtlige av City sine scoringer og var også den som ble felt da vi ble tildelt straffespark. Han imponerte Pep Guardiola og fikk fortjent ros etter kampslutt:

– Det eneste problemet Riyad hadde forrige sesong var at manageren ikke gav han nok spilletid, fordi han hadde en av ligaens beste spillere, Bernardo Silva, foran seg. Nå er Bernardo obs på at Riyad Mahrez er en fantastisk fotballspiller og han er nødt til  å prestere og holde seg på tærne. Gabriel Jesus kom tilbake med fantastisk fart og energi, så det gjelder Sergio også. Det er den eneste måten vi kan holde oppe nivået vårt på. Vi vet at dette var årsaken til at vi gjorde det så bra vi som gjorde det forrige sesong. Dette må samtlige spillere være klar over. Vil man spille neste uke er man nødt til å prestere, sier Pep.

City sin innbytterbenk mot West Ham imponerte blant andre Jose Mourinho som uttalte at ‘Manchester City B’ var et av de fire lagene som ville være i stand til å vinne Premier League denne sesongen. Pep uttalte følgende:

– Mot West Ham hadde vi Joao Cancelo, Gundogan – den beste midtbanespilleren de to siste månedene av forrige sesong, uten han hadde vi aldri oppnådd det vi gjorde. Vi hadde Foden, en talentfull spiller, vi hadde Bernardo. Sergio i tillegg. Fernandinho er hjemme. Det er den eneste måten å gjøre det på. Om noen ikke er spiller bra er jeg nødt til å tenke slik at da er det noen andre som fortjener å spille. De må spille bra og de må vise respekt til de som ikke spiller. Jeg vet av erfaring at det er dette som skal til for å holde laget fokusert og for å beholde samholdet i laget. Otamendi også, etter kun to treningsøkter hadde han en fantastisk kamp i Community Shield. Han spilte ikke mot West Ham. Det er realiteten.

Mahrez var kjapt på tråden til Pep Guardiola etter sommerens Afrika-mesterskap:

– Riyad ringte meg etter Afrika-mesterskapet og sa at han trengte kun ti dagers hvile. Han ville komme tidlig tilbake og han ville spille. Det liker jeg! Jeg ville bruke Riyad mot West Ham. Det er ikke noe galt med Bernardo, han har bare et lite muskulært problem. Alle må vite at jeg stoler på dem. Det er sannheten. Om jeg ikke likte en spiller etter fire sesonger, ville han ikke vært her lengre. Da hadde vi solgt han eller leid han ut. Spillerne må konkurrere mot hverandre. Mot motstanderne våre, ja, men også mot hverandre. Når de spiller er de nødt til å vite at de må prestere. Det er årsaken til at vi holder ved like de høye standardene våre. Hvis ikke har vi en tendens til å bli mer avslappet, som i første omgang da det var slurvete. Spillerne visste at første omgangen mot West Ham var dårlig, men det er normalt på dette tidspunktet. Andre omgang var mye bedre.

City har nå vunnet 15 kamper på rad i ligaen og ikke i en eneste av de 15 kampene har City startet med samme lagoppstilling.

 

Relaterte saker

1 svar

  1. Ser ut som spillerne må smiske for å få spille…

Legg igjen en kommentar