Mangala klar for Valencia

Eliaquim Mangala har skrevet under på en toårskontrakt med Valencia, og returnerer dermed til klubben han var på utlån til i 2016/17-sesongen.

Det er Valencia selv som melder at Eliaquim Mangala har skrevet under på en toårskontrakt med klubben, og det eneste som gjenstår for å få formalisert overgangen skal være noe papirarbeid. Mangala forlater dermed Manchester City fem år etter at han ble hentet fra Porto i august 2014. Det ble først rapportert den gangen at City betalte £31,8 millioner for den franske midtstopperen, men 18 måneder senere ble det rapportert at den faktiske summen City måtte betalte var på £42 millioner, på grunn av kostnader knyttet til et såkalt delt eierskap, der City måtte betale £18 millioner til to selskaper som eide 40% av de økonomiske rettighetene til Mangala.

Det var Manuel Pellegrini som hentet Mangala til City, i et forsøk på å finne en solid stopperpartner til Vincent Kompany, og franskmannen fikk også en god del kamper den første sesongen – totalt 31. I 15/16-sesongen endte han på 33, og var med andre en relativt fast del av Citys lag, selv om Nicolas Otamendi på dette tidspunktet også var hentet inn, i tillegg til at Martin Demichelis fortsatt var i klubben. Denne sesongen ble den siste med Pellegrini som City-manager, og da Pep Guardiola kom inn som ny manager, ble det raskt klart at Mangala ikke var en del av planene hans. 16/17-sesongen tilbrakte han dermed på utlån til Valencia.

Oppholdet ble imidlertid aldri gjort permanent den gangen, og han returnerte til City sommeren 2017. Deretter fulgte en halv sesong i Manchester, der han fikk en håndfull kamper, blant annet i Manchester-derbyet i desember hvor han kom inn og gjorde en solid innsats. Det er nå halvannet år siden han spilte sin siste kamp i City-drakt, som ble den første semifinalen mot Bristol City i ligacupen 9. januar 2018 – en kamp City til slutt vant 2-1 etter et overtidsmål av Sergio Agüero. Mangala spilte hele denne kampen og satt på benken i en del flere kamper samme måned, men har siden aldri vært å se i spill for City, som deretter lånte ham ut til Everton like før overgangsvinduet stengte i januar 2018. Her presterte han å pådra seg en kneskade i den aller første kampen, noe som holdt ham ute for resten av sesongen og dermed hele låneoppholdet. Siden har han ikke spilt en eneste fotballkamp, og det var mange som var svært overrasket da han i vår undertegnet en ny kontrakt med Manchester City, til tross for at det ikke på noen som helst måte virket som om han var en del av planene til Pep Guardiola.

Om målet var å tjene penger på han, har ikke det vært noen vellykket strategi, for Mangala går nå på free transfer til Valencia, og det eneste lyspunktet er dermed at City nå slipper å betale lønn lenger til spilleren som er blitt 28 år. Totalt fikk Mangala 79 kamper for City.

Hvordan kommer du til å huske Mangala? Bruk kommentarfeltet til å diskutere!

Relaterte saker

9 svar

 1. Kommer til å savne the Big Quim

 2. Klasseskåringen mot Hull, bare synd det var i eget mål. Hadde han blitt værende så kanskje hadde han slått rekorden til Dunne 😃

 3. Den usynlige mann 😬

 4. Haldor Melby sier:

  Big quim sin første kamp mot Chelsea når han parkert Diego Costa😊

 5. Arild Kvalvåg 😂😂👌👌👌😂

 6. Vegard Eide sier:

  Helt enig! Helt enorm den kampen

 7. Erik Duncan sier:

  Total fiasko. En av de aller verste kjøpene i City gjennom tidende. Fikk ikke hjelp av prislappen dog.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *