Manchester City 125: Vicky Kloss

I forbindelse med Manchester City sitt 125-års jubileum og vår supporterklubbs 45-års jubileum, ville jeg prate med noen av de som har jobbet lengst i Manchester City. Jeg ville finne ut hvordan de vil beskrive Manchester City som klubb, hva høydepunktet har vært for dem både som ansatte i City og som supportere og jeg ville høre deres tanker om oss City-supportere fra Skandinavia. I dag, Manchester City sin ‘Chief Communications Officer’, Vicky Kloss. 

Vicky har jobbet for Manchester City siden 2001 og er født i Manchester. Hun var den som gav Roberto Mancini sitt første skjerf med blå og hvite striper. Det var Vicky sitt eget skjerf og hun visste at supporterne kom til å elske å se Bobby Manc med det skjerfet på seg. Det var et intensivt fokus på Manchester City etter overtakelsen i 2008 og all kommunikasjon fra klubben sin side var Vicky sitt ansvar. Hun startet i rollen som ‘press officer’, før hun to år senere tok rollen som ‘Head of Communications’, i forbindelse med Commonwealth Games. Siden 2008 har hun hatt rollen som ‘Chief Communications Officer’. Jeg gjorde et kort intervju med Vicky på parkeringsplassen utenfor City Football Academy:

– Hvor lenge har du jobbet i Manchester City?

Nå har jeg jobbet her i 18 sesonger. Jeg startet i 2001 da Kevin Keegan var manager. Jeg startet som ‘Press Officer’ og jeg har jobbe meg oppover, så i dag er jeg ‘Chief Communications Officer’ i City Football Group, her i Manchester.

– Hva har vært det største høydepunktet for deg i City?

Det er veldig lite som kan overgå 93:20 for meg. I forhold til det utenomsportslige vil jeg si å møte Nelson Mandela i 2009, under pre-season i Sør-Afrika.

– Manchester City har 125-års jubileum i 2019. Hvordan vil du beskrive Manchester City som klubb?

Jeg vil beskrive Manchester City som innbydende, håper jeg.

– Manchester City Supporters Club Scandinavian Branch har 45-års jubileum i 2019. Hva er ditt inntrykk av City sine skandinaviske supportere?

Jeg vet at når vi har reist til den delen av verden, hvor utrolig lidenskapelige supporterne er og jeg vet også hvor lenge den branchen har eksistert. Jeg kjente jo Alfie Haaland og vi pratet om skandinaviske supportere som var ‘crazy but brilliant’! Så jeg er virkelig klar over hvor lidenskapelige de skandinaviske supporterne er.

Vicky Kloss tar i mot Pep Guardiola, sammen med Mike Summerbee, Ferran Soriano og Txiki Begiristain

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar