Pep Talk: Hva ble sagt på pressekonferansen?

Pep bekreftet blant annet hvem som blir neste sesongs kaptein, diskuterte konkurransen mellom Aguero og Jesus og pratet om hvilke forventninger han har til Rodri. Han sa også at laget har trent godt denne uken og er klare til kamp.

 

David Silva valgt til kaptein 

Pep bekreftet på pressekonferansen at David Silva er Manchester City sin kaptein for sesongen 2019/20 – i det som blir Silva sin tiende og siste sesong for ‘the Blues’. Kevin De Bruyne, Fernandinho og Sergio Aguero blir visekapteiner. Disse fire var i går sammen med Pep og Mikel Arteta på restauranten som Pep er medeier i, nemlig Tast Catala, som ligger på King Street. Spillerne ble sammen enige om hvem som skulle være neste sesongs kaptein og Pep begrunnet valget på følgende måte: «Kapteinen må være seg selv. David kjenner klubben godt, kjenner Premier League godt og har stor respekt blant resten av spillerne. Det vil ikke bli noe problem og han vil være en god kaptein. Spillerne har det veldig morsomt sammen.»

 

Leroy Sané

Leroy har skadet det fremre korsbåndet i høyre kne og vil definitivt miste store deler av sesongen: «Jeg vet ikke, jeg er ikke fysioterapeut. Men vanligvis tar det vel seks til syv måneder å komme tilbake etter en slik skade? Forhåpentligvis er han tilbake i februar-mars.» Pep sa også at han ikke potensielt hadde sett for seg at Leroy skulle forlate City foran denne sesongen og sa at City ikke hadde noe valg i forhold til å klare seg uten han. Leroy startet kampen mot Liverpool forrige helg og har aldri fortalt Pep at han vil forlate klubben. Han har heller aldri levert inn noe «transfer request». Leroy er i de beste hender i forhold til inngrepet som skal gjøres neste uke, hos Dr. Ramon Cugat, og klubben vil gi han den støtten han trenger gjennom skadeperioden.

 

Ilkay Gundogan forlenger med City

Ilkay Gundogan skrev denne uken en ny fire-års kontrakt med City og Pep hadde følgende å si om saken: «Jeg pratet med Ilkay én gang og sa jeg ville bli veldig glad om han valgte å bli her, fordi han er en spillertype det er vanskelig å finne i Europa i forhold til personligheten hans. Alt jeg kan si er tusen takk til klubben og til Ilkay for at han vil bli her de neste fire årene.

 

Kan laget bli enda bedre? 

Etter å ha tatt 198 av 228 mulige poeng de to siste sesongene, kan dette laget bli enda bedre? «Vi kan alltid bli bedre», sier Pep. «Jeg kan forbedre meg selv og vi kan bli bedre både individuelt og kollektivt. Alltid.» Det er viktig å tenke én kamp av gangen og ikke tenke så mye på at man skal vinne trofeer. Det viktigste er å få laget til å spille bra og å finne rytmen. «Spillerne har vært veldig fokuserte på trening og jeg har ingen grunn til å tvile på dem», sier Pep.

 

Pep om sine forventninger til Rodri

Rodri fikk sannsynligvis den tøffeste testen han kunne fått mot Liverpool i Community Shield, men han gjorde en god kamp. Pep har stor tro på spanjolen: «Jeg blir mer og mer overbevist for hver dag som går om at Rodri vil være en av de beste signeringene denne klubben har gjort de siste årene. Han vil bli en fantastisk sittende midtbanespiller for denne klubben og for engelsk fotball i mange år fremover.» «Han er en typisk sittende midtbanespiller, som Michael Carrick eller Sergio Busquets. Han spiller ikke for at han skal gjøre en fantastisk individuell prestasjon, men for å gjøre de andre spillerne bedre. Han er ung, høy, hjelper oss å vinne de lange ballene og er veldig intelligent. Etter en uke visste vi at Rodri kommer til å bli en veldig viktig spiller for oss. Det han lærte av Simeone i Atletico Madrid vil hjelpe oss denne sesongen. Sam Lee spurte Pep om Rodri minnet han om seg selv: «Nei, nei. Han er selvsagt bedre enn det jeg var. I dag er de sittende midtbanespillerne mer komplette spillere.» En av City sine svakheter de siste sesongene har vært at motstanderlag angriper første stolpe på dødballer. Pep tror Rodri kan hjelpe laget i forhold til dette, spesielt på grunn av høyden hans.

 

Konkurransen mellom Aguero og Jesus 

Pep forventer at Aguero kan prestere på samme nivå kommende sesong og Sergio er nødt til å gjøre det for å spille. Gabriel Jesus er der også og det er det samme med Kyle Walker og Joao Cancelo på høyrebacken. Sergio imponerte Pep i Copa America og han forventer at Sergio vil fortsette å hjelpe laget på samme måte som tidligere. Pep følte at Gabriel Jesus kom tilbake «sharper» enn Sergio foran denne sesongen, mens forrige sesong var det motsatt. «Alle spillerne må føle på presset for å prestere og det er veldig høyt nivå på dette laget. Dette er den eneste måten for å prestere jevnt over tid i fire turneringer.»

 

Copyright: Danny Lennon, Senior Designer Manchester City

Legg igjen en kommentar