Ilkay Gundogan forlenger med City

Ilkay Gundogan har skrevet en ny kontraktsforlengelse med City, som holder han i klubben til 2023.

Tyskeren har vist seg som en veldig viktig spiller for City de tre siste sesongene, og var den første spilleren Pep Guardiola signerte som manager for Manchester City. Ilkay har et nært forhold til Pep og er hans nærmeste nabo.

Ilkay var spesielt viktig da City vant sine 14 siste kamper forrige sesong og han mistet bare en av disse kampene. Han har kjempet seg tilbake fra skadeproblemer og har spilt den beste fotballen i sin karriere for City. Nå har han også dedikert de beste årene han har igjen som fotballspiller til klubben. Ilkay er en veldig talentfull, kreativ midtbanespiller som både er intelligent og jobber hardt for laget. Assistenttrener i City, Mikel Arteta, beskriver Ilkay på følgende måte:

– Han er bare fantastisk, sier Arteta. Han er en spiller som innehar alt som er nødvendig for å utøve vår kamp-plan. Han er hurtig, intelligent, kan bruke begge føtter, beveger seg veldig bra, han skjærer av løp og hans ‘llegada’ (det å komme sent inn i boksen) er utrolig. Når det kommer til å spille på trange områder, spille på ett touch og å vite hvor medspillerne dine er, er Ilkay den beste.

Gundogan er veldig fornøyd med å ha forlenget kontrakten sin med City:

– Jeg er veldig fornøyd med å ha skrevet en ny kontrakt. Jeg har virkelig satt pris på de siste tre sesongene her og samtlige i klubben har gjort at jeg har følt meg hjemme siden første dag. Det er et privilegium å være en del av dette laget, måten vi spiller fotball på og vinne trofeer. Det er veldig vanskelig å gjøre og jeg er glad for å være en del av det. Jeg er veldig spent på hva vi kan få til her de kommende sesongene.

Sportsdirektør Txiki Begiristain var også veldig fornøyd med nyhetene:

– Han har vist hvor viktig han er for oss og han har spilt en veldig viktig rolle i forhold til alt vi har oppnådd så langt.

Ilkay Gundogan er godt likt av de andre City-spillerne og er en spiller som leder gjennom sitt eksempel. Han er en ‘laidback’ type, som også var tydelig i forhold til den nye kontrakten. Han har alltid lagt vekt på at han trives veldig godt i Manchester og City kan nå nyte av hans ferdigheter i hvert fall fire år til.

Gundogan har så langt spilt 115 kamper for Manchester City og har startet 80 av disse kampene. Han har scoret 17 mål for klubben og har vært med på å vinne samtlige syv trofeer.

Relaterte saker

4 svar

  1. En av City sine mest fotballsmarte spillere .

  2. Wilhelm Kjetil Brundtland helt enig og eg håper og det blir et positivt signal til Leroy Sane , at landsmann og kamerat signerte ny langtidskontrakt 😊👍

  3. JAAA. Fantastiske nyheter. Han er en nytelse å se på 🏆🏆

  4. En av årets beste signeringer faktisk. Synes City har vært gode på overgangsmarkedet. Absolutt alle signeringer, salg, og lån virker logiske og fornuftige.

Legg igjen en kommentar