Før kampen: West Ham – Manchester City

Lørdag sparkes Premier League endelig i gang igjen for Manchester Citys del når vi tar turen ned til London for å møte West Ham i sesongpremieren.

90 dager har da gått siden vi slo Brighton 4-1 på bortebane i serieavslutningen forrige sesong og kunne heve Premier League-tittelen for fjerde gang. Det etter at vi vant våre 14 siste seriekamper og slo Liverpool på målstreken etter en heseblesende avslutning på det som ble en historisk sesong for vår del. For første gang i historien vant nemlig et lag både liga, FA Cup og Ligacup i en og samme sesong. Og ikke nok med det, så tok vi også med oss Community Shield fatet etter at vi slo Chelsea 2-0 på Wembley.

Flere nye ansikter har kommet inn dørene i løpet av sommeren. Første mann inn var den spanske forsvarsspilleren Angelino, med en fortid i vårt akademi, som ble hentet tilbake fra PSV Eindhoven. Deretter ble den spanske midtbanespilleren Rodri hentet fra Athletico Madrid. Og like før transfer-vinduet stengte i England torsdag ettermiddag ble den portugisiske backen Joao Cancelo hentet fra Juventus. I tillegg til at veteranen Scott Carson ble hentet inn på lån fra Derby for å gå inn i rollen som ny tredjekeeper. Mens spillere som Vincent Kompany (spillende trener i Anderlecht), Danilo (Juventus), Fabian Delph (Everton), Philipp Sandler (Anderlecht, lån) og Ari Muric (Nottingham, lån) har forlatt klubben.

I løpet av sesongoppkjøringen spilte vi fire kamper på vår Asia-turne som endte med tre seire og en uavgjort, før vi forrige helg nok en gang kunne ta med oss Community Shield-fatet hjem til Manchester etter å ha slått Liverpool 5-4 på straffer etter at det stor 1-1 etter ordinær tid i kampen som ble spilt på Wembley..

Leroy Sane blir lenge borte fra banen etter skaden han pådro seg mot Liverpool

Et stort skår i gleden var det imidlertid at Leroy Sane måtte gi seg med en kneskade etter bare ti minutters spill mot Liverpool. Ytterligere undersøkelser har vist at det er snakk om en korsbåndskade som krever kirurgisk inngrep. Det er ventet at Sane vil være ute i flere måneder framover, kanskje ryker til og med hele sesongen for vår tyske kantspiller. Aymeric Laporte stod over kampen mot Liverpool etter å ha fått seg en smell på trening, men er tilbake i full trening igjen og reiser sammen med resten av troppen til London. Riyad Mahrez stod også over mot Liverpool etter at han hadde tatt noen medisiner som man ikke hadde full deklarasjon på mens han var i sitt hjemland Algerie etter Afrika-mesterskapet i sommer. Følgelig valgte man ikke å ta noen sjanser i tilfelle doping-prøver. Men han er nå klarert og aktuell for kamp igjen.

Pep Guardiola kunne på fredagens pressekonferanse bekrefte at David Silva blir vår nye kaptein etter Vincent Kompany som gav seg etter forrige sesong. Der sa han også, blant mye annet, at nyinnkjøpte Joao Cancelo ikke spiller fra start lørdag ettersom han kun har fått trent et par dager med sine nye lagkamerater.

Vi møtte West Ham på bortebane også i sesongstarten for 12 år siden, i august 2007. Den gang var det svenske Sven-Gøran Eriksson som satt i manager-stolen. City var det klart beste laget den ettermiddagen, og vant til slutt 2-0 etter scoringer av Rolando Bianchi og Geovanni. Seieren ble den gang fulgt opp med to nye seire, begge hjemme på City of Manchester Stadium som banen het den gang. Først 1-0 hjemme mot Derby, deretter 1-0 mot Manchester United fire dager senere slik at vi stod med full pott etter tre serieomganger. Målet mot Derby, som ble satt inn av Michael Johnson, var faktisk det første målet vi scoret på hjemmebane siden 1. januar samme år (!!) Da satte Georgios Samaras inn begge våre mål i 2-1-seieren hjemme mot Everton. Etter det gikk vi på en rekke med hele 8 Premier League-kamper på hjemmebane uten nettkjenning. Det gikk altså ikke mindre enn 226 dager, og 781 spilleminutter (+ tillegg) mellom Samaras´ 2-1 scoring på straffe mot Everton til Johnsons scoring mot Derby !!. Man kan trygt si tidene har forandret seg. Sesongen endte forøvrig med et pinlig 8-1 tap borte mot Middlesbrough, i det som ble Svennis´ siste kamp som City-manager.

Manchester City har hatt et bemerkelsesverdig godt tak på West Ham på bortebane etter at de flyttet til nye London Stadium foran 2016-17 sesongen. Fire møter har det blitt her, tre i Premier League samt ett i FA Cupen. City har vunnet samtlige med en målforskjell på 17-1.

Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte med seier 4-0 etter to scoringer av Leroy Sane, samt en hver fra Raheem Sterling og David Silva. Oppgjøret på Etihad Stadium endte med seier 1-0 takket være en straffe-scoring av Sergio Aguero. Vi møtte de også i vår første oppkjøringskamp i Kina tidligere i sommer. Da ble det seier 4-1 etter scoringer av Raheem Sterling (2), David Silva og Lucas Nmecha (straffe).

Tidligere City-manager, Manuel Pellegrini, går inn i sin andre sesong som manager for London-klubben. Debut-sesongen hans endte med en 10.plass med 52 poeng på 38 kamper. I løpet av sommeren har man hentet inn angrepsspillerne Sebastian Haller og Albian Ajeti fra henholdsvis Eintracht Frankfurt og Basel. Midtbanespilleren Pablo Fornais fra Villareal, samt Roberto (Espanyol) og Goncalo Cardoso (Boavista)

Mens spillere som Adrian, Marko Arnautovic, Sam Byram, Andy Carroll, Samir Nasri og Lucas Perez har forsvunnet ut dørene.

Til denne er det ventet at nyankomne Haller og Fornais vil få sine debuter. Lukasz Fabianski har slitt med en vond lyske, men meldes klar til kamp. Det samme er Jack Wilshire. Mark Noble har også slitt med skade, han rekker neppe lørdagens kamp.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

27.02.2019: Manchester City – West Ham 1-0 (Aguero)
24.11.2018: West Ham – Manchester City 0-4 (Sane 2, Sterling, D. Silva)
29.04.2018: West Ham – Manchester City 1-4 (Sane, Jesus, Fernandinho, Selvmål)
03.12.2017: Manchester City – West Ham 2-1 (Otamendi, D. Silva)
01.02.2017: West Ham – Manchester City 0-4 (De Bruyne, D. Silva, Jesus, Y. Toure)

Visste du at:

-West Ham har ikke klart å holde nullen bakover mot Manchester City på 16 kamper, alle turneringer inkludert. Sist det skjedde var da lagene spilte 0-0 i en Premiere League kamp på Upton Park i november 2012.
-West Ham har bare et hjemmetap i kalenderåret 2019, mot Everton i mars (9 kamper. 5 seire, 3 uavgjort og 1 tap)
-Manchester City er ubeseirede i de 10 siste sesongpremierene. Alle de siste 8 har endt med seier, sist 2-0 borte mot Arsenal forrige sesong.
-Sergio Aguero har lagd 6 mål i åpningskamper i Premier League. Rekorden er på 8 og holdes av Alan Shearer, Wayne Rooney og Frank Lampard.
-David Silva har scoret i alle tre oppgjørene han har spilt mot West Ham på London Stadium. Han har tilsammen lagd 6 mål mot West Ham, mer enn mot noen annen motstander.

Dommer er Mike Dean.

Kampstart er lørdag kl. 13.30 og kampen vises på TV2 Sport Premium.

 

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *