Fernandinho og De Bruyne roser Rodri

Fernandinho og Kevin De Bruyne har allerede latt seg imponere av spanjolen.

Rodri spilte en god kamp i sin offisielle debut mot Liverpool i helgens Community Shield, og viste prov på godt pasningsspill, i tillegg til en ekstremt god posisjonerings-evne. Rodri har av flere blitt lansert som Fernandinho sin erstatter, men det kan fort hende at det blir Ilkay Gündoğan som blir Rodri sin største konkurrent til denne posisjonen neste sesong, ettersom Fernandinho sannsynligvis vil bli flyttet ned i midtforsvaret. Rodri og Fernandinho kan jo også gjerne spille sammen på midtbanen. Gündoğan vil signere en ny treårs-avtale med City den kommende måneden og det er viktig med konkurranse i alle posisjoner. Rodri er selvsagt ikke på Fernandinho sitt nivå i denne posisjonen enda, men kan bli en veldig viktig spiller for City her de kommende sesongene. Fernandinho synes Rodri allerede har bevist at han er et veldig godt tilskudd til stallen:

– Han har bevist for oss at han er en veldig god fotballspiller. Vi vil hjelpe han med å tilpasse seg så snart som mulig og han vil gjøre alt han kan for å få det til. Jeg tror det viktigste er at han føler seg bra, at han er komfortabel og jeg håper han kan bidra på en veldig god måte. Han er en spiller med veldig god fysikk, han har gode tekniske kvaliteter og vil utvilsomt bli en veldig viktig spiller for oss de kommende sesongene.

Rodri fikk gjerne den tøffeste testen han kunne fått i sin offisielle debut for City i helgen, men traff på flere av pasningene sine enn noen annen City-spiller og så solid ut da Liverpool presset på sitt høyeste i andre omgang. Kevin De Bruyne syntes spanjolen gjorde et godt inntrykk:

– Han gjorde det veldig bra. Han passer helt perfekt inn hos oss. Jeg synes han er den perfekte defensive midtbanespilleren i forhold til måten vi spiller på. Dette er en veldig vanskelig posisjon å spille i vårt lag og det er ikke hvem som helst som kan spille der. Jeg synes han har vært helt fenomenal både på trening og i kampene våre i pre-season. Å være ‘den nye’ og likevel være på et så høyt nivå er et godt tegn.

 

Har du tro på Rodri denne sesongen? Bli med og diskuter i vår nye Facebook-gruppe, Citysnakk!

 

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar