Vant i Japan!

Manchester City vant den siste oppkjøringskampen på Asia-turnéen, etter å ha beseiret et sterkt Yokohama F. Marinos foran 65 000 tilskuere på Nissan Stadium i Yokohama.

Etter først å ha deltatt i Premier League Asian Trophy i Kina, for så å reise videre til Hong Kong, var turen kommet til siste stoppested på Citys Asia-turné i sommer, nemlig Japan, der det i kveld ble spilt treningskamp mot Yokohama F. Marinos – som også er en del av City Football Group. Kampen, som ble kalt EuroJapan Cup, skulle vise seg å bli en jevn og tøff batalje, der Yokohama F. Marinos nok overrasket mange med å spille både god og offensiv fotball, og bød samtidig City på god motstand før det hele braker løs neste helg med Community Shield mot Liverpool.

Pep Guardiola gjorde som i Hong Kong og stilte med et meget sterkt mannskap fra start, og det var først helt mot slutten av kampen at han slapp ungguttene til. Det betydde at Claudio Bravo igjen voktet buret, bak John Stones og Aymeric Laporte, som meget sannsynlig danner Citys stopperduo også neste søndag mot Liverpool. Kyle Walker og Oleksandr Zinchenko bekledde hver sin backposisjon, mens Rodri fikk ansvaret for den defensive midtbanen, bak kaptein David Silva og Kevin De Bruyne. Bernardo Silva og Leroy Sané hadde kantrollene, med Raheem Sterling på topp. Mange av disse blir nok også å finne i startelleveren i Community Shield, spesielt siden de nå har fått en del oppkjøringskamper, mens spillerne som spilte i Copa America og i Afrikamesterskapet sannsynligvis ikke er helt kampklare ennå.

I innledningen av dagens kamp skulle den fullsatte tribunen med fullt av både Yokohama F. Marinos- og City-supportere få bli vitne til en del stygge feilpasninger i hjemmelagets forsvar, som skapte noen nestenmuligheter for City. Hjemmelagets keeper var meget offensiv, og fungerte like mye som sweeper som keeper, og var flere ganger ute og fikk avverget farlige framspill. Det samme var Claudio Bravo i City-målet, og det var til tider en meget åpen kamp publikum fikk være vitne til, med mange farlige framspill bak forsvaret som ga rom å løpe i.

Etter 18 minutter var det nettopp det som skjedde da Claudio Bravo sendte en lang ball fram mot Bernardo Silva, som akkurat ikke befant seg i offside. Han fikk kontroll på ballen og fikk deretter sendt videre til Kevin De Bruyne som stormet framover, fikk ballen inn i boksen, fintet vekk en spiller, og skjøt knallhardt i det nærmeste hjørnet. Dermed 1-0 til City etter et effektivt angrep!

Det skulle imidlertid ikke gå mange minuttene før det var balanse i regnskapet. Yokohama rullet opp et fint angrep, der Citys midtbane og forsvar ikke hang helt sammen. To ganger fikk Claudio Bravo kastet seg og reddet, men på tredje forsøk hadde han ikke noen mulighet. Keita Endo fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål fra bare noen få meter, og en meget frustrert Pep Guardiola på sidelinja måtte konstatere at lagene var like langt.

Noen minutter før hvilen skulle imidlertid City gå opp i føringen igjen, og igjen skulle Kevin De Bruyne være sentral da han spilte gjennom Raheem Sterling med en millimeterpresis pasning. Målet var likevel ikke ferdigscoret, men Sterling var iskald alene med keeper og satte ballen sikkert i mål, og dermed var det City som kunne gå til pause med ledelse.

Det var faktisk de samme 11 City-spillerne som entret gressmatta i andre omgang som avsluttet den første, noe som kanskje viser at Pep Guardiola var opptatt av å spille disse inn før neste helg.

Yokohama skulle faktisk starte den andre omgangen bra, og hadde tidlig et par fine muligheter til å utligne, men også City var nære på å score ved et par anledninger. Etter 58 minutter satte Raheem Sterling ballen kontant i mål, men Kyle Walker ble korrekt avvinket for offside i trekket før.

Utover i omgangen skulle begge lag gjøre en rekke bytter, og City fikk på yngre spillere som Phil Foden, Ian Poveda, Lukas Nmecha og Adrian Bernabe. De to sistnevnte kom også til å markere seg mot slutten av kampen, kort tid etter at Claudio Bravo reddet City med en nydelig enhåndsredning etter et skudd fra kort hold.

Men på overtid skulle altså det tredje målet for City komme, etter at Adrian Bernabe fikk ballen med seg på Citys høyrekant, slo den inn foran mål der en forsvarspiller såvidt var borti ballen, før den gikk videre via Lukas Nmecha og i mål.

Den scoringen gjorde at det ikke var noen tvil om hvor seieren og troféet i EuroJapan Cup skulle havne. Om ikke resultatet i seg selv betyr all verden, er nok Pep Guardiola glad for å ha spillerne sine godt i gang, når det nå framover er mer alvor med offisielle kamper i både Community Shield, Premier League, og etter hvert Champions League og nasjonale cuper.

Citys lag: Bravo, Zinchenko (Angelino 75), Stones, Laporte, Walker (Danilo 74), Rodri, De Bruyne (Nmecha 75), D. Silva (Gündogan 61), Sané (Foden 60), B. Silva (Poveda-Ocampo 82), Sterling (Bernabe 82)

Yokohama F. Marinos mål: Endo (23)
Citys mål: De Bruyne (19), Sterling (40), Nmecha (90).

Legg igjen en kommentar