Storseier i Hong Kong

Det ble lett match for Manchester City mot Kitchee fra Hong Kong. Det endte til slutt 6-1 til City i dagens treningskamp.

Manchester City-troppen har forflyttet seg til Hong Kong, der det i kveld ble spilt treningskamp mot det lokale laget Kitchee. Kampen ble vist i den nye TV-appen til City, men dessverre med mange «brudd på bildesambandet med utlandet». Pep Guardiola stilte uansett nok en gang med et overraskende sterkt lag fra start – en lag som godt kunne ha vært de elleve som startet i en Premier League-kamp, kanskje med unntak av Claudio Bravo og Angelino. Det virker sannsynlig at John Stones/Aymeric Laporte kommer til å bli Citys faste stopperduo den kommende sesongen, og Pep Guardiola valgte også å la disse to starte sammen i dag i Hong Kong. Selv om det fortsatt florerer løse rykter i avisene om at Leroy Sané er på vei til Bayern München, startet han i kveld i Hong Kong, sammen med blant andre Ilkay Gündogan, Kevin De Bruyne, David Silva, Bernardo Silva og Raheem Sterling på topp.

Kevin De Bruyne var nære på å gi City ledelsen etter åtte minutter spilt da City fikk frispark fra drøye 20 meter, etter en stygg takling på David Silva, som heldigvis slapp unna en alvorlig skade. De Bruynes skudd var godt plassert, men keeper kastet seg, var på plass helt borte med hjørnet og fikk slått ballen utenfor.

Raheem Sterling ville så ha straffespark etter 11 minutter, og han så også helt tydelig ut til å bli felt av keeper i det han ble spilt gjennom og var i ferd med å runde ham, men dommer slo merkelig nok ut med armene og mente at ingen forseelse hadde skjedd.

Bare noen minutter senere skulle det likevel bli 1-0 til City etter at Raheem Sterling spile gjennom David Silva, som kom alene med keeper. En elegant chip over Kitchees sisteskanse sørget for 1-0 til de svartkledde City-spillerne, som for første gang spilte i de nye bortedraktene.

Publikum på Hong Kong Stadium måtte vente helt til det var spilt 40 minutt før det neste målet skulle komme. Kitchee mistet ballen på egen banehalvdel, og den havnet så fra Raheem Sterling i beina til Leroy Sané som avsluttet kontant i det nærmeste hjørnet. 0-2 i Hong Kong, takket være tyskerens presise avslutning.

Det skulle også bli 3-0 til City før pause, etter mye fint småspill inne i boksen til Kitchee. Igjen startet det hele med at Kitchee rotet vekk ballen i forsvar, før det ble en del klabb og babb, før en del fine pasninger gjorde at til slutt David Silva kunne spille Raheem Sterling gjennom. Sterling plasserte ballen høyt i mål, over keeper, og fikk dermed også nettkjenning.

Det kunne fort blitt 0-4 fem minutter ut i den andre omgangen etter at City rullet opp et fint angrep der Sterling til slutt sendte videre til Sané som avsluttet, men keeper fikk slått ut til corner.

Bare fire minutter senere skulle det likevel bli 0-4 etter at Kevin De Bruyne først spilte gjennom Bernardo Silva nede ved dødlinja, som spilte bakover til Kyle Walker, som sendte videre til De Bruyne igjen. Han var først litt heldig da han fikk ballen med seg inne i boksen, før han fyrte av et lavt, knallhardt skudd, som keeper måtte gi retur på. Der var Leroy Sané på plass og fikk sendt ballen opp i nettaket, og dermed sto det 4-0 til City.

City så ut til å bli snytt for en soleklar straffe i den første omgangen da Sterling ble tatt av keeper, og etter 68 minutter ville igjen gjestene fra Manchester ha straffe da innbytter Adrian Bernabe ble lagt i bakken såvidt innenfor hjørnet av sekstenmeteren. Igjen virket det som en klar straffe, men igjen vinket dommeren spillet videre.

En annen unggutt som kom inn i den andre omgangen var Tommy Doyle, som etter 77 minutter viste at han ikke er redd for å skyte fra langt hold. Skuddet var godt plassert, men keeper fikk kastet seg og reddet.

Det skulle som sagt komme langt flere unge spillere på banen i den andre omgangen, og etter 80 minutter skulle en av dem, Nabil Touaizi, markere seg ved å sørge for 5-0 til City. Spissen med både spansk og marokkansk statsborgerskap fikk gå ganske uhindret gjennom og avslutte fra ca. 20 meter, men da avslutningen først kom, var det klasse over den! Skuddet var perfekt plassert nede ved stolperota, og gikk via stanga og i mål!

Kort tid etter 5-0-målet skulle Tommy Doyle igjen skyte fra langt hold, og skuddet hadde retning mot krysset, men heller ikke denne gangen skulle det lykkes.

Og i stedet for 6-0 skulle Kitchee få et trøstemål fem minutter før slutt da City ble tatt på senga med en rask kontring langs kanten. Ballen ble spilt inn i feltet der Law fikk plassert den bak Claudio Bravo, og dermed sto det 1-5.

Målbonanzaen var likevel ikke slutt med det. 87 minutter var spilt da det etter mye klabb og babb i feltet skulle bli 6-1 til City. To ganger ble det avsluttet, og mens det første forsøket ble blokkert, ble det andre forsøket reddet av keeper, som likevel måtte gi retur. Der var Iker Pozo, yngre bror av tidligere City-spiller Jose Angel Pozo, på plass og fikk fra kort hold sendt ballen i nettet.

Det skulle også bli et stolpetreff på overtid av kampen, men ballen ville ikke i mål flere ganger, og dermed endte det 6-1 til City i Hong Kong. Nå går turen videre til Japan der City på lørdag skal møte Yokohama F. Marinos.

Citys lag: Bravo, Angelino (Zinchenko 46), Laporte (Danilo 64), Stones (Harwood-Bellis 73), Walker (Diounkou 64), Gündogan (Foden 73), De Bruyne (Doyle 64), D. Silva (Rodri 46), Sané (Pozo 73), Bernardo (Bernabe 64), Sterling (Touaizi 73)

Mål Kitchee: Law (85)

Mål City: D. Silva (13), Sané (40, 55), Sané (55), Touaizi (73), Pozo (88)

Legg igjen en kommentar