Tapte på straffer

Da Raheem Sterling ikke benyttet sjansen til å score på straffe i ordinær tid, endte det heller opp med straffesparkkonkurranse mot Wolverhampton i finalen i Premier League Asian Trophy. Der trakk ulvene det lengste strået.

Premier League Asian Trophy har forflyttet seg til Shanghai, der både bronsefinale og finale ble spilt i dag på en heller dårlig gressmatte. City stilte med et overraskende sterkt lag fra start i finalen mot Wolverhampton, med bare Adrian Bernabe og Ian Carlo Poveda-Ocampo som akademispillere i startelleveren. Som ventet skulle det likevel bli gjort en rekke bytter i den andre omgangen, og mot slutten av kampen var det et langt yngre City-lag på banen enn det som startet.

Raheem Sterling kunne ha gitt City ledelsen i den første omgangen, først etter åtte minutter da han ikke greide å få hodet på ballen etter et nydelig framspill av Kevin De Bruyne, og så da han ble spilt gjennom nok en gang på strålende vis av De Bruyne. Wolves-keeper Patricio kom ut og skadet seg også i situasjonen, og ble liggende nede i flere minutter mens han fikk behandling.

Like etter at kampen var i gang igjen, skulle City få straffespark da Leroy Sané gikk i bakken etter å ha blitt tatt av Adama Traore. Raheem Sterling fikk dermed nok en sjanse til å score, men satte straffesparket høyt over tverrligger.

Claudio Bravo mellom City-stengene skulle få en rolig førsteomgang, og trengte heller ikke å involvere seg mye i den andre. City var det klart beste laget i store deler av kampen, og skulle også få en kjempemulighet i den andre omgangen da et David Silva-frispark etter 78 minutter hadde fortjent en bedre skjebne. Ballen hadde retning mot krysset, men keeper Patricio kastet seg og fikk slått ballen såvidt utenfor.

Dermed endte det 0-0 etter ordinær tid, og kampen skulle avgjøres på straffer. Claudio Bravo reddet Wolves første fra Coady, men dessverre for City skulle også Ilkay Gündogan bomme like etterpå. Wolves’ Bennett fant imidlertid veien til nettmaskene, mens David Silva måtte se sitt forsøk bli reddet av keeper. Dermed 1-0 til Wolves etter at begge lag hadde tatt to straffer, før begge lags skyttere på sitt tredje forsøk kom til å score (Kilman på Wolves, Danilo på City – såvidt, etter at keeper fikk en hånd på ballen, før den gikk inn). Også Garcia på Wolves og Aleix Garcia på City scoret på sitt forsøk, før Wolves Vinagre satte ballen i mål. Dermed måtte Lukas Nmecha gjøre som han gjorde i semifinalen på onsdag, nemlig score på sin straffe, for å holde liv i spenningen. Dessverre for han og City gjettet Patricio rett vei og reddet forsøket, noe som gjorde at det var Wolves som stakk av med seieren og det ikke altfor prestisjefylte troféet i Premier League Asian Trophy.

Nå går Citys ferd i Asia videre til Hong Kong, der det på onsdag er kamp mot Kitchee. Avspark er kl. 14.00 norsk tid. Kampen vises blant annet i Manchester Citys nye TV-app, som nå er tilgjengelig i diverse Smart-TVer og TV-bokser som for eksempel Apple TV.

Citys lag: Bravo, Zinchenko (Angelino 62), Stones (Walker 46), Laporte (Harwood-Bellis 62), Danilo, Rodri (Garcia 62), De Bruyne (Gündogan 46), Bernabe (Bernardo 46), Sané (Nmecha 62), Poveda (Knight 73), Sterling (Silva 46)

Relaterte saker

2 svar

  1. Svein Rune Moi sier:

    Ikkje sikker på om Agelino er ei forsterking av laget. Enda??

  2. Agnar Gjendem sier:

    Bommet på straffespark sist sesong, og åpner ny sesong med bom, bom, bom…
    Men ellers godt å se dyktige unggutter, mye positivt å se fram til.

Legg igjen en kommentar