Seier i første oppkjøringskamp

City slo West Ham 4-1 i første sesongoppkjøringskamp, og er dermed i finalen i sommerens Premier League Asian Trophy i Kina.

Etter å ha blitt to dager forsinket på grunn av administrative problemer, er nå endelig Manchester City-spillerne kommet seg til Kina, der West Ham i dag ventet i sommerens første pre-season-kamp.

City-spillerne entrer gressmatta i Nanjing i Kina.

Med på turen er de fleste førstelagsspillere, med unntak av spillerne som har vært med i Copa America i sommer (Sergio Agüero, Nicolas Otamendi, Ederson, Fernandinho og Gabriel Jesus), samt Riyad Mahrez, som har vært strålende for Algerie i Afrikamesterskapet, og nå er klar for finale etter at Mahrez langt på overtid scoret på et nydelig frispark som gjorde at Algerie slo Nigeria 2-1. Phil Foden er heller ikke med, siden også hans ferie ble utsatt på grunn av spill for England i U21-EM, men slutter seg til troppen i neste uke i Hong Kong. Blant de som er med finner vi imidlertid blant annet nyinnkjøpte Rodri, som fikk sin uoffisielle City-debut i dag, da han startet kampen mot West Ham. Også Claudio Bravo var med, og fikk sin første kamp for City på et år, etter at han røk akillesen tidlig forrige sesong. Også en rekke unggutter er med til Kina, og flere av dem imponerte stort i dag.

Ian Poveda brenner en kjempesjanse alene med keeper.

Ian Poveda burde gitt City ledelsen etter bare tre minutter spilt da han ble spilt fri og var helt alene med keeper, men avslutningen gikk rett på West Hams sisteskanse. I stedet var det Manuel Pellegrinis gutter som skulle ta ledelsen etter 24 minutter, da de ble tildelt straffespark av dommer Craig Pawson, som mente at Angelino handset mens han lå nede på bakken. Mark Noble satte straffen sikkert i mål, og dermed var West Ham i føringen.

Angelino, tilbake i City-drakt, laget straffespark.

Angelino kunne ha laget straffe igjen bare noen minutter senere, og reprisene viste at Pawson igjen kunne ha blåst, men han lot det passere denne gangen. I stedet var det City som like etter skulle utligne, og det etter et fantastisk innlegg av Adrian Bernabé, som fra kant la ballen inn foran mål til David Silva, som ikke ville være noe dårligere. På utsøkt vis dempet han ballen på brystet og avsluttet på direkten i det lengste hjørnet fra spiss vinkel. Et meget vakkert mål, og strålende prestasjoner både av Bernabé og Silva.

Bare minutter etter skulle det også bli 2-1 til City, etter at Lukas Nmecha gikk i bakken inne i West Hams 16-meter og dommer Pawson igjen pekte på straffemerket. 20 år gamle Nmecha tok selv straffen, og satte den sikkert i hjørnet. 2-1 til City!

Tommy Doyle imponerte i Nanjing.

Pep Guardiola gjorde en rekke bytter utover i den andre omgangen, og publikum i Nanjing fikk se både Kevin De Bruyne, Raheem Sterling, Leroy Sané (med ny sveis!), Bernardo Silva og Ilkay Gündogan på banen. Av dem var det Raheem Sterling som skulle utmerke seg aller mest, ved å score to ganger i den andre omgangen og dermed sørge for at det endte 4-1 til City. Leroy Sané utmerket seg også ved å ha den målgivende pasningen til Sterlings første mål etter 59 minutter da han fra egen banehalvdel spilte gjennom Sterling med et nydelig gjennomspill, og sørget for at Sterling kom alene med keeper. Sterling var iskald da han satte ballen til side for keeper Roberto. 3-1 til City!

Også Citys fjerde scoring etter 72 minutter var det klasse over. Leroy Sané fant Kevin De Bruyne som fant Raheem Sterling helt alene foran mål. Keeper fikk en hånd på Sterlings avslutning fra fem meter, men klarte ikke å forhindre at den gikk videre inn i nettet. Dermed endte det 4-1 til City, som skal møte Wolverhampton på lørdag i finale i Premier League Asian Trophy. Kampen har avspark kl. 14.30 norsk tid og vises på TV 2 Sport Premium.

Citys lag: Claudio Bravo, Angelino (Zinchenko 62), Harwood-Bellis, Laporte (Stones 62), Danilo (Walker 62), Rodri (Garcia 69), Doyle (Gündogan 62), Silva (Sané 46), Bernabé (Bernardo 46), Nmecha (Sterling 56), Poveda-Ocampo (De Bruyne 46)

Mål City: David Silva (33), Lukas Nmecha (str 36), Raheem Sterling (59, 72)
Mål West Ham: Mark Noble (str 26)

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar