Fabian Delph går til Everton

Fabian Delph har skrevet under på en treårskontrakt med Everton, og forlater dermed Manchester City etter fire sesonger i lyseblå drakt.

Det var sommeren 2015 at Fabian Delph skrev under for Manchester City, etter først å ha irritert Aston Villa-fansen ved å si at han ønsket å bli i Villa og være kaptein der, for så å ombestemme seg og gå til City likevel. City, ledet av manager Manuel Pellegrini, betalte Villa £8 millioner for spilleren de kunne fått allerede som 19-åring i 2009. Dessverre ble første sesong i City-drakt mye preget av skader for Delph, men han endte opp med totalt 27 kamper i alle turneringer på Citys midtbane. Om første sesong i City-drakt ikke ble den helt store suksessen, skulle heller ikke første sesong under Pep Guardiola bli den helt store. Sesongen 2016/17 ble det bare 13 kamper på Delph, 7 i ligaen, og det kunne virke som om Delph ikke hadde noen særlig framtid i klubben.

Sesongen 2017/18 skulle imidlertid bli en renessanse for Delph, som ble omskolert til venstreback i Benjamin Mendys skadefravær. Der gjorde han sine saker meget godt, og var en viktig brikke til at City vant Premier League i suveren stil med utrolige 100 poeng. 29 kamper ble det totalt på Delph denne sesongen. Han startet blant annet i 14 Premier League-kamper på rad, og scoret mot Crystal Palace, da City satte rekord ved å vinne 18 ligakamper på rad. Slutten av sesongen ble riktignok litt ødelagt av skader, og også i sesongen 2018/19 skulle Delph være borte en god del med skader. Han mistet da også plassen på venstrebacken til Oleksandr Zinchenko, og det ble totalt 11 ligakamper i det som skulle vise seg å bli hans siste sesong i City-drakt.

Nå er nemlig Delph, som har fylt 29, klar for Everton, etter at City godtok et bud som avisene hevder skal være på £8,5 millioner, en sum som kan stige til £10 millioner. City får altså litt mer tilbake for Delph, som hadde ett år igjen av kontrakten, enn det de betalte for ham til Aston Villa.

«Jeg er utrolig stolt over å ha spilt for Manchester City», kunne Delph fortelle Citys offisielle nettside. «Jeg skrev under for klubben for å vinne troféer, og jeg er glad for å ha vært i stand til å gjøre det, samtidig som jeg har spilt sammen med en gruppe av fantastiske spillere. Jeg vil takke lagkameratene mine, støtteapparatet og fansen for deres støtte, og jeg ønsker klubben alt det beste i fremtiden.»

5 svar

 1. John Akse sier:

  Takk for innsatsen og god tur videre til «Toffies» du var ihvertfall god å ha i 17-18 sesongen😎

 2. lamanga sier:

  Vi må vel regne med en viss turnover – det er egentlig bare sunt. Men han var på sitt beste en god spiller. Hvis vi først skulle miste en så var det allikevel ikke den verste å miste.

 3. Anonym sier:

  Fabian Delph virker som en «fin fyr» hvis det betyr noe i dagens fotball😳 Lykke til i the toffies👍

 4. Anonym sier:

  Han mister ikke en blå drakt da
  Men han kunne ha vært en god innbytter for city
  Men jeg tror det er bra for han å utfordre seg selv litt å dra til en klubb i Liverpool
  Kan være tungt men vi får ønske han lykke til i karrieren sin vi kommer til å savne deg hade fabian vi hadde det gøy så lenge det varte jeg kødder jeg heier egentlig på Liverpool haahahah

 5. Anonym sier:

  Satser på at han putter noen mot pool da😀»Hahaha»(og jeg kødda ikke😀)

Legg igjen en kommentar