Rodri signerte femårskontrakt med City!

Manchester City bekrefter at spanske Rodri har skrevet under på en femårskontrakt med klubben! 23-åringen, som kommer fra Atletico Madrid, blir Citys dyreste kjøp gjennom alle tider.

Allerede i går kom nyheten om at Rodrigo Hernández Cascante, bedre kjent som bare Rodri, var løst fra kontrakten sin med Atletico Madrid, etter at City punget ut med de 70 millioner euroene det krevdes for å aktivere utkjøpsklausulen i kontrakten hans. Formelt måtte han betale disse selv, men det var altså City som sto for finansieringen, og dermed blir Rodri den dyreste spilleren City har kjøpt. Omregnet til pund er summen på £62 millioner, altså litt mer enn det City betalte for Riyad Mahrez til Leicester forrige sommer (£60 millioner), som var Citys forrige rekordsignering.

I dag bekrefter City at klubben har kommet til enighet med Rodri om de personlige betingelsene, at den medisinske testen er gjennomført, og at spilleren offisielt har signert på en femårskontrakt. Rodri kunne til CityTV fortelle at han gleder seg til å starte sin City-karriere. «Det City har oppnådd de to siste årene har vært utrolig, og jeg ser fram til å være en del av en så talentfull stall. Det handler ikke bare om titlene de har vunnet, men måten de har håndtert det på, ved å spille offensiv fotball hele tiden. Den stilen gjør meg begeistret, og det samme gjør klubbens ambisjoner. Jeg kan knapt vente på å begynne å jobbe med Pep Guardiola og de nye lagkameratene mine, og jeg håper at vi kan oppnå store ting sammen.»

«Det er en drøm for meg å komme her», kunne Rodri fortelle videre. «Det er et flott lag, og et flott støtteapparat. Jeg har mye å lære, og jeg bestemte meg for at dette er det beste stedet for karrieren min nå.»

Spanjolen, som er født i Madrid 23. juni 1996 og får drakt nr. 16 i City, startet som barn å spille fotball for Rayo Majadahonda, et lokalt lag fra Madrid, før han som 11-åring skiftet til Atletico Madrid, og ble en del av akademiet deres. Der ble han fram til han var 17, da han ble frigitt, med den begrunnelse at han var for veik og for lite fysisk sterk. Han signerte da heller for Villarreal, der han 17. desember 2015 fikk sin A-lagsdebut i Copa del Rey i en kamp Villarreal vant 2-0 over SD Huesca. 17. april 2016, altså for tre år siden, kom debuten i La Liga, da han var innbytter for tidligere City-spiller Denis Suarez, i 1-2-tapet for Raya Vallecano. I 2016/17-sesongen greide Rodri å spille seg til en mer fast plass på Villarreals midtbane (23 ligakamper), og i 2017/18-sesongen ble det hele 37 kamper i La Liga. Våren 2018 kom også debuten for Spanias A-landslag i en privatlandskamp mot Tyskland, og totalt har det så langt blitt 6 landskamper. En av dem kom mot Norge denne våren, da Spania vant 2-1, og Rodri kom inn som innbytter.

At Rodri gjorde det bra både på landslag og i Villarreal, gjorde at Atletico Madrid forrige sommer punget ut med 20 millioner euro for å hente tilbake spilleren de hadde hatt i sitt akademi, før de altså sendte ham bort som 17-åring. I Atletico ble det forrige sesong 34 kamper i ligaen, og også tre scoringer. Han var ikke bare fast på laget i La Liga, men også i Champions League, der det til slutt ble exit i Torino i 8. delsfinalen, etter at Juventus snudde 0-2 fra det første oppgjøret i Madrid til sammenlagt 3-2 i Torino.

Etter bare én sesong i Atletico Madrid, blir nå altså Manchester City neste stoppested for 23-åringen, som mange spår etter hvert kommer til å overta rollen til Fernandinho på den defensive midtbanen. «Jeg er stolt over det jeg har gjort», kunne Rodri fortelle CityTV, etter å ha skrevet under for City. «Jeg ønsker å fortsette å utvikle meg, og fortsette å lære. Jeg har sett City på TV og jeg har hatt et ønske om å spille her en dag. Jeg er glad for at jeg nå starter på denne perioden i Manchester. Jeg har fulgt dette laget i fire, fem år nå. De har signert store spillere – David Silva, Sergio Agüero, Kevin De Bruyne og mange andre, og jeg beundrer også måten de spiller på. Jeg liker den typen fotball. Jeg liker å se på når City spiller og lære av det. Når du er på et annet lag så prøver du å se andre lag spille, og jeg har prøvd å få med meg Citys kamper. Da jeg fikk vite at City var interessert i meg, var det ingen tvil. Det var helt klart for meg at jeg måtte komme hit!»

«Jeg ønsker å vinne troféer. Kanskje City har endret historien. Jeg tror at City i løpet av de siste fem, seks årene har forandret fotballens historie, ikke bare i Manchester, men i hele England!»

Rodri innrømmer at han vet at han kommer til å bli nødt å kjempe om en plass på laget, men at han ser fram til å bli en del av City. «Jeg vet hvor jeg drar. Det kommer til å bli tøft. De beste spillerne i verden spiller her. Jeg kommer til å jobbe hardt hele dagen, og jeg vil si til treneren: ‘Jeg er klar for å spille’. Jeg må kjempe hardt fra den første dagen. Vi starter å trene på mandag. Jeg har mange egenskaper som kan passe bra inn i laget. Jeg kan hjelpe laget, som er grunnen til at jeg kom her. Jeg er spent på å begynne og få vist frem hva jeg kan!»

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *