City har utløst Rodris utkjøpsklausul

Atletico Madrid melder at Manchester City har utløst utkjøpsklausulen til Rodrigo Hernández Cascante, bedre kjent som bare Rodri. Det betyr at den defensive midtbanespilleren i løpet av få dager blir klar for City for hele 70 millioner euro, eller £62 millioner.

Det betyr altså at Rodri blir den dyreste spilleren City noen gang har kjøpt. Den tidligere overgangsrekorden var på £60 millioner, som City betalte for Riyad Mahrez forrige sommer. Spanske overgangsregler sier at det er spilleren selv som må betale for sin egen utkjøpsklausul, som i Rodris tilfelle altså var på 70 millioner euro. Selv om det er Rodri som offisielt betaler summen, slik at han blir fristilt fra kontrakten og dermed kan undertegne for hvem han vil, er det City som betaler på vegne av Rodri, slik at han kan undertegne for de lyseblå.

Atletico har selv bekreftet alt dette på deres hjemmeside, noe som betyr at 23-åringen snart vil undertegne en kontrakt med City. Rodri er sannsynligvis på sikt tenkt på som en erstatter for aldrende Fernandinho, som nå er blitt 34 år gammel.

Vi kommer tilbake med en fyldigere omtale av Rodri når avtalen er i boks, men i mellomtiden kan en for eksempel se på denne videoen for å bli litt bedre kjent med Citys kommende defensive midtbanespiller:

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *