Angeliño tilbake i City

Manchester City henter tilbake José Ángel Esmorís Tasende, bedre kjent som Angeliño, til klubben han forlot for et år siden.

Etter én sesong i nederlandske PSV Eindhoven, velger Manchester City å benytte seg av tilbakekjøpsklausulen, som ga klubben rett til å kjøpe tilbake nå 22 år gamle Angeliño. Det opplyses ikke offisielt hvor mye City har betalt for venstrebacken, men Manchester Evening News skriver at summen ligger på ca £5,35 millioner. Det er bare litt mer enn de £5 millionene PSV betalte City i fjor sommer for å sikre seg spanjolen, en sum City gikk med på, nettopp fordi de fikk inn en tilbakekjøpsklausul i overgangspapirene.

Angelino skal ha skrevet under på en fireårskontrakt med City, noe som binder ham til klubben fram til 2023. «Jeg er henrykt over å ha signert for City igjen,» kunne Angelino fortelle etter å ha skrevet under. «Laget spiller fantastisk fotball under Pep Guardiola. Å følge med på dem mens jeg har spilt i Nederland har vært en fornøyelse. Citys opptredener i de to siste sesongene har vært utrolige og jeg er veldig glad for å returnere og bidra til at klubben får mer suksess. Jeg tror at mine egne ferdigheter kan utvikle seg videre under Peps ledelse, og jeg er sikker på at klubben vil ha mye suksess i årene som kommer.»

City-direktør Txiki Begiristain kunne legge til: «Angelino er en enormt talentfull ung spiller, og er en dyktig forsvarsspiller med et stort potensial. Han har det siste året fått glimrende erfaring ved å spille i Eresdivisie og Champions League med PSV Eindhoven. Vi er sikre på at han vil sørge for at troppen vår blir styrket defensivt.»

Første gang Angeliño kom til City var i juli 2012, da han ble hentet til Citys akademi. Som 16-åring spilte han både med U18-laget og City EDS, og fikk sin første kamp på benken med Citys A-lag 2. desember 2014, da han var ubenyttet reserve i Citys borteseier mot Sunderland, en kamp de lyseblå vant 4-1. A-lagsdebuten kom 30. januar 2016, da han kom inn som innbytter for Gaël Clichy i en 4-0-seier over Aston Villa i FA-cupen. I tillegg har det blitt en ligacupkamp og en Champions League-kamp, og spanjolen står dermed med tre kamper for City så langt.

Mellom 2015 og 2018 var han i perioder også lånt ut til andre klubber, først New York City, så Girona, Så Mallorca, og til slutt NAC Breda. Deretter ble han altså solgt til PSV Eindhoven, der han hadde en god sesong og blant annet spilte i Champions League.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *