David Silva bekrefter: ferdig i City i 2020

David Silva bekrefter at han bare blir å se i Manchester City-drakt i én sesong til. Sommeren 2020 avslutter han sin City-karriere, etter å ha vært ti år i klubben.

David Silva går nå løs på sin tiende sesong i Manchester City, og han bekrefter nå at den tiende sesongen også blir den siste. Det var i 2010 at Roberto Mancini hentet spanjolen fra Valencia til Manchester City, som betalte £25 millioner for hans tjenester. Et kupp, skulle det etter hvert vise seg å bli! David Silva har for lengst spilt seg inn i alle historiebøker, og vil for all tid stå som en av de viktigste spillerne i klubbens historie, og en som var med på hele oppturen Manchester City har hatt det siste tiåret. I sin første sesong ble det FA-cupgull, Citys første pokal på 35 år, og sesongen etter ble det ligagull! Siden har det blitt flere ligagull, ny triumf i FA-cupen, flere triumfer i ligacupen, og også EM- og VM-gull! Det eneste Silva mangler på merittlisten er Champions League, men han har altså fortsatt én sesong igjen i City før han gir seg.

«Dette blir den siste sesongen for meg,» kunne Silva, nå 33 år gammel, forteller Daily Mail. «Ti år er nok for meg. Det er den perfekte tiden å gi seg. Klubben ville egentlig ha meg til å skriva under på en toårskontrakt, men jeg bestemte meg for å skrive under på en ettårskontrakt, sånn at jeg sluttet på ti år. Det fullfører sirkelen. Det er et fint rundt tall. Jeg kan aldri se for meg at jeg skulle spilt for et annet lag mot City. Så ti år – slik ender det.»

Denne sommeren ga en annen City-legende seg, nemlig Vincent Kompany, som nå blir spillende manager i Anderlecht. Silva har ikke sagt noe om han kommer til å legge opp, og sjansen er altså tilstede for at Silva, som vil være 34 neste sommer, kommer til å spille for en mindre klubb i for eksempel Spania, eller kanskje en asiatisk klubb.

Relaterte saker

1 svar

  1. Anonym sier:

    😢

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *