Også Zinchenko forlenger

Også Oleksandr Zinchenko forlenger kontraktren sin med Manchester City. Treårsforlengelsen gjør at ukraineren er bundet til klubben fram til 2024!

Ukrainske Oleksandr Zinchenko imponerte stort på på Citys venstreback denne sesongen, og må virkelig sies å ha hatt sin gjennombruddssesong i City-drakta. Nå belønnes han med en ny kontrakt, tre år lengre enn den forrige. Det binder han dermed til klubben fram til 2024, altså i minst fem sesonger til.

«Det er vanskelig å beskrive hvor glad jeg er for å signere på denne kontrakten,» kunne Zinchenko fortelle etter å ha satt navnet sitt på papiret. «Klubben tilbyr spillerne alt de trenger for å forbedre og utvikle seg, så å være her i fem år til er en ære!»

«Denne sesongen viser at vi er bygd for suksess. Det har vært utrolig å være involvert i en så historisk sesong og det er noe jeg aldri kommer til å glemme. Nå er jeg likevel fullstendig fokusert på de kommende årene og jeg vet at det er mange gode stunder rundt hjørnet.»

City-direktør Txiki Begiristain kunne legge til at Zinchenko i løpet av de to siste sesongene har vist hvilket utrolig talent han har. «Ikke bare har han et vidunderlig førstetouch og en venstrefot, men han er fullt ut dedikert til å bli en så god fotballspiller som mulig. Hvor mye han har forbedret seg siden han kom til oss, viser deg alt du trenger å vite om holdningene og kvalitetene hans. Han er ung, sulten, og allerede etablert på et internasjonalt nivå. Han passer perfekt inn i langtidsstrategien vår, og vi er henrykt over at han ønsker å bli!»

Zinchenko, som nå er 22 år gammel, kom til City i 2016 fra den russiske klubben Ufa, men tilbrakte den første sesongen i City på utlån til PSV i Nederland. Sesongen 2017/18 var han imidlertid City-spiller, men fikk ikke altfor mange kamper. Forrige sommer ønsket Wolverhampton å kjøpe han for £16 millioner, men Zinchenko takket selv nei, og ville heller bli i City og kjempe for å få en plass på laget. Det valget må i ettertid sies å ha vært et meget godt valg av unggutten. Denne sesongen endte han nemlig opp med 29 kamper totalt, og fikk seg også en scoring (av det vakre slaget) mot Burton Albion i semifinalen i ligacupen. I tillegg var det Zinchenko som satte den avgjørende straffen i straffesparkkonkurransen mot Leicester i kvartfinalen i samme turnering.

 

Relaterte saker

2 svar

  1. Bhelgevik sier:

    City venter nok med signering/lansering av nye spillere til etter 1. Juli med Puma-avtalene og de nye dra… https://t.co/zl7hF44Whj

  2. Anonym sier:

    Han kunne gått til Strømsgodset

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *