Roberts lånes ut til Norwich

Patrick Roberts skal spille i nyopprykkede Norwich City den kommende sesongen, samtidig som han signerer en ny toårskontrakt med Manchester City.

Det er nå fire år siden Patrick Roberts signerte for Manchester City, som den gangen betalte Fulham en sum i nærheten av £12 millioner for engelskmannen. Det ble bare med to opptredener i ligacupen og et innhopp i Premier League for kantspilleren, før han i januar 2016, et halvt år senere, ble lånt ut til Celtic i Skottland. Det var først meningen at han skulle være der i 18 måneder, men sommeren 2017 ble det klart at oppholdet ville bli forlenget og at han kom til å være der enda en sesong. Oppholdet var med andre ord en suksess, til tross for at han i sin tredje sesong med Celtic fikk deler av sesongen ødelagt på grunn av en skade.

Forrige sesong kan imidlertid ikke sies å ha vært en like stor suksess. Denne gangen var det Citys spanske «søsterklubb» Girona (også eid av City Football Group) som skulle få nyte godt av Roberts tjenester, men Girona hadde ingen god sesong og det endte til slutt med nedrykk til Segunda Division. Roberts fikk til sammen 12 kamper i La Liga.

Nå er 22-åringen tilbake i England, og etter så mange år på utlån er det enkelte Manchester City-supportere som har glemt ut at han fortsatt tilhører klubben. Nå kan altså City melde at Roberts har skrevet under på en ny toårskontrakt med de lyseblå, samtidig som han lånes ut til nyopprykkede Norwich, og altså skal spille i Premier League den kommende sesongen. «Det er godt å ha avtalen i boks. Jeg har kjent til interessen en god stund» kunne Roberts fortelle etter å ha skrevet under for Norwich. «Å komme til en ny klubb er et nytt steg for meg og jeg håper at jeg kan lære av erfaringen.»

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *