Her er tiårenes lag de siste 60 år

Et nytt “decade” er ferdig. Her er mine beste XI de siste 60 år. Utvalget er basert på prestasjoner gjort over tid, stort sett, men det er noen unntak for spillere som var ekstreme over kort tid i Manchester City.

I noen av tiårene er utvalget godt, derfor dårlig samvittighet overfor spillere som Tommy Booth, Paul Power, Peter Barnes, Gary Owen, Brian Kidd, Andy Hinchcliffe, Nicky Weaver, Andy Morrison, Raheem Sterling og Edin Dzeko.

Og her er det lov for dere å være uenige …

 

Alan Okaes

1959/60-1968/69

Bert Trautmann

Bobby Kennedy
Mike Doyle
George Heslop
Glyn Pardoe

Johnny Crossan
Alan Oakes

Mike Summerbee
Joe Hayes
Neil Young
David Wagstaffe

 

Joe Corrigan

1969/70-1978/79

Joe Corrigan

Tony Book
Mike Doyle
Dave Watson
Willie Donachie

Colin Bell
Asa Hartford
Alan Oakes

Mike Summerbee
Francis Lee
Dennis Tueart

 

Gerry Gow

1979/80-1988/89

Joe Corrigan

Ray Ranson
Nicky Reid
Tommy Caton
Bobby McDonald

Tommy Hutchison
Gerry Gow
Neil McNab
Paul Simpson

Kevin Reeves
Trevor Francis

 

Georgi Kinkladze

1989/90-1998/99

Tony Coton

Ian Brightwell
Colin Hendry
Keith Curle
Terry Phelan

David White
Paul Lake
Garry Flitcroft
Georgi Kinkladze

Uwe Rösler
Niall Quinn

 

Ali Benarbia

1999/2000-2008/09

David James

Micah Richards
Richard Dunne
Sylvain Distin
Danny Tiatto

Shaun Wright-Phillips
Joey Barton
Eyan Berkovic
Ali Benarbia

Nicolas Anelka
Shaun Goater

 

Yaya Touré

2009/19-2018/19

Joe Hart

Pablo Zabaleta
Vincent Kompany
Nicolas Otamendi
Aleksandar Kolarov

Kevin De Bruyne
Fernandinho
Yaya Touré
David Silva

Carlos Tevez
Sergio Agüero

6 svar

 1. Jakob Berge sier:

  Syns dette var meget bra jeg. Jeg kan kun se på dette tiåret, men jeg syns laget er helt riktig. Noen vil sikkert argumentere for Lescott>Otamendi og Clichy>Kolarov, men jeg er helt enig i vurderingene dine.

 2. Jarl Midtun sier:

  Jeg er kanskje en av ikke så mange som har fulgte City tett siden midt på 60-tallet. Noen vil mene for tett. Jeg overlater de siste 50 årene til andre, men på 60-årenes lag ville jeg hatt med både Colin Bell, kom til City i 1966 og var med å spille oss opp igjen til 1 divisjon samt Ligamesterskap i 1968 og seier i FA-cupen 1969. I tillegg Francis Lee som kom til City i oktober 1967, scoret i debuten mot Wolves og deretter jevnt og trutt resten av sesongen. Hans mange mål var med å sikre seriemesterskapet den sesongen og FA-cupen i 1969. Riktignok kun to sesonger, men de to klart beste sesongene til City på 60-tallet.

 3. Jarl Midtun sier:

  Og Tony Book selvsagt. Hvordan kunne jeg glemme kapteinen fra den gang.

 4. Svea sier:

  Forstår deg, Jarl. Jeg valgte å legge stor vekt på antall sesonger der det var mulig å finne stabilitet, og valgte å ta med Bell og Lee på 70-tallslaget, ikke blant 60-gjengen. Det kan selvsagt diskuteres om det var rett eller ikke.

 5. Marius S sier:

  Det er vanskelig å være veldig uenig her altså. Umiddelbart tenker jeg at Laporte allerede er foran Otamendi. Selv om førstnevnte selvfølgelig også må følge opp, og gjerne overgå, det han gjorde i år. Det meste bemerkelsesverdige er allikevel hvor tynt besatt vi har vært på venstrebacken de siste 20-30 åra. Både Tiatto og Kolarov hadde beundringsverdige kvaliteter, men de blekner mot de andre i førsteelleverenn. Håper Mendy slår til nå, for på mange måter er han en hybrid av Hinchcliffe og Phelan.

 6. Svea sier:

  Jeg skrev en sak om problem-plassen venstreback her for en stund siden.

Legg igjen en kommentar