Karakterboka 2018/19

Samtlige kamper er sett. Her er min vurdering av enkeltspillere i en fantastisk sesong for Manchester City – sportslig i hvert fall …

Keepere:

Ederson blir bare bedre og bedre.

Ederson – 8

55 kamper/0 mål

 • Blir bare bedre og bedre. I de fleste kampene – en trygg og meget god keeper, som i mange av kampene har hatt redninger på viktige tidspunkter. Færre feil enn i 2017/18, og distribusjonen hans er en trygg og viktig del av måten Guardiola ønsker å spille på.

Arijanet Muric – 6

5/0

 • Fikk stå noen cupkamper, og fulgte opp tradisjonen med viktige redninger i en straffekonk. Uten tvil et stort talent.

Claudio Bravo –

1/0

 • Umulig å bedømme. Ble skadet før sesongen kom igang, og har ikke spilt siden.

Daniel Grimshaw –

0/0

 • Ikke spilt.

 

Forsvar:

Kyle Walkers form tok seg kraftig opp på slutten av sesongen.

Kyle Walker – 7

52/1

 • Spilte seg veldig opp. Siste del av sesongen var meget bra fra Walkers side, da feilene ble færre og konsentrasjonen bedre. Hadde en periode midtveis der han var meget svak. Men respekt for at han løftet seg – kraftig.

Danilo – 6

22/1

 • Klart seg ok, på begge backene, de gangene han fikk sjansen. Men neppe noe førstevalg – noen gang. Tipper han forsvinner.

Vincent Kompany – 8

26/1

 • Spilte ikke ofte nok, ifølge ham selv, men nok til å imponere kraftig. Vant mer enn 90 prosent av kampene han spilte, scoret sesongens beste mål, og ledet laget, prikkfritt, til en historisk treble.

Nicolas Otamendi – 6

33/1

 • Han er nok skuffet, både over seg selv og mangel på tillit fra sjefen. Mistet først plassen til Stones, så til Kompany, og det etter at han var Citys beste forsvarsspiller forrige sesong. Tipper han selges.

John Stones – 6

39/0

 • Det er liksom han som skal være selvskreven på dette laget, men det er han – foreløpig – ikke. Gjorde det bra, få feil, de gangene han fikk sjansen, men det ble færre og færre av dem utover i sesongen. Trenger å spille fast neste sesong.

Aymeric Laporte – 9

51/5

 • Bedre og bedre. Hadde én svak kamp, dessverre akkurat da det gjaldt å holde nullen mot Tottenham hjemme i Champions League. Ellers – nærmest prikkfri. Hans crossere fra venstre mot høyre, hodespillet på dødballer, fysikken. Sterk sesong.

Oleksander Zinchenko – 7

27/1

 • En viktig mann, grunnet Mendys skader. Har løst oppgaven som venstreback, stort sett, veldig bra. Ballsikker og ofte god når City har mye ball (altså ofte). Sliter fortsatt litt i posisjoneringen defensivt, og gjør enkelte feil. Men bør bare bli bedre og bedre i denne rollen. Fin type også.

Benjamin Mendy – 5

15/0

 • Nok en skuffende sesong. Åpnet med godt spill og mange målgivende, men ble skadet – igjen. Foreløpig er dette et bomkjøp, ut fra spilletid og bidrag, men Guardiola gir franskmannen en sjanse til. Det er lov å håpe.

Eric Garcia –

3/0

 • Ting tyder på at dette kan bli en meget god stopper, enten i City eller andre steder. Ballsikker og godt blikk. Men tre kamper er for lite til børskarakter.

Philippe Sandler –

2/0

 • Type, stor og sterk, virker klok også. Men som med Garcia: Det er ikke nok spilletid til en karakter fra meg.

Eliaquim Mangala –

0/0

 • Kan City snart bli kvitt denne floppen til £ 32m?

Cameron Humphreys –

0/0

 • Debuterte som 16-åring. Åpenbart et talent, men han må bort for å få spilletid på et A-lag.

Oleksandr Zinchenko har overtatt på Citys venstreback denne sesongen og gjort sine saker bra.

Midtbane:

Kevin De Bruyne – 7

32/6

 • Forrige sesongs store spiller, marginalisert denne sesongen på grunn av en rekke skader. Trist. Mot slutten ble det litt bedre, og fortsatt slår ingen pasninger som De Bruyne – når han er i form. Får en sjuer under tvil – fordi han fortsatt bidro sterkt de gangene han fant formen.

Ilkay Gündogan – 8

50/6

 • Min lille favoritt, og derfor var det deilig å se hvor god han var da han fikk etablert seg på laget. “Leker” fotball, det ser så naturlig og enkelt ut, alt han gjør. Fortjener ny kontrakt og masse tillit. Strålende i siste halvdel av sesongen, kanskje bestemann.

Fernandinho – 8

42/1

 • Fram til han ble skadet, så var Fernandinho bedre enn han har vært noen gang. Brøt opp spillet, slo pasninger – og var hjertet i laget. City slet uten han. Mistet mye av siste del av sesongen, er 34 år – og det går nok mot slutten. Tror det blir langt mindre spilletid neste sesong.

David Silva – 7

50/10

 • “El Mago” er selvsagt en stor favoritt, og jevnt over var sesongen god, best i starten, litt mer ordinær, til han å være, i siste halvdel. Men fortsatt kan han diktere spillet, om ikke i like stor grad som tidligere. Blir mindre spilletid neste sesong, tipper jeg.

Bernardo Silva – 9

51/13

 • Over en hel sesong – bestemann, i konkurranse med Sterling. Du kan ikke unngå å bli fascinert av den lille mannen med kjempekreftene. Ingen jobber så hardt, ingen vil så mye. Legg til silketeknikk, scoringer og et forbilde, så har du Bernardo da vi går inn i 2019/20.

Phil Foden – 7

26/7

 • Han fikk mange kamper, totalt, selv om mange var i cuper og/eller fra benken. Men Foden er på rett vei, han var god i mange av kampene, han har driv, vilje – og et øye for mål. Det siste skal aldri undervurderes. Det blir mer spilletid neste sesong, og husk: Han er ikke 19 år ennå …

Fabien Delph – 4

20/0

 • Det går nok mot slutten. Sesongen ble skuffende. For mange tabber, skader og lite spilletid til slutt.

Claudio Gomes –

2/0

 • Umulig å si noe sikkert etter to innhopp, men det er nok en grunn til at han har fått prøve seg. “Kanté-type.”

Fernandinho er fortsatt en svært viktig spiller for City, men det går nok mot slutten.

Angrep:

Raheem Sterling – 9

51/25

 • Ja, hva skal en si? Bedre og bedre, sesong for sesong. Scorer mål for moro skyld, løper fra alle, er involvert i alt, er blitt flinkere og flinkere til å tenke riktig, gå i de rette posisjonene. Fortsatt mangler det litt på avslutningsteknikken, men du verden for en sesong. Fortjener alle priser han kan få, for forebygging av rasisme og journalist-prisen – og alt mulig egentlig.

Riyad Mahrez – 6

44/12

 • Ikke dårlig, men heller ikke veldig god. Og du forlanger litt når han koster £ 60m. Men Mahrez var viktig i enkelte kamper, scoret 12 mål totalt og omtrent like mange assist. Det bør bli bedre – eller salg – neste sesong.

Leroy Sané – 7

47/16

 • En ekstrem fotballspiller, men han lyktes bare delvis denne sesongen. Mye ute av laget, spesielt i siste halvdel. Og det er synd, for toppnivået hans er høyest av alle i klubben. Scoret noen viktige mål, og viser mye bra. Men må jobbe med stabiliteten. Og for all del: Ikke selg.

Sergio Agüero – 8

46/32

 • Fortsetter å score rundt 30 mål hver sesong. Unik spiss, som alltid leverer. Iblant lurer jeg på hvordan City en dag skal klare seg uten.

Gabriel Jesus – 7

47/21

 • Han scoret 21 mål, enda jeg tipper du knapt føler at han har vært med, tenk litt på det. Det er vrient å slå ut Agüero. Jeg håper bare han har litt mer tålmodighet, så blir han spiss nummer en – snart.

Brahim Diaz – 6

4/2

 • Viste tegn som tyder på at dette kan bli bra – så dro han. Til Madrid. Lykke til.

Adrian Bernabe –

1/0

 • Det jeg har sett på akademi-laget er spennende. Vi trenger drible-vinger.

Felix Nmecha –

1/0

 • Umulig å bedømme.

Ian Poveda-Ocampo –

1/0

 • Umulig å bedømme.

En ny sesong med over 30 mål av Sergio Kun Agüero.

Relaterte saker

3 svar

 1. lamanga sier:

  Tror nesten jeg kan stille meg bak alt – men er nok litt svak for Kyle Walker og ville nok gitt han et poeng til. Dessuten synes jeg ikke John Stones har imponert meg. Er han virkelig så god som mange skal ha det til? For neste år håper jeg mange av de forholdsvis unge slår til: Jesus, Sane, Foden, osv. Kjenner at jeg begynner å glede meg til neste år allerede.

 2. Øyvind Larsen sier:

  Svea; kjenner det samme, når det gjelder Aguero. Når det kniper, er han der, husker vel QPR…Den mannen tenker lag og mål. Kun, er med videre, en stund til. Så kommer det en arvtaker.

 3. Jakob Berge sier:

  Vanskelig å være uenig i det her, Svea er som alltid god til å begrunne valgene sine. Selvfølgelig går det egentlig ikke ann å være uenig i Pep sine valg, men jeg er ekstremt svak for Sane, og mener han burde starte alle kamper sammen med Aguero og Sterling fremme, Bernardo burde ha en fri rolle på midten, jeg syns han tilfører mer totalt sett en El Mago. Samtidig tror jeg ikke Pep-Sane er meant to be, og neste sesong drar en av de. Spennende hva vi gjør på midtstopperplassen, Kompany ute, mest sannsynlig med Nico. Håper Stones/Laporte blir førstevalget, og at Garcia blir flyttet opp til a-stallen, pluss en lovende signering. Pep har sagt han ikke gjør noe på VB, så da blir det en sesong til med Zinchenko som riktignok har klart seg bra, men Pep må snart gi opp Mendy. Håper også på en defensiv midtbane forsterkning, (Rodri ryktes mest?),selvom det ser ut som Gundo blir. Pep og gutta vet nok best.

Legg igjen en kommentar