Bernardo kåret til sesongens City-spiller da heltene ble hyllet

Mens Bernardo Silva ble Etihad Player of the Season, var det ikke overraskende Vincent Kompany som vant prisen for Nissan Goal of the Season med sin rakett mot Leicester. City-heltene ble hyllet av tusenvis på tusenvis av mennesker som hadde møtt opp i Manchesters gater for å hedre Englands beste lag!

Både City-herrene og City-damene ble hyllet i Manchester i dag da de ble kjørt rundt i åpen buss i Manchesters solfylte gater, før det hele endte opp utenfor Manchester Cathedral der det var allsang, intervjuer med Pep Guardiola, intervjuer med spillerne og ikke minst en avskjed med kaptein Vincent Kompany, som i går annonserte at han etter elleve sesonger i Manchester City forlater klubben. Med på bussene var selvsagt pokalene City har vunnet denne sesongen, herrenes Premier League-pokal, FA-cuppokalen, ligacuppokalen og Community Shield-fatet, mens kvinnene hadde med seg sin FA-cuppokal og Continental Cup-pokalen.

Det har vært en historisk sesong for City, og folk hadde da også møtt opp i gatene for å kle byen lyseblå og hylle heltene sine. Selv om det ble sunget sanger om mange av spillerne, var det uten tvil én spiller som ble hyllet mer enn alle andre denne kvelden, nemlig legenden Vincent Kompany som etter elleve sesonger nå gir seg i City for å bli spillende manager for Anderlecht. Det var særs lite overraskende at fansen hadde stemt frem Kompanys kanontreff mot Leicester i vinkelen som sesongens City-mål – en fulltreffer som ikke bare var vakker, men også ekstremt viktig da City ikke ville ha vunnet Premier League hadde det ikke vært for den.

Fra scenen takket Vincent Kompany lagkameratene sine og ikke minst verdens beste supportere for verdens beste klubb. «Jeg vil avslutte med å si dette,» sa 33-åringen fra scenen. «Dere er den beste klubben i verden. Jeg bryr meg ikke om dere vinner Champions League eller ikke, dere er den beste klubben i verden! Husk det, alltid! Disse karene fortjener all deres kjærlighet, hver eneste dag i uka. Hvert eneste år jobber de så knallhardt. Jeg ønsker å forlate dere med å si tusen takk, jeg elsker dere alle.» På humoristisk vis gjennomførte han deretter en såkalt mic drop, altså å la mikrofonen falle i gulvet.

Kompany skal likevel ikle seg City-drakta en aller siste gang, når det til høsten skal bli spilt en testimonialkamp for ham. Kompany har annonsert at alle inntektene fra kampen skal gå til de hjemløse i Manchester, noe som garantert ikke gjør ham mindre populær i byen han elsker. Nye tall viser at det er flere hjemløse i Manchester enn noensinne, og Manchester er den byen i England der flest hjemløse dør. Inntektene fra testimonial-kampen vil utvilsomt komme godt med i kampen for å gjøre livene til hjemløse i Manchester bedre.

Selv om Vincent Kompany var den som ble sunget mest til av fansen og fikk den klart største hyllesten, ble blant annet også Bernardo Silva hyllet for sin fantastiske sesong i City-drakta. City-fansen har nemlig stemt frem portugiseren som Citys beste spiller denne sesongen. Mer enn 62 000 City-supportere avla sin stemme, der Bernardo fikk 48% av stemmene, mens resten ble delt mellom Raheem Sterling og Sergio Agüero. Etter å ha mottakk troféet uttalte Bernardo fra scenen: «Tusen takk, alle sammen. Måten dere har skubbet oss framover denne sesongen har gjort det mulig for oss. Uten dere ville det ikke ha vært mulig. Tusen takk! Vi kommer tilbake neste sesong og skal prøve å gi dere enda flere titler. Det har blitt lagt ned mye hardt arbeid og vi er veldig slitne nå. Det har vært en lang sesong, en fantastisk sesong for oss, men vi har fått fire troféer. Det har vært helt utrolig. Forhåpentlig klarer vi å gjøre det enda bedre, og vi skal forsøke å vinne europeiske troféer også. Det er bare det vi mangler. Supporterne må kreve det av oss. Vi trenger europeiske troféer. La oss gå for det!»

Se hele troféparaden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *