Hevder UEFA vil utestenge City fra Champions League

Avisen The New York Times hevder at UEFA vil utestenge Manchester City fra Champions League.

Det var i forbindelse med Football Leaks-sakene i høst at UEFA annonserte at de vil sette i gang en ny etterforskning av Manchester City for brudd på Financial Fair Play-reglene, blant annet for bevisst å ha forsøkt å omgå reglene ved å finne smutthull, blåse opp sponsorkontrakter og sprøyte penger inn i klubben på ulovlig vis.

Ifølge New York Times skal UEFAs komité for finansiell kontroll, ledet av sjefetterforsker Yves Leterme, ha bestemt seg for å be om at klubben utestenges én sesong fra Champions League, men en eventuell slik straff vil kunne ankes av City til Idrettens voldsgiftsrett (CAS). I tillegg har City tidligere meldt at klubben vil kunne gå rettens vei for å forhindre en slik utestengelse, så det er foreløpig usikkert om en slik utestengelse vil gjelde fra kommende sesong av, eller først sesongen etter – dersom det i det hele tatt skulle bli aktuelt. Klubben har flere ganger hevdet sin uskyld, og den eneste uttalelsen klubben har kommet med i forbindelse med etterforskningen er: «Manchester City ønsker denne offisielle UEFA-etterforskningen velkommen, slik at det da blir mulig å legge alle spekulasjoner som har oppstått gjennom ulovlig hacking og e-poster som har blitt publisert utenfor kontekst døde. Alle anklager om at finansielle uregelmessigheter har foregått er falske.»

Én ting som er sikkert er uansett at siste ord garantert ikke er sagt i denne saken.

Oppdatert: City har nå kommet med en uttalelse til saken fra New York Times, der de tar kraftig til motmæle og sier det er urovekkende at New York Times skal sitte med innsideinformasjon om hva denne komiteen har gransket, og at klubben enten ikke bør ha tillit til denne komiteen lenger, eller at det fins individer som er ute etter å skade klubben. Eller begge deler. I den første versjonen av saken til New York Times sto det at avisen hadde informasjonen fra kilder som var kjent med saken, men denne formuleringen er nå fjernet.

Hele uttalen til City: «Manchester City FC is fully cooperating in good faith with the CFCB IC’s ongoing investigation. In doing so the Club is reliant on both the CFCB IC’s independence and commitment to due process; and on UEFA’s commitment of the 7th of March that it “….will make no further comment on the matter while the investigation is ongoing”.
The New York Times report citing “people familiar with the case” is therefore extremely concerning. The implications are that either Manchester City’s good faith in the CFCB IC is misplaced or the CFCB IC process is being misrepresented by individuals intent on damaging the Club’s reputation and its commercial interests. Or both.

Manchester City’s published accounts are full and complete and a matter of legal and regulatory record. The accusation of financial irregularities are entirely false, and comprehensive proof of this fact has been provided to the CFCB IC.»

Relaterte saker

3 svar

  1. Sverre Hoem sier:

    Dette er den ene av i alt fire pågående etterforskninger mot klubben. BBC antyder at FA etter sin granskn… https://t.co/8MRzrw3yVx

  2. Anonym sier:

    Liverpool supporter Sverre Hoem på denne siden.

  3. Birger sier:

    Denne Liverpoolfyren som har forvillet seg inn på denne siden er også psykolog, nå er jeg bekymret på vegne av norsk helsevesen:)

Legg igjen en kommentar