– Det vanskeligste troféet i karrieren

Pep Guardiola er ikke i tvil. Å vinne Premier League denne sesongen, har vært det tøffeste og vanskeligste troféet å vinne i hans karriere!

For første gang på ti år greide et engelsk lag å forsvare ligatittelen, og også vinne Premier League den kommende sesongen. Manchester United vant Premier League tre sesonger på rad (2006/07, 2007/08 og 2008/09), men siden den gang har ikke noen av de engelske lagene greid dette kunststykket – før Manchester City altså greide det i går, ved å slå Brighton 4-1 i ligaavslutningen og dermed sikre gullet, ett poeng foran Liverpool. City har tatt utrolige 198 poeng på de siste to sesongene, men fikk denne sesongen knallhard konkurranse av Liverpool, som endte opp på 97 poeng, og altså likevel ikke vant ligaen.

Etter gårsdagens kamp takket City-manager Pep Guardiola Liverpool for kampen. «Jeg vil gjerne gratulere Liverpool også, og selvsagt takke dem for at de hjalp oss ved å presse oss til forbedre den standarden vi satte forrige sesong. Det vi har gjort er så fantastisk. Vi har tatt 198 poeng siden vi startet her for to sesonger siden (borte mot Brighton), og det har vært en enestående sesong for oss. Jeg tror at vi har satt standarden høyere, og Liverpool har hjulpet oss til det. Å vinne tittelen på denne måten, etter at vi har vunnet 14 strake kamper, med tre måneder der vi ikke kunne miste et eneste poeng, samtidig som vi deltok i alle turneringer, det er bare helt utrolig.»

«Etter at gapet ble på sju poeng så tenkte vi at vi måtte forholde oss rolige. Premier League varer lenge, men for å være ærlig … Å ligge bak Liverpool med sju poeng med tanke på måten de har spilt på denne sesongen, gjorde at vi skjønte at det kom til å bli veldig vanskelig.»

«Jeg tror ikke det bare er jeg som tenker det, men også hele laget, klubben og alle som jobber her, at dette er den mest krevende, vanskeligste Premier League-tittelen vi har vunnet, i hele min karriere.»

«Det er ikke slik at det bare er én spiller som har utgjort forskjellen for oss. Vi er nødt til å gjøre det som et lag, og jeg husker for eksempel en periode Kyle ikke var i form, kom Danilo inn og hjalp oss. Det er det som er hemmeligheten. Vi presser hverandre hele tiden og jeg presser meg selv til å bli bedre, det er den eneste måten å gjøre det på.»

«Neste sesong kommer til å bli enda tøffere, men vi kommer også til å være sterkere. Her til lands er det veldig, veldig vanskelig å vinne to sesonger på rad, og jeg har en følelse av at vi neste sesong, når vi kikker tilbake, vil prøve å være der vi er nå.»

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *