Før kampen: Manchester City – Leicester

Manchester City er tre kamper unna det som kan bli en historisk trippel i engelsk fotball. Men alle tre kampene må trolig vinnes dersom dette skal oppnås.

Aldri tidligere har et lag vunnet ligaen samt begge cupene. (Ligacupen og FA-cupen) i en og samme sesong. Vinner vi våre tre siste kamper denne sesongen, blir vi med andre ord historiske. Men vi kan også ta en trippel selv med et tap eller et par uavgjorte på slutten, men da blir det mange om og hvis.

Etter at Liverpool slo Newcastle 3-2 lørdag kveld, leder de nå med to poeng før deres siste kamp hjemme mot Wolverhampton neste søndag. Vi på vår side har to kamper igjen, denne pluss borte mot Brighton neste helg. I tillegg til FA-cupfinalen mot Watford om to uker. Vinner Liverpool sin kamp neste helg er vi nødt til å vinne begge våre for å kunne heve Premier League-trofeet for fjerde gang. Skulle Liverpool spille uavgjort hjemme mot Wolverhampton, vil det holde med en seier for våre gutter ettersom vi har bedre målforskjell. Vi vil også ende på toppen av Premier League tabellen med to uavgjorte i de to siste seriekampene dersom Liverpool mot alle odds skulle tape sin siste hjemmekamp.

Heldigvis har våre gutter skjebnen i egne hender og er ikke avhengig av hjelp fra andre. Første hinder som må forseres er Leicester på Etihad Stadium mandag kveld.

Et Leicester-lag som har fått seg et skikkelig oppsving etter at Brendan Rodgers overtok som manager i slutten av februar. På de 8 kampene han har ledet laget står de med 5 seire, 1 uavgjort og 2 tap. Forrige helg tok de en overbevisende 3-0-seier hjemme mot Arsenal, og er fortsatt med i kampen om en europacupplass neste sesong. 

Men etter at Wolverhampton vant sin kamp mot Fulham lørdag, er Leicester nå nødt til å vinne begge sine to siste kamper samtidig som Wolverhampton ikke tar poeng på Anfield i sin siste kamp for sesongen dersom man på nytt skal få prøve seg ute i Europa. Men heller ikke et slikt scenario vil garantere Leicester en Europacup-plass neste sesong. Skulle Watford slå oss i FA-cupfinalen om to uker vil den siste Europa League-plassen nemlig gå til dem i stedet for til laget som ender på 7. plass i Premier League.

Leicester har gjort sine saker bra på Etihad Stadium siden vi flyttet dit sommeren 2003. Av alle lag som har spilt tre kamper eller mot Manchester City på denne banen, er Leicester det laget med høyest målsnitt pr. kamp med sine 1.71 (12 mål på 7 kamper alle turneringer inkludert).

På disse 7 møtene i Manchester har vi kun klart å holde nullen bakover ved en anledning, da vi slo dem 2-0 i Premier League i mars 2015. Og helt fram til vi slo dem 5-1 hjemme forrige sesong, var Leicester det eneste laget (blant de vi har møtt mer enn en gang på Etihad Stadium) som hadde en positiv målforskjell mot oss her. 

Tross gjestenes gode statistikk på Etihad skal det likevel legges til at vi tross alt har vunnet 3 av de 4 siste hjemmekampene i Premier League mot nettopp Leicester, senest med 5-1 forrige sesong. Raheem Sterling sendte oss i ledelsen allerede etter 3 minutters spill av det oppgjøret. Jamie Vardy sørget imidlertid for at lagene gikk til pause på stillingen 1-1 med sin scoring midtveis i første omgang. I andre omgang var det imidlertid klart for Aguero-show. Vår argentinske juvel satte gav seg ikke før han hadde satt fire baller i nettet bak Kasper Schmeichel i gjestenes mål og dermed endte det 5-1. 

Fabian Delph ble utvist sist lagene møttes

I det omvendte møtet denne sesongen, på King Power Stadium i Leicester, gikk vi på vårt tredje Premier League-tap for sesongen og det andre på rad (2-3 tap hjemme for Crystal Palace fire dager tidligere) da vi tapte 2-1 2. juledag. Bernardo Silva gav oss en tidlig ledelse i den kampen, men Leicester utliknet ved Marc Albrighton bare fem minutter senere. Ti minutter før slutt sørget Ricardo Pereira for 2-1 til vertene med en flott scoring, mens Fabian Delph fikk marsjordre like før slutt for en håpløs takling på målscorer Pereira.

Kevin De Bruyne er fortsatt ute etter at han pådro seg en muskelskade i oppgjøret hjemme mot Tottenham. Siste nytt fra den fronten er at man har et håp om at han kan rekke FA-cupfinalen, men mest trolig er sesongen over for vår belgiske midtbanejuvel. Kanskje like greit at De Bruyne nå bruker tiden fram mot neste sesong til å bli kvitt alle sine plager, og ikke risikerer noen nye tilbakefall nå som sesongen snart er over. Fernandinho måtte stå over forrige helgs oppgjør mot Burnley etter at han fikk seg en smell i det ene kneet mot Manchester United, og det er fortsatt usikkert om han rekker dette oppgjøret. 

Leicester-manager Brendan Rodgers kan velge fra en nær skadefri tropp. Eneste spilleren som er helt uaktuell for mandagens kamp er Daniel Amartey som har vært ute siden i oktober med en ankelskade. 

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

  • 26.12.2018: Leicester – Manchester City 2-1 (B.Silva)
  • 18.12.2018: Leicester – Manchester City 1-1 (De Bruyne). 1-3 e.str. Liga Cup
  • 10.02.2018: Manchester City – Leicester 5-1 (Aguero 4, Sterling)
  • 19.12.2017: Leicester – Manchester City 1-1 (B. Silva). 3-4 e.str. Liga Cup
  • 18.12.2017: Leicester – Manchester City 0-2 (Jesus, De Bruyne)

Visste du at:

  • Leicester er ute etter å ta sin første toppseriedobbel mot Manchester City siden de vant begge innbyrdes oppgjørene i 1986-87 sesongen (2-1 på Maine Road og 4-0 på Filbert Street)
  • Sist Leicester vant begge oppgjørene i en sesong mot den regjerende mesteren var i 1985-86 sesongen, den gang Everton.
  • Manchester City har nå vunnet 12 Premier League-kamper på rad. Det har bare hendt fem ganger tidligere at noen har vunnet 12 + kamper på rad i Premier League, Manchester City er den eneste kubben som har greid dette to ganger.
  • Manchester City har ikke tapt den siste hjemmekampen en sesong siden vi tapte 2-3 for Norwich i 2012-13 sesongen.

Dommer er Mike Dean. Han har dømt oss tre ganger tidligere denne sesongen, senest i 6-0 seieren hjemme mot Chelsea i februar. Han dømte også det motsatte oppgjøret da Leicester vant 2-1 i desember samt da vi slo Burton Albion 9-0 hjemme i den første Carabao Cup-semifinalen i januar.

Kampstart er mandag kl. 21.00 og kampen vises på TV2 Sport Premium.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.