City-damene vant FA-cupen!

Citys kvinnelag vant FA-cupen etter å ha slått West Ham 3-0 på Wembley!

Foran 43 264 tilskuere beseiret City-damene West Hams kvinnelag, takket være tre mål i den andre omgangen av henholdsvis Keira Walsh, Georgia Stanway og Lauren Hemp. Det betyr at Manchester City har vunnet sin andre FA-cup, etter at det ble triumf første gang i 2017 da City slo Birmingham 4-1.

Publikum på Wembley i dag måtte altså vente til den andre omgangen for å få se scoringer, men det var ikke gått mange minuttene etter pause før Keira Walsh skjøt fra distanse og ga City ledelsen. Skuddet så ikke ut til å være altfor farlig, men en uheldig West Ham-keeper som absolutt burde ha gjort sine saker bedre, greide å fomle ballen inn i mål.

Etter dette skulle kampen ta seg opp i intensitet, og Jill Scott kunne ha økt Citys ledelse, men keeper var denne gangen med på notene med en fin redning. Deretter skulle West Ham få en diger overgangsmulighet, som ikke endte opp med scoring.

Ti minutter før slutt skulle imidlertid kveldens andre scoring komme. Georgia Stanway viste teknikk av høy klasse da hun først driblet vekk flere West Ham-spillere, før hun avsluttet med et presist skudd nede i hjørnet. 2-0 til City!

Lauren Hemp skulle sette spikeren i kista få minutter før slutt med en flott chip over keeper fra utsiden av boksen, og sørget dermed for 3-0, noe som også ble sluttresultatet! Etter kampen ble det selvsagt pokalløfting, og feiring av at Manchester City-damene har vunnet denne sesongens FA-cup!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.