Sterling er PFA Young Player of the Year

Raheem Sterling er kåret til denne sesongens beste unge spiller i England av den engelske spillerforeningen.

Mens det var Liverpools Virgil van Dijk som stakk av med den prestisjetunge «PFA Player of the Year» i konkurranse med Raheem Sterling, Sergio Agüero, Bernardo Silva (alle Manchester City), Sadio Mané (Liverpool) og Eden Hazard (Chelsea), var det Citys Raheem Sterling som vant prisen som sesongens beste spiller, eller «PFA Young Player of the Year». Denne prisen deles ut til spillere som var 23 år eller yngre ved sesongstart, noe som betyr at Sterling altså var en kandidat til prisen, i og med at han ikke fylte 24 år før 8. desember.

Det var i konkurranse med Bernardo Silva (Manchester City), Marcus Rashford (Manchester United), Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Declan Rice (West Ham) og David Brooks (Bournemouth) at Sterling ble stemt fram som sesongens beste unge spiller av de andre spillerne i Premier League og Sterling sørger dermed for at prisen holdes i den blå delen av Manchester, etter at Leroy Sané stakk av med samme pris forrige sesong. Det er tredje gang at en City-spiller vinner prisen. I tillegg til Sané forrige sesong, vant Peter Barnes sesongen 1975-76.

Også torsdag vant Sterling en pris, nemlig BT Sports Industry Group’s Integrity and Impact Award for 2019. Sterling har blant annet tatt opp kampen mot rasisme og vært en viktig rollemodell for tusenvis av unge fotballspillere, som er grunnen til at han vant prisen.

En annen som kunne juble i kveld da PFA delte ut sine priser, var Citys Georgia Stanway, som vant prisen for sesongens beste unge kvinnelige spiller. 20 år gamle Stanway har scoret 15 mål på 30 kamper denne sesongen og vært en viktig faktor i at City endte på andre plass i Women’s Super League (noe som er klart, selv om City fortsatt har én kamp igjen å spille), vant Continental Cup og er kommet til finalen i kvinnenes FA-cup.

En tredje City-spiller som vant en PFA-pris i kveld er Steph Houghton som vant PFA Merit Award, altså en ærespris til dem som har tjent fotballen på en fremragende måte. I november denne sesongen spilte 31 år gamle Houghton sin 100. landskamp for England, og hun er definitivt en av dem som har satt kvinnefotballen på kartet på balløya. I 2016 ble hun utnevnt til MBE (Member of the Order of the British Empire) for hennes innsats for fotballen, og merittlisten hennes er også lang, både for Arsenal som hun spilte i før hun gikk til City i 2014, og så altså de lyseblå. Det var også dette året hun skapte historie ved å bli den første kvinnelige fotballspilleren som havnet på forsiden av det engelske fotballbladet Shoot.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.