Journalistene stemte fram Sterling

Mens spillerne mente Liverpools Virgil van Dijk var sesongens spiller, mener fotballjournalistene at det er Raheem Sterling som har vært den beste spilleren i Premier League denne sesongen og kårer ham nå til Football Writer’s Association Footballer of the Year! Også på kvinnesiden går prisen til en City-spiller: Nikita Parris!

Det er første gang siden 1969 at en City-spiller tar med seg den prestisjetunge prisen som Raheem Sterling nå altså vinner, etter en strålende sesong i den lyseblå drakta som nylig også sørget for at de andre spillerne i Premier League kåret ham til PFA Young Player of the Year for 2018/19. Når Sterling nå av fotballjournalistene i England kåres til sesongens beste spiller, uansett alder, var det med relativt klar margin. Hele 62 prosent av stemmene gikk til Sterling, og en stor majoritet av de 400 medlemmene i Football Writers Association var altså enige om at Sterling fortjente prisen mer enn for eksempel van Dijk, som fikk hundre færre stemmer enn Sterling av journalistene.

«Raheem Sterling er et eksempel på talentet og verdiene våre grunnleggere ønsket å belønne da de etablerte FWA i 1947. Å bli kåret til årets spiller i 2019 med et så overveldende flertall er en tydelig anerkjennelse av spillerens bidrag over en hel sesong», kunne FWA-sjef Carrie Brown fortelle. «Prisen anerkjenner også Raheems mot til å utfordre fordommer og bekjempe rasisme. Den setter avtrykk, ikke bare for framtidige generasjoner i fotballen, men i samfunnet som helhet».

Det var i 1948 at FWAs Footballer of the Year første gang ble delt ut, noe som gjør prisen til den eldste individuelle prisen for fotballspillere. Vi må som sagt helt tilbake til 1969 for å finne forrige gang en City-spiller vant prisen, da Tony Book mottok prisen sammen med Derbys Dave Mackay (den eneste gangen prisen har blitt delt). Sterling blir bare den fjerde City-spilleren som har vunnet. De to første var Don Revie som vant i 1955 og deretter Bert Trautmann året etter.

FWA har også delt ut en tilsvarende pris til den kvinnelige fotballspilleren i England de mener har vært best denne sesongen, og også her falt valget på en City-spiller, nemlig Nikita Parris! 25-åringen er den spilleren i Super League som har scoret flest mål siden oppstarten av ligaen i 2010, og har bare denne sesongen 24 mål på 29 kamper for City!

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.