Tap etter straffer

Det så lenge lyst ut for Manchester City, men etter først å ha utlignet få minutter før slutt og skaffet ekstraomganger, var det til slutt Liverpool som gikk seirende ut av finalen i FA Youth Cup.

Nytt av året var at det bare ble spilt én kamp i finalen, ikke et dobbeltoppgjør som tidligere, i FA Youth Cup. For fjerde gang på de siste fem sesongene hadde Manchester City spilt seg fram til finalen, og for fjerde gang på de siste fem sesongene endte det med finaletap for de lyseblå. Mens det ved de tre tidligere anledningene var Chelsea som ble for sterke for City, var det denne gangen Liverpool som skulle trekke det lengste strået – som bare var minimalt lengre enn Citys.

Det ble nemlig en jevn og spennende finale på Academy Stadium i Manchester i går, der Nabil Touaizi ga City ledelsen på overtid i førsteomgang etter et lavt innlegg fra Jeremie Frimpong fra kant. Touaizi var først på ballen og han fikk styrt den mot den rette siden av stolpen og i mål.

Begge lag skulle spille seg til gode sjanser, og Knight var nære på å sikre seieren kvarteret før slutt, men keeper fikk slått ballen utenfor stolpen. Fem minutter senere var det Liverpool som var nære på da Yasser Laroucis skudd gikk like utenfor. City fikk deretter en dobbelsjanse da Bernabes forsøk først ble blokkert på linjen, før et skudd gikk via en Liverpool-spiller og over.

Med bare fem minutter igjen av ordinær tid, skulle imidlertid utligningsmålet komme. Duncans langskudd fant veien til nettmaskene og dermed sto det 1-1 etter et skudd som City-keeper Moulden absolutt burde tatt. Det ble også skapt sjanser begge veier i de påfølgende ekstraomgangene og City ville også ha straffespark etter en hands, men da det fortsatt sto 1-1 etter 120 spilte minutter, betydde det at det måtte avgjøres på straffesparkkonkurranse hvem som var vinner av denne sesongens FA Youth Cup.

De tre første straffene endte med scoring, før Citys Cole Palmer måtte se hans forsøk treffe tverrliggeren. Dermed ble han dessverre syndebukken, for resten av begge lags straffer gikk i mål, og dermed ble det altså Liverpools unggutter som kunne juble for å ha vunnet FA Youth Cup sesongen 2018/19.

City står nå med to FA Youth Cup-pokaler (1985/86 og 2007/08), og hele åtte finaletap.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.