Vant Manchester-derbyet

… og dermed topper Manchester City Premier League idet tre runder gjenstår!

Pep Guardiolas gutter gjorde jobben på Old Trafford i hengekampen mot Manchester United, vant 2-0, og topper dermed Premier League idet alle lag har spilt 35 kamper og bare tre runder gjenstår. Bare Burnley, Leicester eller Brighton kan stikke kjepper i hjulene for City, som med tre seirer vil vinne ligagullet for andre sesong på rad!

Pep Guardiola gjorde tre bytter på laget fra Tottenham-kampen på lørdag. Matchvinner Phil Foden gikk ut, og ble erstattet av Fernandinho, mens Vincent Kompany var tilbake i midtforsvaret i stedet for John Stones. Kevin De Bruyne ble dessverre skadet i Spurs-kampen og var uaktuell til dagens kamp. Inn kom David Silva, som fikk hvile nesten hele kampen på lørdag. De resterende åtte var de samme som startet mot Spurs, noe som betydde at det heller ikke denne gangen ble plass til Leroy Sané fra start. Tyskeren skulle imidlertid komme inn og spille en svært så sentral rolle.

Ole Gunnar Solskjær, som søndag måtte se sitt Manchester United på ydmykende vis tape 0-4 for Everton, hadde en tydelig plan om hvordan han skulle stanse de lyseblå (blant annet ved å ha fem i forsvar), og klarte det også ganske godt i den første omgangen. I tillegg til et skudd fra Bernardo Silva som gikk rett på keeper, var Citys eneste skikkelige sjanse i løpet av de første 45 minuttene like før pause da Raheem Sterling fikk tråklet seg innover i boksen, og til slutt avsluttet, men rett på keeper de Gea.

I andre omgang skulle City skjerpe seg og bli langt mer dominerende i kampen. 54 minutter var spilt da den forløsende scoringen endelig skulle komme. Bernardo Silva var mannen som med venstrefoten sendte av gårde en presis avslutning som lurte seg inn i det nærmeste hjørnet, uten at keeper de Gea rakk bort.

Dermed 1-0 til City, og det skulle bli mer. City fikk etter 66 minutter muligheten til å kontre, etter at Raheem Sterling på nydelig vis tok ballen seg oppover i banen, og til slutt sendte videre til Leroy Sané, som var kommet inn da Fernandinho litt tidligere måtte forlate banen med en skade (igjen!) Skuddet til Sané var hardt, men når sant skal sies burde nok keeper de Gea gjort en bedre jobb ved den anledningen. Sisteskansen slengte ut et bein i et forsøk på å redde, men håndballfaktene førte denne gangen ikke så mye godt med seg. Ballen gikk nemlig i nettet bak de Gea, og dermed sto det 0-2 på Old Trafford!

Det kunne også blitt 0-3 da Sergio Agüero traff stolpen etter et fint City-angrep, og ser en på kampstatistikken, var det fullt fortjent at det var City som endte opp med å vinne lokalderbyet.

Dagens to scoringer gjør at City nå har slått sin egen scoringsrekord fra 2013/14-sesongen på 156 scoringer (alle turneringer). De lyseblå er nå oppe i 157 fulltreffere denne sesongen, og fortsatt gjenstår fire kamper. Aldri tidligere har et engelsk lag scoret så mange mål på en sesong!

City leder nå Premier League, idet alle har spilt 35 kamper, ett poeng foran Liverpool, mens tredjeplassen (Tottenham) ligger hele 19 poeng bak City. Som sagt gjenstår Burnley (b), Leicester (h) og Brighton (b) for Citys del, mens Liverpool har igjen Huddersfield (h), Newcastle (b) og Wolverhampton (h). Det er med andre ord absolutt ingenting som er avgjort når det gjelder ligagullet!

3 svar

 1. Nils Are Golf sier:

  Fantastisk solid kamp. For noen vinnerskaller, både på banen og benken.

  Alsaker er veldig bra kommentator som klarer å skjule sin tilhørighet godt men i går men i går ble sorgen over resultatet så åpenbar at det nesten ble parodisk. Når min 6 gml sønn lurer på om kommentatoren er syk så vet du at han klarer å spille objektiv kommentator særdeles dårlig.

 2. Anonym sier:

  Alsaker er ræva og har sagt opp tv2 pga norske kommentarer

 3. Per Madland sier:

  Har lyst til å fremheve Walker litt – ikke så mange som skryter av ham i dette stjernespekkede laget. Hans driv framover kan være helt outstanding. Og jeg føler meg alltid trygg når han har ballen. Solid og tøff som betong, det er min mening

Legg igjen en kommentar