Før kampen: Manchester United – Manchester City

Ikke siden april 2012 har det vel stått mer på spill i et Manchester-derby enn det gjør når United og City møtes på Old Trafford onsdag kveld.

For Manchester Citys del kan det stå om en Premier League tittel eller ei. Mens det for Manchester Uniteds kan stå om en topp 4 plassering og med det Champions League spill også neste sesong eller ikke.

Den gang, nærmere bestemt 30.april 2012, kjempet City og United om ligatittelen og møtte hverandre på Etihad Stadium i den tredje siste spilleomgangen. Seks omganger før slutt så imidlertid det hele avgjort ut. Manchester City hadde tapt 1-0 borte for Arsenal, United på sin side slo Queen´s Park Rangers 2-0 hjemme samme dag og ledet på det tidspunktet med hele 8 poeng.  Daværende City-manager, Roberto Mancini, var en slagen mann etter tapet i London og kom med de famøse ordene «it´s finished» om Premier League tittelen etter kampen. 

Vincent Kompany headet inn vinnermålet i april 2012

Men bare tre omganger senere var dette forspranget redusert til 3 poeng. City hadde vunnet sine tre neste kamper med henholdsvis 4-0 hjemme mot West Bromwich, 6-1 borte mot Norwich  og 2-0 borte mot Wolverhampton. United på sin side hadde tapt 1-0 borte mot Wigan samt spilt 4-4 hjemme mot Everton i tillegg til ha slått Aston Villa 4-0. 

Dermed ville City med seier over United passere dem og overta tabelltoppen på bedre målforskjell med to kamper igjen å spille. I et tett og jevnt oppgjør ble Vincent Kompany matchvinner med sin heading  etter en corner like før pause, og resten er historie. Begge vant sine to siste kamper (City med 2-0 borte mot Newcastle og 3-2 hjemme mot Queen´s Park Rangers), og vi kunne innkassere vår første Premier League tittel takket være bedre målforskjell enn United (begge endte på 89 poeng, hele 19 poeng foran Arsenal på 3.plass).

Manchester City klarte å reise seg etter den skuffende Champions League eliten onsdag og tok en meget viktig seier over Tottenham da Phil Foden ble matchvinner med sitt første Premier League mål i det som forhåpentligvis er starten på en stor og lysende karriere for gutten som nærmest er født og oppvokst i klubben. Et stort skår i gleden var det imidlertid at Kevin De Bruyne måtte tusle av banen rundt ti minutter før pause med det som så ut som en strekkskade.  

Pep Guardiola bekreftet på tirsdagens pressekonferanse at skaden var av det muskelære slaget og at han ikke er aktuell til onsdagens oppgjør. Trist for De Bruyne som de siste kampene igjen begynte å vise takter ala fjorårssesongen da han var blant Premier Leagues aller beste spillere, om ikke den beste. Guardiola sa også at flere spillere sliter med litt småskader, men at det ikke er verre enn at de er klare for kamp.

Manchester United kommer til denne kampen med seks tap på sine åtte siste kamper i alle turneringer, inkludert 4-0 borte mot Everton nå i helgen. Ole Gunnar Solskjær har med andre ord fått mer enn nok å henge fingrene i etter en meget god start på sin manager-karriere i klubben. Han blir nødt til å gjøre forandringer i det bakre rekker etter at Phil Jones måtte gi seg med en skade mot Everton. Eric Bailly og Antonio Valencia er også ute med skader. Luke Shaw er imidlertid tilbake igjen etter å ha sonet karantene. Mens Ander Herrera er tilbake i full trening igjen etter fire uker ute med en strekkskade.

Etter at vi gikk en periode på 34 år og 27 kamper og uten seier på Old Trafford i perioden 1974-2007 vant vi omsider et derby på bortebane igjen i februar 2008, da vi på selve 50 års markeringen for Munchen-ulykken vant 2-1 etter scoringer av Benjani og Darius Vassell. 

Benjani feirer vinnermålet mot United i sin City-debut i februar 2008

Etter dette har alt gått så meget bedre på Old Trafford for våre gutter. Vi står nå med 5 seire, 1 uavgjort og kun 1 tap på lagenes syv siste møter på denne banen. Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte med 2-1 seier etter scoringer av David Silva og Nicolas Otamendi. Sist vi tapte en Premier League kamp på Old Trafford var i 2014-15 sesongen da United vant 4-2. Sergio Aguero satte forøvrig inn begge våre mål den gang. I det omvendte møtet på Etihad Stadium i november vant vi 3-1 etter scoringer av David Silva, Sergio Aguero og Ilkay Gundogan. Anthony Martial satte inn Uniteds mål på straffe.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

 • 11.11.2018: Manchester City – Manchester United 3-1 (D. Silva, Aguero, Gundogan)
 • 07.04.2018: Manchester City – Manchester United 2-3 (Kompany. Gundogan)
 • 10.12.2017: Manchester United – Manchester City 1-2 (D. Silva, Otamendi)
 • 27.04.2017: Manchester City – Manchester United 0-0
 • 26.10.2016: Manchester United – Manchester City 1-0. Liga Cup

Visste du at:

 • Manchester United har tapt seks av sine åtte siste kamper alle turneringer inkludert for første gang siden 1989.
 • Manchester United har sluppet inn 48 mål så langt denne sesongen. Så mange har de ikke sluppet inn i en og samme sesong siden de slapp in 63 i 1978-79 sesongen.
 • Manchester United har bare tapt 1 av sine 13 siste hjemmekamper mot de regjerende ligamestrene (9 seire, 3 uavgjort). Tapet kom mot nettopp Manchester City (1-2) i april 2013.
 • Manchester City trenger bare ett mål til denne sesongen for å tangere sin egen scoringsrekord fra 2013-14 sesongen på 156 mål.
 • Manchester City har vunnet på Old Trafford alle tre sesongene vi har blitt Premier League mestre. 6-1 i 2011-12, 3-0 i 2013-14 og 2-1 i 2017-18.
 • Sergio Aguero mangler bare en scoring på å bli den andre spilleren i Premier Leagues historie, etter Alan Shearer, til å score 20 Premier League scoringer i seks forskjellige sesonger.  Shearer gjorde det i syv sesonger,
 • Aguero har scoret fire Premier League mål på Old Trafford, bare Steven Gerrard har scoret flere med sine fem som gjest.

Dommer er Andre Marriner. Han dømmer oss for syvende gang denne sesongen. De seks foregående var mot Huddersfield hjemme (6-1 seier), borte mot West Ham (seier 4-0), hjemme mot Crystal Palace (tap 2-3), borte mot Huddersfield (seier 3-0), borte mot Newport (seier 4-1 i FA Cupen) samt i 3-2 seieren borte mot Swansea i FA Cupen.

Kampstart er onsdag kl. 21.00 og kampen vises på TV2 Sport Premium.

Relaterte saker

1 svar

 1. Jakob Berge sier:

  Må vinnes!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.