Før kampen: Manchester City – Tottenham

Champions League eventyret er over for denne gang. Nå kan kan vi konsentrere oss fullt og helt om å forsvare Premier League tittelen samt FA Cup finalen mot Watford 18.mai.

Vi har fortsatt muligheten til å vinne både serien og begge cup turneringene i England, noe ingen klubber tidligere har klart i en og samme sesong. Det i seg selv vil være en fantastisk prestasjon av klubben som forrige sesong ble den første til å sanke 100 poeng i den engelske toppserien.

Onsdagens oppgjør mot Tottenham ble et fyrverkeri av en fotballkamp, en kamp som inneholdt det aller meste fra vakre scoringer til VAR avgjørelser som dessverre ikke gikk vår veg. Alle trodde Raheem Sterling hadde sendt oss videre til semifinalen da han satte ballen i mål til det som ville gitt oss en 5-3 seier, og med det 5-4 sammenlagt,  tre minutter på overtid. Men etter å ha sjekket med VAR ble det klart at Sergio Aguero var hårfint i offside da han fant Sterling, og scoringen ble annullert. Dermed røyk vi ut på bortemålsregelen for andre gang på tre sesonger. I 2016-17 sesongen led vi samme skjebne mot Monaco i 8. dels finalen etter at vi først vant hjemmekampen 5-3 for deretter å tape returoppgjøret i Monaco 3-1.

Nå må spillerne riste av seg skuffelsen og nullstille seg til Tottenham på ny kommer på besøk til en meget viktig Premier League kamp lørdag. Vi har fortsatt alt i våre egne hender, men må fort vinne alle våre fem gjenværende kamper for å ta vår fjerde Premier League tittel, og den andre på rad. Liverpool møter Cardiff, Huddersfield, Newcastle og Wolverhampton i sesongavslutningen og er store favoritter til å vinne alle disse. Samtidig vet vi at det alltid kommer noen uventede resultater på slutten, så ingenting kan tas for gitt. 

Oleksandr Zinchenko er tilbake i trening igjen og dermed har Pep Guardiola er skadefri tropp å velge fra når laget skal tas ut. Noen forandringer på laget som startet onsdag blir det nok, men med seks kamper igjen å spille denne sesongen (fem i Premier League samt FA Cup finalen) er det ikke lengre nødvendig å spare på noe. Nå er det kun seks seire som gjelder.

De som tror onsdagens Champions League exit ikke svir eller at vi allerede har glemt det, tar feil. Vi ville ikke vært mennesker dersom det var glemt så fort, slikt tar tid. Vi må heller ta med oss at vi var heldig som fikk oppleve en kveld som den vi fikk oppleve onsdag, sier Pep Guardiola.

Tottenham kommer til dette oppgjøret med fire strake bortetap i Premier League mot henholdsvis Burnley (2-1), Chelsea (2-0), Southampton (2-1) og Liverpool (2-1). Etter å lenge hatt heng på Manchester City og Liverpool i tittelkampen, har disse tapene ført til at man etterhvert er hektet skikkelig av og nå må sloss med Manchester United, Chelsea og Arsenal om to ledige plasser til neste sesongens Champions League. I skrivende stund skiller det nå kun tre poeng mellom disse fire lagene, mens det er hele 16 poeng opp til Manchester City og 17 til Liverpool for Spurs.

De må igjen klare seg uten sin toppscorer Harry Kane som skadet ankelen i den første Champions League kvartfinalen forrige uke. Harry Winks og Serge Aurier er også uaktuelle grunnet skader. Moussa Sissoko måtte gi seg med det som så ut som en lyskestrekk i onsdagens oppgjør, og blir neppe klar igjen til denne. Erik Lamela og Eric Dier stod begge over onsdag og regnesogså som usikre.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

 • 17.04.2019: Manchester City – Tottenham 4-3 (Sterling 2, B. Silva, Aguero)
 • 09.04.2019: Tottenham – Manchester City 1-0
 • 29.10.2018: Tottenham – Manchester City 0-1 (Mahrez)
 • 14.04.2018: Tottenham – Manchester City 1-3 (Jesus, Gundogan, Sterling)
 • 16.12.2017: Manchester City – Tottenham 4-1 (Sterling 2, Gundogan, De Bruyne)

Visste du at:

 • Med seier her vil Tottenham bli det første laget til å vinne begge bortekampene i Manchester (mot City og United) i en og samme sesong siden Liverpool greide det i 2008-09 sesongen.
 • Ingen av Manchester Citys siste 25 Premier League kamper har endt uavgjort (21 seire, 4 tap). Sist vi spilte uavgjort i Premier League var borte mot Liverpool (0-0 i begynnelsen av oktober).
 • Ingen har tatt flere poeng mot de seks topplagene denne sesongen enn Manchester City med sine 19. Bare Manchester United (6) har tatt færre enn Tottenham med sine 7.

Dommer er Michael Oliver. Han har dømt oss tre ganger tidligere denne sesongen. Først i serieåpningen da vi slo Arsenal 2-0 på Emirates Stadium i London. Deretter da vi slo Cardiff 5-0 i Wales i slutten av september samt i 2-0 tapet for Chelsea på Stamford Bridge i desember.

Kampstart er lørdag kl. 13.30 og kampen kan du se på TV 2 Sport Premium.

Relaterte saker

2 svar

 1. Per Gunnar Østeraas sier:

  Nå gjelder det. Seiere i de siste kampene betyr seier i PL.👍🏻😁

 2. Anonym sier:

  Alt ryker nå….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *