Isak er stressa …

Isak er blitt 16 år, en ganske reflektert ung mann som har nådd igjen faren sin i høyden allerede. Når det gjelder City ser vi det forskjellig: Han har en overlegen ro rundt de fleste kamper, jeg sitter der med frykten. Hver kamp er blitt til en redsel nå, redselen for å tape er blitt større enn gleden over å vinne.

Isak er nok også blant de største City-optimistene: Det er sjelden han er stresset før en City-kamp.

Det er han nå. Han ligger på senga og venter på det han håper blir en av hans store kvelder, men for en gangs skyld føler ikke Isak seg trygg på at det går hans og Citys vei.

Isak for en gangs skyld stressa før kamp.

– Jeg gruer meg, pappa, sa han da jeg besøkte City-rommet hans. I tillegg går tiden så utrolig sakte. Det var i går jeg fikk den endelige bekreftelsen: Champions League betyr mer enn det meste for min sønn. Og nå er han stressa. Det startet i går, da vi så Juventus tape for Ajax.

Plutselig (det er skummelt) så han at Cristiano Ronaldo og en av de største favorittene, Juventus, ble slått ut. Så hvis City slår ut Tottenham i kveld, så er det Ajax, og så …

Sånn resonnerte 16-åringen min. Han så plutselig for seg City i finalen, noe han vel (innerst inne) har drømt om i mange år. Denne våren er blitt et stressmoment for Isak, jeg tror det er derfor han melder seg litt ut iblant, fordi alle kompisene hans holder med Liverpool. De er en gjeng på 15 gutter, og jeg tipper 10 holder med Liverpool.

De stilte til og med eget barnelag i Supportercupen for et par-tre år siden, så mange er de.

Liverpool tok seg til fjoråret Champions League-finale, blant etter å ha slått ut City på veien.

Så Isak frykter at Liverpool skal komme til finalen i Champions League, og da må City gjøre det samme. Han kan ikke akseptere noe annet. Det er tøffe krav. “Tenk om det blir City mot Liverpool i finalen …” sa han plutselig i går.

Fotballen gjør noe med deg. Da jeg var på Isaks alder var reise til Manchester bestilt: Jeg skulle på fotballskole i Southport, og for første gang skulle jeg besøke Maine Road, 16 år gammel. Isak har allerede vært i Manchester tett opp mot 20 ganger, han har stått bak målet der Yaya Touré avgjorde FA-cupfinalen på Wembley i 2011, bak målet der Agüero avgjorde ligaen i 2012, han har vært på dramatiske kamper og han har vært på finaler.

Men han har aldri vært på Champions League-kamp. For de som vokser opp med denne turneringen, så forstår jeg at det er stort. Isak vet at City var i finalen i Cupvinnercupen i 1970, det har jeg lært ham. Men det var 32 år før han ble født, han har ikke noe forhold til det, omtrent like lite som jeg har et forhold til det som skjedde i Manchester City i 1930: Selv om jeg er opptatt av historie, så blir det litt fjernt.

Så Isak lever i nuet. Nå gikk han akkurat ut. Han måtte finne på noe, tiden går for sakte. Samtidig: Han gruer seg. – Vi skulle ledet 3-0 fra den første kampen, sier han. Men han sier også: – Må vi score tre, så scorer vi tre. Vi har scora både fire og fem mot Tottenham før …

City har scoret mange mål mot Spurs tidligere. Her fra 5-1-seieren på White Hart Lane i august 2011. En av dem som var med den gangen – David Silva. Kan han bli kveldens store helt?

Men jeg hører at han ikke føler seg helt trygg. Isak vil så gjerne til finalen, i Champions League. Jeg har sagt at vi neppe får reist dit, men da svarer han ikke. Isak vil dit, han vil se Manchester City spille den største kampen i europeisk klubbfotball, for det er det jo, på et vis, han har rett i det.

Og så vil han vise Liverpool-kameratene sine hvem som er best. I senga si la han seg med Silva-drakt.

Kanskje er det tid for Silva i kveld? Mot Crystal Palace, da jeg holdt pusten, dukket han plutselig opp med Jesus-drakt – og vips sto det 3-1.

Gutten er ikke helt god, og faren hans er et nervevrak, men langt større i ligakamper enn i Champions League. 1-0-ledelse til Tottenham? Det er en skummel ledelse. Scorer de en, må City ha tre, på grunn av verdens dummeste regel.

– Vi må vinne, sier Isak. Han vil møte Ajax, han vil slå ut Ajax. Og han vil møte Liverpool i finalen.

Hvis han får det som han vil.

God kamp.

Relaterte saker

8 svar

 1. John Akse sier:

  Krysser fingrene🤞og håper han får rett, men Ajax kan bli en vrien nøtt både for city og eventuelt Tottenham. Det viste de tydelig i går

 2. Øyvind Larsen sier:

  Mitt barnebarn, Isac, har blitt «foret opp» på Manchester City. Han synes fotball er no dri**, men City er best. Han mener City skal begynne med håndball, det er mer kult. På forespørsel fra Daffa (bestefar) om resultatet I dag, kom det raskt 2-0. Vi er vel enig I det, dere.

 3. Anonym sier:

  Jaja, da vant tottenham med armen da. Hva er vitsen med VAR om dommeren ikke greier å bruke det. Det er bare så typisk city at til og med var skal gå i mot oss.

 4. Anonym sier:

  Vi ser det samme år etter år; sløvt forsvarsspill fører til at vi slipper inn 4-5-6 mål over to kamper i utslagsspillet i champions leage. Da går du ikke videre !

 5. Anonym sier:

  Nøkkelen til å gå videre er å klare uavgjort på bortebane og vinne på hjemmeplan;)

 6. Anonym sier:

  Enig, pep klarer ikke å ta steget med City i cl.
  Hvordan rangerer man fotballag ? På resultater.
  La oss nå få slippe å høre at City er et topplag i Europa, vi er ikke i nærheten !

 7. Anonym sier:

  Og seføgelig å ikke slippe inn masse søppelmål…….

 8. Man-city4ever sier:

  Merkelige mål i mot oss i fjor og i år skjer det samme igjen. Pep klarer nok å din pusse oss til neste sesong. Mange som har fått bort rusten og skinner som aldrig før ^^

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *