Før kampen: Manchester City – Tottenham

Den neste uken blir fort et være eller ikke være for Manchester City. Ikke bare i Champions League, men også i Premier League.

Først ut er returoppgjøret mot Tottenham i Champions League onsdag kveld der vi må hente inn 0-1 fra det første oppgjøret i London. Deretter blir det et nytt møte med Tottenham i Premier League på Etihad Stadium i tidligkampen lørdag, før det er klart for lokalderby mot Manchester  United på Old Trafford neste onsdag.

Etter at både Manchester City og Liverpool vant sine kamper i helgen mot henholdsvis Crystal Palace og Chelsea, er det vel mye som tyder på at vi må vinne våre fem neste Premier League-kamper dersom vi skal bli det første laget til å forsvare en ligatittel siden Manchester United greide det i 2008-09 sesongen. Det fine er at vi fortsatt har alt i våre egne hender og ikke er avhengig av hjelp fra andre. Vinner vi våre fem neste i Premier League er tittelen vår.

Onsdag er det imidlertid avansement til en semifinale i Champions League som står på spill når Spurs kommer på besøk. Etter at vi tapte det første oppgjøret på nye Tottenham Hotspur Stadium med 1-0 i forrige uke, er det bare seier som er godt nok dersom vi for første gang siden 2016, og for andre gang i turneringens snart 30 år gamle historie, skal klare å ta oss videre til en semifinale igjen. Den gang ble Real Madrid til slutt for sterke. Etter 0-0 i det første oppgjøret i Manchester, tapte vi 1-0 i Madrid. Skulle vi klare å slå ut Tottenham onsdag kveld, møter vi vinneren av oppgjøret mellom Ajax og Juventus i en eventuell semifinale. Det første oppgjøret de to imellom endte 1-1 da lagene møttes i Amsterdam.

Vi har imidlertid en elendig statistikk mot engelske lag i europacupsammenheng. Fem forsøk har endt med fem tap. I 1970-71 sesongen tapte vi 1-0 både hjemme og borte mot Chelsea i semifinalen i cupvinnercupen. Forrige sesong tapte vi 3-0 borte og 2-1 hjemme for Liverpool i kvartfinalen i Champions League. Og sist tirsdag ble det altså tap 1-0 for Tottenham. En trend som må snus dersom vi fortsatt skal ha mulighet til å ta denne kvadruppelen som mediene er så opptatt av. En kvadruppel ingen tidligere har klart å vinne, selv ikke de mest legendariske utgavene av Liverpool og Manchester United. Noe som med all tydelighet viser hvor vanskelig, ja nesten umulig, en slik oppgave egentlig er.

På tirsdagens pressekonferanse kunne Pep Guardiola fortelle at Fernandinho, som stod over mot Crystal Palace grunnet skade, er tilbake i trening igjen og man vil bruke den siste treningen før kamp til å ta en avgjørelse på om han kan spille eller ikke. Oleksandr Zinchenko er imidlertid ikke helt «fit for fight» ennå og er med det den eneste som i skrivende stund er helt uaktuell for onsdagens kamp.

Guardiola håper også at supporterne kjenner sin besøkelsestid i morgen og bidrar med sitt for å løfte laget opp og fram. Jeg håper vi kan gjenskape den stemningen vi hadde i hjemmekampen mot Liverpool i begynnelsen av januar. Jeg ønsker å se at fansen virkelig vil at vi skal klare å ta oss til en ny semifinale, sa Pep.

Tottenham, som hadde små problemer med å slå Huddersfield 4-0 på hjemmebane lørdag, må klare seg uten sin toppscorer Harry Kane som skadet seg i en duell med Fabian Delph i det forrige møtet. Hans erstatter, Lucas Moura, var imidlertid i fyr og flamme i helgen og satte like godt inn tre av de fire målene. Dele Alli pådro seg et brudd i armen forrige uke og stod over mot Huddersfield, men Tottenham håper i det lengste at han skal kunne spille onsdag.

Eric Dier, Erik Lamela, Serge Aurier og Vincent  Janssen har alle slitt med skader og er usikre.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

 • 09.04.2019: Tottenham – Manchester City 1-0
 • 29.10.2018: Tottenham – Manchester City 0-1 (Mahrez)
 • 14.04.2018: Tottenham – Manchester City 1-3 (Jesus, Gundogan, Sterling)
 • 16.12.2017: Manchester City – Tottenham 4-1 (Sterling 2, Gundogan, De Bruyne)
 • 21.01.2017: Manchester City – Tottenham 2-2 (Sane, De Bruyne)

Visste du at:

 • I de 32 siste Champions League-oppgjørene der et lag har tapt 1-0 i den første kampen, så har  10 (31%) likevel tatt seg videre til neste runde.
 • Sist Tottenham ledet 1-0 etter det første oppgjøret i en Europacupkamp, mot Kaiserslautern i UEFA Cupen i 1999-2000 sesongen, tapte de returoppgjøret 0-2 og røyk dermed ut med 1-2 sammenlagt.
 • Tottenham har kun en seier på sine åtte siste møter ( 1 uavgjort, 6 tap) med Manchester City i Manchester. Det var da de vant 2-1 i en Premier League kamp i februar 2016.
 • I det første oppgjøret mellom Tottenham og Manchester City i forrige uke var det totalt åtte engelskmenn som startet kampen. Sist så mange engelskmenn startet i en Champions League kamp var i finalen i 2008 mellom Manchester United og Chelsea.

Dommer er Cüneyt Cakir fra Tyrkia, mens Massimiliano Irrati fra Italia tar seg av VAR. Sist Cakir dømte Manchester City var i november 2016 da vi spilte 1-1 borte mot Borussia Mønchengladbach i gruppespillet.

Kampstart er onsdag kl.21.00 og kampen vises på TV2 Sport 1.

Relaterte saker

5 svar

 1. Anonym sier:

  Resultatet i denne kampen kommer til å definere sesongen for mitt vedkommende.
  Ryker vi her er sesongen en fiasko uansett.
  Nå må vi vise at vi er et av topplagene i Europa. Det er direkte irriterende å gang på gang høre kommentatorer si at vi kanskje er det beste laget når denne turneringen i årevis har vist at vi ikke er top5 .

 2. Tor Sønsteby sier:

  Anonym har visst besøkt feil forum til feil lag, det er vel united som ikek er topp 5 og ute av CL…? Fiasko er vel united og ikke City?

 3. Anonym sier:

  Topp5 i champions leage er det jeg mener..)

  I kveld må City levere..

 4. John Akse sier:

  Sesongen til city er etter min mening og mål en suksess uansett, vi er garantert inne topp 4 i PL og vi kom oss videre som puljevinner i CL i tillegg har vi allerede vunnet ligacupen (og comuniti Shields) Og kalle det en fiasko blir for meg «helt på trynet» for å bruke ett bergensk uttrykk, og uansett er det å kunne forsvare PL tittelen mye større enn CL uansett men håper selvfølgelig på suksess i kveld og. Come on city💙😊

 5. City4life sier:

  Redd dette kommer til å gå inn på oss i de to neste kampene i ligaen…. var champions league vi ville ha i år.. Men vi har fortsatt vunnet mer enn united i år : )

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *