Før kampen: Crystal Palace – Manchester City

Crystal Palace er ute etter å ta sin første toppserie dobbel mot Manchester City siden 1972-73 sesongen når lagene møtes på Selhurst Park i London søndag ettermiddag.

I desember tok Crystal Palace sin første borteseier mot Manchester City på 28 år da de vant 3-2 på Etihad Stadium, vårt eneste Premier League tap hjemme så langt denne sesongen.  Ilkay Gundogan sendte oss i ledelsen etter 27 minutter av den kampen, men to mål på to minutter av henholdsvis Jeffrey Schlupp og Andros Townsend snudde kampen i Palace´s favør før pause. Luka Milivojevic økte ledelsen til 1-3 på straffe i starten av andre omgang før innbytter Kevin De Bruyne fastsatte sluttresultatet til 2-3 med sin redusering fem minutter før slutt. 

For å finne sist Crystal Palace vant både borte og hjemme mot Manchester City i en og samme sesong må vi altså tilbake til 1972-73 sesongen.  Også den gang vant de 3-2 i Manchester, i siste serieomgang. Francis Lee satte forøvrig inn begge Citys mål i det oppgjøret. Det første møtet i starten av sesongen på Selhurst Park endte med 1-0 til Palace.

Historien har en tendens til å gjenta seg sies det. Det kan være både et dårlig og et godt omen for Manchester City foran helgens kamp. Det dårlige har vi allerede nevnt over. For å finne det gode kan vi gå fem år tilbake i tid. Også den gang sloss Liverpool og Manchester City om ligatittelen. Liverpool ledet med seks poeng på Manchester City tre serieomganger før slutt. (Manchester City hadde riktignok fire kamper igjen å spille ettersom de hadde en utsatt kamp mot Aston Villa som skulle vært spilt den helgen Manchester City slo Sunderland 3-1 i Carabao Cup finalen på Wembley). 

Den gang som nå til helgen møtte City Crystal Palace på bortebane, mens Liverpool den gang som nå til helgen møtte Chelsea på hjemmebane. City vant 2-0 i London etter scoringer av Edin Dzeko og Yaya Toure, mens Liverpool tapte 0-2 hjemme for Chelsea. I nest siste serieomgang vant vi 3-2 borte mot Everton, mens Liverpool kastet bort en 3-0 ledelse borte mot Crystal Palace i en kamp som til slutt endte 3-3. City vant deretter den utsatte kampen mot Aston Villa med 4-0 og smatt forbi Liverpool før siste kamp. Der slo vi West Ham på Etihad og dermed kunne City heve Premier League trofeet for andre gang i klubbens historie etter en sesong der vi kun lå på topp i 15 dager i løpet av hele sesongen. En av de 15 var den som til slutt gjelder !!. 

Tirsdag kveld gikk på vårt femte tap av fem mulig mot engelsk motstand i Europacupene da det ble tap 1-0 for Tottenham i den første kvartfinalen i Champions League på vertenes nye stadion. Det første tap siden 2-1 tapet borte mot Newcastle i slutten av januar, etter en rekke med 14 kamper på rad uten tap (13 seire, 1 uavgjort).

Til den kampen måtte vi klare oss uten en av våre aller beste spillere denne sesongen. Bernardo Silva pådro seg en skade på trening i forkant av kampen og måtte se kampen fra sidelinjen. Benjamin Mendy som endelig var tilbake igjen i FA Cup semifinalen mot Brighton etter et lengre skadeavbrekk, stod også over ettersom han i følge det medisinske støtteapparatet fortsatt ikke er klar for kamper så tett på hverandre etter en såpass alvorlig skade som han hadde.

Men ifølge Pep Guardiola er det et godt håp om at begge to kan bli kampklare til søndag. Det gjelder også Oleksandr Zinchenko som har stått over de to siste kampene etter at han måtte forlate banen tidlig i første omgang i kampen mot Cardiff med en hamstring-skade.

Crystal Palace har vært blant de svakeste hjemmelagene i Premier League denne sesongen. Kun 16 av 39 poeng er tatt hjemme. Bare Fulham (15) og Huddersfield (8) har tatt færre poeng på eget gress så langt. På 16 forsøk er bare 4 vunnet. Mot henholdvis Burnley (2-0), Leicester (1-0), Fulham (2-0) og Huddersfield (2-0). Forrige serieomgang tok de en sterk borteseier, den syvende i rekken, da Newcastle ble slått 1-0 på St. James´ Park takket være en straffescoring Luka Milivojevic ti minutter før slutt. Dermed er de så godt som sikret fornyet Premier League kontrakt selv med fem kamper igjen å spille. De har nå 11 poeng ned til Cardiff på 18.plass, og svært mye skal gå galt dersom de skal rote seg ned i nedrykks-striden igjen.

Midtstopper James Tomkins måtte gi seg med en strekkskade mot Newcastle, og er uaktuell til denne. Det samme er stopperkollega Mamadou Sakho. Dermed må manager Roy Hodgson klare seg uten sine to førstevalg i midtforsvaret. Ellers ser det greit ut på skadefronten for London-klubben.

Roy Hidgson er tidenes eldste Premier League manager

Hodgson ble forøvrig den eldste manageren noensinne til å lede et Premier League lag da Palace møtte Leicester 23.februar. Han var da 71 år og 198 dager og passerte Bobby Robson som ledet sin siste kamp som Newcastle-manager borte mot Aston Villa i en alder av 71 år og 192 dager 28.august 2004

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

  • 22.12.2018: Manchester City – Crystal Palace 2-3 (Gundogan, De Bruyne)
  • 31.12.2017: Crystal Palace – Manchester City 0-0
  • 23.09.2017: Manchester City – Crystal Palace 5-0 (Sterling 2, Sane, Aguero, Delph)
  • 06.05.2017: Manchester City – Crystal Palace 5-0 (D.silva, Kompany, De Bruyne, Sterling, Otamendi)
  • 28.01.2017: Crystal Palace – Manchester City 0-3 (Sterling, Sane, Y. Toure). FA Cup.

Visste du at:

  • Manchester City er det hittil siste laget som har slått de regjerende mestrene to ganger i samme sesong. Det skjedde forrige sesong da vi slo Chelsea 1-0 både borte og hjemme. Nå har Crystal Palace muligheten til å klare det samme.
  • Crystal Palace har kun tatt 41 % av sine poeng hjemme denne sesongen (16 av totalt 39)
  • Manchester City har tapt 2 av sine 8 siste kamper (6 seire) mot lag som lå på nedre halvdel av tabellen når man møttes. Før det hadde de bare tapt 1 av de siste 52 tilsvarende kampene (43 seire, 8 uavgjorte).

Dommer er Martin Atkinson. Han har dømt oss fire ganger tidligere denne sesongen. Først i 1-1 kampen borte mot Wolverhampton i august, deretter i 0-0 kampen borte mot Liverpool i oktober,  i 2-0 seieren hjemme mot Fulham i Carabao Cup i november o nå sist i 3-1 seieren hjemme mot Arsenal i starten av februar.

Kampstart er søndag kl. 15.05 og kampen vises på TV2 Sport Premium.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *