Spurs tok første stikk

Etter å ha vunnet 14 kamper på rad, stanset seiersrekken til Manchester City med tap i første kvartfinale i Champions League mot Tottenham på nye Tottenham Hotspur Stadium.

Vi må tilbake til januar for å finne forrige gang Manchester City tapte en fotballkamp da Newcastle vant 2-1 på St. James’ Park. Siden den gangen har City gått seirende av banen 14 ganger, men også vært gjennom et knallhardt kampprogram der det har vært kjempet på fire fronter. Det knallharde programmet er langt fra over nå som vi er inne i sluttspurten av sesongen, og etter å ha vunnet ligacupen, spilt seg til finale i FA-cupen og fortsatt være med i kampen om å vinne Premier League, var det i kveld Champions League det skulle handle om.

Kveldens kvartfinalemotstander Tottenham spilte sin andre hjemmekamp på deres nye stadion, som foreløpig bærer navnet Tottenham Hotspur Stadium, i påvente av at det skal få et sponsornavn. Den første offisielle kampen på det nye stadionet var for en uke siden, mens den første kampen i en europeisk turnering altså ble spilt der i kveld. Rammene for kampen var flotte, kanskje bortsett fra et sleipt underlag som flere City-spillere slet med. Ved flere anledninger skled rett og slett gjestene fra Manchester, samtidig som gresset ble sparket opp fra det utrullbare gressteppet.

Pep Guardiola overrasket noe da laget ble gjort kjent. Både Kevin De Bruyne og Leroy Sané var å finne på benken, mens Bernardo Silva ikke var å finne i troppen i det hele tatt. Portugiseren skal visstnok ha fått en liten muskelstrekk på trening og for å være på den sikre siden var han derfor ikke med i kveld. Heller ikke Benjamin Mendy var med i troppen, etter å ha gjort comeback på lørdag og spilt store deler av semifinalen i FA-cupen mot Brighton. Inn på venstreback kom Fabian Delph, som ikke har vært like trygg i den posisjonen denne sesongen som han var forrige sesong. Stopperpartnere ble Aymeric Laporte og Nicolas Otamendi, med Kyle Walker på høyreback mot sin tidligere klubb. Med både Kevin De Bruyne og Bernardo Silva ute ble det funnet plass til Ilkay Gündogan (sammen med Fernandinho i en defensiv rolle) og Riyad Mahrez, i tillegg til David Silva og Raheem Sterling. På topp: Sergio Agüero, som altså gjorde comeback etter å ha stått over et par kamper grunnet skade.

City i lilla og oransje drakter spilte langt fra sin beste kamp for sesongen, selv om utfallet kunne ha vært helt annerledes enn det det faktisk ble. Etter ti minutter spilt skulle nemlig City få straffespark etter at Raheem Sterling prøvde å tråkle seg fra kant og innover i banen for å kunne fyre av et skudd. Skuddet gikk riktignok via en Tottenham-spiller og ut til corner … trodde alle. Plutselig ble det annonsert at VAR var inne i bildet og at dommer Björn Kuipers skulle sjekke en situasjon. Det viste seg nemlig på reprisene at Sterlings skudd hadde gått via armen til hjemmelagets Danny Rose og ut til corner, og etter å ha fått sett på situasjonen noen ganger, kom den nederlandske kamplederen tilbake på banen og pekte på straffemerket! Mens det i forrige runde i Champions League altså var City som fikk straffespark mot seg på grunn av hands og en VAR-avgjørelse (i det første oppgjøret mot Schalke), skulle altså VAR-systemet denne gangen komme Pep Guardiola og hans lag til gode. Det vil si, noen fordel greide City likevel ikke å få ut av situasjonen. Sergio Agüeros straffespark var litt for løst og i perfekt keeperhøyde for Hugo Lloris, som gjettet riktig side, fikk kastet seg og reddet forsøket fra Agüero fra ellevemetersmerket. Dermed fortsatt 0-0 etter den dramatiske starten på kampen.

Tottenham skulle etter hvert overta styringen, og Ederson måtte i aksjon etter 25 minutter spilt på et forsøk fra Harry Kane i det lengste hjørnet etter at flere av spillerne stoppet opp da det så ut til at dommer skulle til å blåse. Så skjedde ikke, men Ederson var altså fint med på notene da Kane fikk mulighet til å skyte fra meget god posisjon inne i boksen.

Hjemmelaget fortsatte å ha mesteparten av det farligste trykket, uten at altfor mange store sjanser likevel ble skapt. Det skulle bli ampert fem minutter før pause etter en duell mellom Harry Kane og Fernandinho, der også brasilianerens albue havnet i hodet på Kane. Dommer så likevel ut til å anse det som et uhell, og det ble ikke gjort noe mer ut av det.

City skulle starte den andre omgangen med en fin sjanse for Sterling, som ikke fikk god nok klem i kula da han avsluttet fra skrått hold. Keeper måtte riktignok gi retur, men der var det bare Tottenham-spillere som ventet.

Noen minutter senere skulle City-keeper Ederson få seg en smell da han landet etter en duell, og han så ut til å slite med hofta i resten av kampen etter dette. Det er likevel vanskelig å si om dette preget ham etter 79 minutter da vertenes Son Heung-min kom til å score det som skulle bli kampens eneste mål. Son ble spilt gjennom, og var akkurat onside i det ballen ble spilt. Han greide deretter å holde ballen i spill akkurat på streken nede ved dødlinja, samtidig som Fabian Delph ikke hang helt med i svingene og ble lurt av Sons skuddfinter. Den knallharde avslutningen fra hjørnet av femmeteren gikk få centimetere til siden for kneet til Ederson, som nok burde ha prøvd seg på en «håndballredning» ved å slenge ut beinet, i stedet for å kaste seg ned. Brasilianeren rakk nemlig ikke å gjøre noe med skuddet, som forsvant inn i nettet, til øredøvende jubel fra tribunene på Tottenhams nye stadion.

Det skulle altså bli kampens eneste mål, og selv om det ble lagt til seks minutter og Leroy Sané og Kevin De Bruyne kom inn helt på tampen, var det ikke mye å gjøre med det. Vi er likevel bare halvveis i det doble oppgjøret, og City har som kjent hjemmebane i returoppgjøret onsdag i neste uke. Før den tid venter en viktig Premier League-kamp mot Crystal Palace i London, førstkommende søndag.

Relaterte saker

3 svar

  1. Anonym sier:

    Marhez er for dårlig på dette laget

  2. Andreas sier:

    Delph holder ikke mål, han er rett å slett ikke verdi en plass på dette laget, Stones burde heller spilt back.

  3. City4life sier:

    Hva med skaden til ederson og Aquero? Håper det er tilbake neste kamp…. dette blir spennende helt inn. Må slå spurs og hvertfall scum

Legg igjen en kommentar