Før kampen: Tottenham – Manchester City

Sergio Aguero, Kyle Walker og Benjamin Mendy blir trolig alle klare til den første kvartfinalen i Champions League som spilles på nye Tottenham Hotspur Stadium i London tirsdag kveld.

Dermed har Pep Guardiola en nærmest skadefri tropp å velge fra, med unntak av Claudio Bravo og Oleksandr Zinchenko, når vi nå går inn i en periode der vi skal møte Tottenham tre ganger (to i Champions League samt en i Premier League), Crystal Palace og Manchester United i løpet av de 15 neste dagene !!. 

Aguero måtte gi seg etter en times spill i bortekampen mot Fulham forrige helg, og stod over midtuke kampen mot Cardiff samt helgens semifinale i FA Cupen mot Brighton. Han var tilbake i full trening igjen mandag og ventes klar for kamp igjen.

Kyle Walker ble byttet ut i pausen i helgens FA Cup semifinale med smerter i hamstringen. Men han har ifølge Pep Guardiola respondert bra på behandlinger i etterkant og blir etter alle solemerker kampklar.

Benjamin Mendy var tilbake fra start igjen for første gang siden kampen mot Manchester United på Etihad Stadium i midten av november, og på banen or første gang siden semifinalen i Carabao Cup mot Burton Albion i januar. Han spilte de første 80 minuttene før han ble erstattet av John Stones, og kjente ikke noe smerter i kneet som har holdt ham ute så lenge. 

Sergio føler seg mye bedre og trener sammen med de andre igjen idag. Kyle føler seg også bedre, og vi vil se hvordan han responderer på behandlingene. Mens Benjamin ikke kjente noe i kneet som har satt ham ut av spill den siste tiden. Jeg tror alle blir klar til tirsdag, sa Guardiola på mandagens pressekonferanse.

Guardiola brukte også anledningen til å lovprise både spillere og hele klubborganisasjonen for at man fortsatt er i posisjon til å vinne det som er å vinne denne sesongen.

Kvaliteten på klubben, klubborganisasjonen og spillerne er hovedgrunnen til at vi er der vi er. Du klarer ikke å oppnå det vi har klart uten fantastiske mennesker rundt deg samt meget gode fotballspillere. Jeg presser spillerne og støtteapparatet til å yte maks hver tredje dag, om og om igjen. Vi har allerede spilt 51 kamper denne sesongen og kan potensielt komme til å spille 12 til avhengig av resultatene fra nå og fram til sesongslutt. Da gjelder det å være klar i topplokket. Tankene styrer beina. Vi kunne nok spilt bedre mot Brighton, men slikt skjer i fotball. Dette er en annen turnering. Vi vet akkurat hvor tøft det blir. Alle de åtte resterende lagene er kandidater til å vinne Champions League, sa Guardiola.

Tottenham må klare seg uten Serge Aurier, Erik Lamela og Eric Dier til tirsdagens oppgjør grunnet skader. Fernando Llorente er imidlertid klar igjen etter å ha stått over i onsdagens seier mot Crystal Palace med hjernerystele.

Lagene har møtt hverandre en gang tidligere denne sesongen. Det var i Premier League i slutten av oktober på Wembley. Den gang vant Manchester City 1-0 etter en tidlig scoring av Riyad Mahrez.

Tottenham er i kvartfinale i Champions League for andre gang i klubbens historie, etter å ha slått ut Borussia Dortmund (4-0 sammenlagt) i 8.dels finalen. Første gang var i 2010-11 sesongen hvor det til slutt ble exit med sammenlagt 0-5 mot Real Madrid. De har blitt utslått i alle sine fem siste kvartfinaler i europeiske turneringer. Sist i Europa League i 2012-13 mot sveitsiske FC Basel. 

Tottenham Hotsur Stadium

Kampen spilles på Tottenhams nye storstue Tottenham Hotspur Stadium som ble offisielt åpnet da Crystal Palace var på besøk i forrige uke. Tilskuerkapasiteten er på drøyt 62.000 og kostet svimlende 11 milliarder å bygge.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

  • 29.10.2018: Tottenham – Manchester City 0-1 (Mahrez)
  • 14.04.2018: Tottenham – Manchester City 1-3 (Jesus, Gundogan, Sterling)
  • 16.12.2017: Manchester City – Tottenham 4-1 (Sterling 2, Gundogan, De Bruyne)
  • 21.01.2017: Manchester City – Tottenham 2-2 (Sane, De Bruyne)
  • 02.10.2016: Tottenham – Manchester City 2-0

Visste du at:

  • Sergio Aguero og Nicolas Otamendi må stå over returkampen på Etihad Stadium dersom de skulle få gult kort. Det samme gjelder for Tottenhams Toby Alderweireld, Erik Lamela og Heung-Min Son.
  • Tottenham har ikke møtt et annet engelsk lag i en europeisk turnering siden de møtte, og tapte for, Liverpool i semifinalen i UEFA Cupen i 1972-73 sesongen.
  • Manchester City på sin side har tapt alle fire oppgjørene de har spilt mot engelske lag i Europacupene. I 1970-71 tapte vi 1-0 både hjemme og borte mot Chelsea i semifinalen i Cupvinner Cupen. Mens vi forrige sesong tapte 3-0 borte og 2-1 hjemme for Liverpool i kvartfinalen i Champions League.
  • Da Manchester City vant 10-2 sammenlagt mot Schalke 04 i 8.dels finalen ble de det første engelske laget til å score 10 mål eller mer over to kamper en Europa Cup/Champions League kamp siden Liverpool klarte det samme i oktober 1980 (11-2 mot OPS)

Dommer er Bjørn Kuipers (46) fra Nederland. En rutinert herremann som har dømt 52 Champions League kamper tidligere, blant annet finalen mellom Real Madrid og Atletico Madrid i 2014, i tillegg til langt over 100 andre kamper i UEFAs regi.

Kampstart er tirsdag kl.21.00 og kampen vises på Viasport 1.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *