Til finale i FA-cupen!

Manchester City er klar for finale i FA-cupen etter å ha slått Brighton 1-0 på Wembley i kveldens semifinale. Gabriel Jesus ble matchvinner!

Gabriel Jesus ble matchvinner i kveldens semifinale i FA-cupen da han etter bare noen minutter spilt headet inn kampens eneste scoring i semifinalen mellom Manchester City og Brighton på Wembley. Etter det ble det en ganske jevn og tett kamp med få sjanser, og heller ikke flere mål. Dermed ble det Manchester City som vant 1-0 og dermed tar seg til finalen i FA-cupen for første gang siden 2013!

Litt overraskende gjorde Benjamin Mendy comeback og var med i startoppstillingen, sammen med Aymeric Laporte, Nicolas Otamendi og Kyle Walker. Ilkay Gündogan var tilbake i den defensive midtbanerollen, bak Kevin De Bruyne og David Silva. Raheem Sterling og Bernardo Silva bekledde kantrollene, mens Sergio Agüero fortsatt ikke var tilbake i spill. Det betydde at Gabriel Jesus fikk fortsette på topp.

Det var allerede i kampens fjerde spilleminutt at kampens eneste scoring skulle komme. Kevin De Bruyne slo et perfekt slått innlegg bak Brightons forsvar, og på bakerste stolpe ventet Gabriel Jesus som stupheadet ballen i mål. Dermed 1-0 til City, noe som skulle vise seg å bli kampens eneste scoring.

Mens noen kanskje ventet på nok en storseier etter den tidligere scoringen, skulle Brighton bite godt fra seg og selv om det var City som var det beste laget, skulle det vise seg å være alt annet enn enkelt å trenge gjennom Brighton-forsvaret.

City skulle faktisk ikke greie å produsere en eneste skikkelig målsjanse i resten av omgangen, og mest dramatikk skulle det bli etter drøye halvtimen spilt da Kyle Walker skulle havne i klinsj med Brightons Alireza Jahanbakhsh, etter at Walker skulle skjerme en ball ut over dødlinja. Han fikk da en fot i ryggen og tente på alle på plugger. De to spillerne sto panne mot panne og Walker laget også en bevegelse, men nedover og ikke direkte mot Brightons spiller. VAR så på situasjonen og vurderte det slik at det ikke var grunn til å vise ut Walker.

Kampbildet fra første omgang skulle fortsette i den andre, og Brighton skulle også komme veldig nær en scoring ti minutter ut i omgangen. En ball ble slått inn i feltet og flere spillere gikk opp i duellen. Det hele endte med at Aymeric Laporte fikk klarert den løse ballen, i siste liten rett foran et Brighton-bein som ikke var langt unna med å sette ballen i mål.

På motsatt banehalvdel var City nærmest scoring etter at Gabriel Jesus serverte Raheem Sterling med en fin ball, mens Sterlings avslutning på direkten var for dårlig plassert.

Tre minutter på overtid blåste dommer Anthony Taylor av kampen, og det betyr at City er klar for finale i FA-cupen for første gang siden 2013. Motstander blir enten Watford eller Wolverhampton. De møtes i den andre semifinalen i morgen.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar