Før kampen: Manchester City – Brighton

Manchester City har fortsatt muligheten til å gjøre noe selv ikke de mest legendariske utgavene av Liverpool og Manchester United noen gang klarte, nemlig å ta fire trofeer i løpe av en og samme sesong.

Neste hinder på den veien er Brighton som er vår mostander når FA Cupens semifinaler spilles på Wembley denne helgen. I den andre semifinalen møtes Wolverhampton og Watford. Manchester City har vunnet denne cup turneringen fem ganger, senest i 2011 da Stoke ble slått 1-0 i finalen på Wembley takket være en scoring av Yaya Toure.

Pep Guardiola gjorde hele syv forandringer på plaget foran Cardiff-kampen, men vi hadde likevel små problemer med å vinne 2-0 takket være scoringer av Kevin De Bruyne og Leroy Sane. Phil Foden fikk endelig sin Premier League debut fra start, og han var sammen med De Bruyne blant våre beste spillere denne onsdags kvelden. Et skår i gleden var det imidlertid at Oleksandr Zinchenko, som har gjort sine saker meget bra på vår venstreback den siste tiden, måtte gi seg tidlig i den første omgangen med en strekkskade. Skaden skal ikke være av den alvorlige sorten, men vil nok uansett holde ham borte fra banen en stund.

Benjamin Mendy er tilbake i full trening igjen, og ville vært den naturlige erstatteren. Men Mendy har havnet i medias søkelys etter at han ble filmet på en nattklubb i Manchester langt inn i de sene nattetimer lørdag morgen. Og selv om han ikke var med i kamptroppen som reiste til London for å møte Fulham, så skulle han trene senere på lørdagen. Guardiola var lite imponert over Mendys bravader, og Mendy var heller ikke med i troppen til Cardiff-kampen selv om Guardiola roterte mye. Så gjenstår det å se om dette skyldtes helgens hendelser, eller om Mendy rett og slett ikke var kampklar.

Sterling sammen med elever fra Ark Elvin Academy

En annen som har kommet i medias søkelys de siste dagene er Raheem Sterling, dog med positivt fortegn. Han har igjen vist sin raushet og betalte like godt billett og transport til helgens FA Cup semifinale for alle 550 elevene ved sin gamle skole Ark Elvin Academy i London. Flere av elevene fikk også møte Sterling på Etihad Campus. Flott gjort av Raheem !!.

Sergio Aguero stod over onsdagens kamp etter at han måtte gi seg etter en times spill mot Fulham, men er tilbake i trening igjen og reiste sammen med resten av troppen til London fredag.

Manchester City og Brighton har kun møtt hverandre en gang tidligere i FA Cupen. Det var i 1982-83 sesongen i 4.runde. Manchester City hadde tatt seg videre etter å ha slått Sunderland 2-1 hjemme på Maine Road i 3.runde, men mot Brighton ble det bråstopp og klubben fra den engelske sørkysten vant til slutt hele 4-0. Og Brighton gav seg ikke med dette. I den neste runden slo de Liverpool 2-1 på Anfield. Deretter ble Norwich slått 1-0 hjemme i kvartfinalen, før man tok seg til klubbens hittil eneste FA Cup finale gjennom å slå Sheffield Wednesday 2-1 i semifinalen som ble spilt på Highbury i London. Finalemotstander var Manchester United. Etter at den første finalen endte 2-2 ble imidlertid Manchester United for sterke i omkampen og Brighton måtte se seg slått 4-0.

Etter dette har de stort sett røket ut i de tidlige rundene i turneringen, unntaket var forrige sesong da de tok seg til kvartfinalen hvor det ble tap 2-0 borte mot Manchester United.

City og Brighton har møtt hverandre en gang tidligere denne sesongen, i slutten av september på Etihad Stadium. Den gang vant City 2-0 takket være scoringer av Raheem Sterling og Sergio Aguero. De møtes også i den siste serieomgangen i Premier League på American Express Community Stadium i Brighton. En kamp som kan bli direkte avgjørende for begge. For Brightons del kan det bety være eller ikke være i Premier League. For Manchester City kan det bety en ny Premier League tittel eller ikke.

Brighton sliter på nedre halvdel i Premier League. De står foreløpig med 33 poeng seks runder før slutt. Det er like mange som Southampton og Burnley, og 5 foran Cardiff som ligger på den utsatte 18.plassen som gir nedrykk til Championship. Begge de to siste er tapt. I først kamp etter landslagspausen ble Southampton for sterke og vant 1-0 i Brighton. Mens det ble et 3-0 tap for Chelsea på Stamford Bridge onsdag kveld.

Til denne må manager Chris Hughton klare seg uten sin tyske midtbanespiller Pascal Gross som sliter med en hamstring-skade. Solly March og Jurgen Locadia er usikre. March måtte gi seg etter en halvtimes spill i onsdagens kamp mot Chelsea, mens Locadia fikk seg en smell i kampen mot Southampton og stod over sist.

Manchester Citys vei til semifinalen:

 • 3.runde: Manchester City – Rotherham 7-0 (Sterling, Foden, Jesus, Mahrez, Otamendi, Sane, Selvmål)
 • 4.runde: Manchester City – Burnley 5-0 (Jesus, B. Silva, De Bruyne, Aguero, Selvmål)
 • 5.runde: Newport – Manchester City 1-4 (Foden 2, Sane, Mahrez)
 • Kvartfinale: Swansea – Manchester City 2-3 (B. Silva, Aguero, Selvmål)

Brightons vei til semifinalen:

 • 3.runde: Bournemouth – Brighton 1-3
 • 4.runde: Brighton – West Bromwich 0-0
 • 4.runde omkamp: West Bromwich- Brighton 1-3
 • 5.runde: Brighton – Derby 2-1
 • Kvartfinale: Millwall – Brighton 2-2 (4-5 etter straffer

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

 • 29.09.2018: Manchester City – Brighton 2-0 (Sterling, Aguero)
 • 09.05.2018: Manchester City – Brighton 3-1 (Danilo, B. Silva, Fernandinho)
 • 12.08.2017: Brighton – Manchester City 0-2 (Aguero, Selvmål)
 • 24.09.2008: Brighton – Manchester City 2-2. 5-3 e.str. (Fernandes, Ireland). Liga Cup
 • 01.04.1989: Brighton – Manchester City 2-1 (Morley)

Visste du at:

 • Brighton kun har vunnet en av sine 11 siste kamper mot Manchester City alle turneringer inkludert. Det var i april 1989 da de vant 2-1 i en kamp i daværende 2.divisjon (Championship).
 • Brighton aldri har vunnet på Wembley. På fire forsøk har det endt en uavgjort og tre tap.
 • Manchester City er laget med flest scoringer i FA Cupen denne sesongen med sine 19 så langt, og kan bli det første laget siden 2011-12 sesongen (Chelsea) til å score 20 i samme sesong i denne turneringen. Og samtidig kopiere 1980-81 sesongen da vi også scoret 20 mål i FA Cupen.

Dommer er Anthony Taylor.  Han har dømt oss to ganger tidligere denne sesongen. Først i 3-1 seieren hjemme mot Manchester United i midten av november. Deretter i 2-1 seieren hjemme mot Liverpool i starten av januar.

Kampstart er lørdag kl.18.30 og kampen vises på Viasat 4.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar