Før kampen: Manchester City – Cardiff

Premier Leagues toppscorer, Sergio Aguero, blir ikke å finne hverken på banen eller på innbytterbenken når Cardiff gjester Etihad Stadium onsdag kveld.

Aguero tuslet av banen etter en times spill i lørdagens oppgjør mot Fulham og det var tydelig å se at han ikke var helt fornøyd med tingenes tilstand. På tirsdagens pressekonferanse kunne Pep Guardiola fortelle at Aguero ikke har trent de siste dagene og er uaktuell til onsdagens Premier League kamp. Det er likevel et godt håp om at han rekker neste ukes kvartfinale i Champions League mot Tottenham, og kanskje også lørdagens FA Cup-semifinale mot Brighton på Wembley.

Fulham ble, som mange spådde på forhånd, et par nummer for små mot et titteljagende Manchester City-lag. Etter at Bernardo Silva sendte City i ledelsen allerede etter fem minutter var det vel aldri noen tvil om hvem som til slutt kom til trekke det lengste strået i oppgjøret.  Hele 18 avslutninger hadde City bare i løpet av den første omgangen, og det var slett ikke ufortjent at vi kunne gå til pause med en 2-0-ledelse etter at Aguero også hadde tegnet seg på scoringslisten med en vakker scoring i det 27.minutt. Andre omgang ble nærmest som et pliktløp å regne der City kontrollerte det hele inn uten å bruke for mye krefter. Med tanke på at vi nå går inn i en periode med et uhyre tøft kampprogram, med ikke mindre enn åtte kamper de neste 25 dagene, blir det viktig å spare krefter der det er mulig å spare.

Det tette kampprogrammet vil nok også føre til at vi vil få se en del rokeringer på laget framover. Til denne kampen får Gabriel Jesus sjansen til å vise seg fram igjen i Sergio Agueros fravær. Trolig vil vi også få se mer til spillere som Danilo, Riyad Mahrez, Leroy Sane og Phil Foden, spillere som ikke har fått så mye spilletid i det siste. I tillegg til John Stones, Benjamin Mendy, Kevin De Bruyne og Fernandinho som alle er tilbake igjen etter skader.

Foruten nevnte Aguero er også Fabian Delph uaktuell til onsdagens kamp. Ellers meldes det om en frisk og rask tropp. Også Claudio Bravo er tilbake i trening igjen etter sitt lange skadeavbrekk.

Alle i Manchester City ser fram til de neste ukene når ting nå skal avgjøres. Det er fantastisk å være i den posisjonen vi er i, at vi fortsatt kan vinne tre titler til denne sesongen foruten den vi allerede har vunnet (Carabao Cup). Samtidig er vi smertelig klar over at vi kan tape alt. Første prioritet nå er å slå Cardiff, deretter er det semifinale der vi forhåpentligvis kan ta oss til en finale i en turnering jeg aldri har vunnet (FA Cup), sier en kampklar Guardiola.

Neil Warnock hadde ikke mye til overs for dommer-trioen i helgen

Cardiff-manager, Neil Warnock, var rasende på dommer-trioen etter at hans lag tapte 1-2 hjemme for Chelsea i helgen. Etter å ha ledet 1-0 til det gjenstod seks minutter og blitt snytt for minst en soleklar straffe, utliknet Chelsea til 1-1 med en scoring som aldri skulle vært godkjent ettersom målscorer Cesar Azpilicueta var minst en meter i offside da han headet ballen i mål. Som om ikke det var nok så satte Ruben Loftus-Cheek inn 1-2 på overtid og dermed måtte Cardiff tusle poengløse av banen i en kamp de strengt tatt hadde fortjent bedre. Dermed økte også avstanden opp til Burnley, og sikker plass, til fem poeng når waliserne nå har syv kamper igjen å spille.

Vi hadde forberedt oss i tre uker til denne kampen og hadde troen på å ta alle tre poengene, for så å bli fullstendig bortdømt og sitte igjen uten noe som helst. Premier League er en av de beste ligaene i verden, men dommerstanden holder rett og slett ikke mål tordnet Warnock i etterkant av Chelsea-kampen. 

Med tanke på at de har to bortekamper mot henholdsvis Burnley og Brighton, to de slåss med for å sikre fortsatt eksistens i Premier League i sine to neste etter denne, truet sågar Warnock å sende utpå et U23 lag mot City. Men etter å ha fått hvilepulsen tilbake har han moderert seg og  kunne tirsdag fortelle at han kommer til Manchester med sine antatt beste spillere, og ikke har til hensikt å begrense et tap, men i stedet forsøke å gå for alle tre poengene.

Etter en tung start på sesongen, der man måtte vente helt til slutten på oktober før man fikk sin første tre- poenger (4-2 hjemme mot Fulham), har man etter hvert klart å tilvenne seg nivået mer og mer. I skrivende stund ligger de på en 18. plass med 28 poeng (8-4-19) på 31 kamper, og er fem poeng bak Burnley, Brighton og Southampton på plassene foran seg. 6 av de 8 Premier League-seierne de har denne sesongen har kommet på hjemmebane. To bortekamper er vunnet, 2-1 mot Southampton og 1-0 mot Leicester.

Manchester City og Cardiff har bare møtt hverandre en gang tidligere i Premier League sammenheng på Etihad Stadium. Det var i januar 2014 da Manchester City til slutt vant 4-2 over et Cardiff-lag som den gang ble ledet av Ole Gunnar Solskjær. 1-0 scoringen den gang, signert Edin Dzeko, var forøvrig det første målet som ble godkjent ved hjelp av den nye mållinjeteknologien som nettopp var innført i Premier League. Før det hadde ikke lagene møtt hverandre i ligasammenheng siden 1985/86 sesongen i daværende 2.divisjon eller det vi i dag kjenner som Championship.

Det omvendte møtet tidligere denne sesongen endte hele 5-0 til Manchester City takket være scoringer av Sergio Aguero, Bernardo Silva, Ilkay Gundogan samt Riyad Mahrez’ to første scoringer i den lyseblå Manchester City-drakten.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

 • 22.09.2018: Cardiff – Manchester City 0-5 (Mahrez 2, Aguero, B. Silva, Gundogan)
 • 28.01.2018: Cardiff – Manchester City 0-2 (De Bruyne, Sterling), FA Cup.
 • 18.01.2014: Manchester City – Cardiff 4-2 (Dzeko, Navas, Y.Toure, Aguero)
 • 25.08.2013: Cardiff – Manchester City 3-2 (Dzeko, Negredo)
 • 29.01.1994: Cardiff – Manchester City 1-0. FA Cup.

Visste du at:

 • Cardiff har ikke klart å holde nullen bakover mot Manchester City i noen av de 13 siste ligamøtene klubbene i mellom. Sist de greide det var i februar 1962 da det endte 0-0 på Ninian Park i Wales.
 • Manchester City er ubeseiret i sine 35 siste Premier League kamper hjemme mot nyopprykkede lag. Sist vi tapte for et nyopprykket lag på hjemmebane var mot Reading (0-2) i februar 2007.
 • Manchester City har ikke tapt en midtukekamp på hjemmebane siden i mai 2010 da Tottenham vant 1-0 på Etihad Stadium etter en scoring av Peter Crouch åtte minutter før slutt. Siden den gang har vi spilt 27 hjemmekamper i midtuken. 22 har endt med seier, mens 5 har endt uavgjort.

Dommer er Jonathan Moss. Dette blir den fjerde gangen han dømmer Manchester City denne sesongen. Første gang var i Community Shield kampen mot Chelsea i August, deretter i 5-0 seieren hjemme mot Burnley i oktober og nå sist i Carabao Cup finalen mot Chelsea i slutten av februar.

Kampstart er onsdag kl. 20.45 og kampen vises på TV Sport Premium 2.

Relaterte saker

2 svar

 1. Fritz Fjeldstad sier:

  Var ikke Cardiff nyopprykket da vi tapte der i aug 2013?

 2. Harald Larsen sier:

  Det skal selvsagt stå «Manchester City er ubeseiret i sine 35 siste Premier League kamper hjemme mot nyopprykkede lag.»

  En aldri så liten tyrkfeil der altså :-))

  Rettet nå

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *