Til finale i FA Youth Cup!

Manchester City er klare for finale i FA Youth Cup etter å ha slått West Bromwich 4-2 i semifinalen.

Det er ikke bare A-laget til Manchester City som hevder seg denne sesongen. U18-laget vant for en stund tilbake denne sesongens Premier League Cup, og er nå også klare for finalen i FA Youth Cup, etter at West Bromwich ble slått 4-2 i Manchester i kveld.

Før kveldens kamp hadde Citys unge og håpefulle tatt seg til finalen først ved å slå ut Clevedon i tredje runde (4-0), så Nottingham Forest i fjerde runde (4-1), deretter Derby i femte runde (2-1), før Bournemouth ble slått i kvartfinalen med 4-1. Også i kveld leverte Gareth Taylors gutter en god spillemessig kamp, og tok ledelsen etter bare åtte minutter spilt da Ben Knight satte inn et innlegg fra Adrian Bernabé. Knights avslutning var ikke 100% rent, men ballen snek seg likevel inn i hjørnet.

På Academy Stadium, der blant annet Pep Guardiola og Mikel Arteta befant seg på tribunen, fortsatte City å presse West Bromwich, og Bernabé var nære på å øke til 2-0 etter 18 minutter spilt, men en flott beinparade av West Bromwichs keeper forhindret scoring.

Til tross for at det var City som dominerte, skulle West Bromwich litt ut av det blå utligne etter drøye halvtimen spilt, etter en presis avslutning av Jamie Soule. Dermed 1-1, og det kunne også blitt 1-2 like før pause, etter at City-stopper Taylor Harwood-Bellis skled i eget forsvar og mistet ballen. Heldigvis for Citys del greide han å komme seg tilbake og forhindre scoring ved å blokkere WBA-avslutningen nesten på streken.

Dermed 1-1 til pause, et resultat som bare skulle stå seg åtte minutter inn i den andre omgangen da banens store spiller, Tommy Doyle, sendte av gårde et langskudd som riktignok var godt, men som keeper burde hatt god kontroll på. Ballen gikk likevel inn, og en av de unge City-spillerne som mange har mest tro på skal kunne slå gjennom på A-lagsnivå, kunne dermed juble for å ha gjort det samme som begge besteforeldrene hans gjorde i ligacupfinalen i 1970 – nemlig score mot West Bromwich. I ligacupfinalen i 1970 vant City 2-1 over West Bromwich etter mål av Mike Doyle og Glyn Pardoe, som begge er besteforeldre til Tommy Doyle, og i dag scoret altså også barnebarnet mot samme motstander.

Noen minutter senere kunne Felix Nmecha ha økt til 3-1, men skuddet hans traff tverrligger. 3-1 skulle likevel komme, etter at en uheldig West Bromwich-spiller headet ballen i eget mål på en corner etter 78 minutter.

Dermed så kampen ut til å være punktert, men etter å ha spilt en så god kamp skulle Tommy Doyle fra sin defensive midtbaneposisjon skape spenning igjen etter en tabbe i eget forsvar etter 86 minutter. Uten å være helt orientert hvem han hadde rundt seg da keeper sparket ut til ham, mistet han ballen i livsfarlig posisjon, og bortelagets Rayhaan Tulloch fikk en enkel jobb med å sette inn reduseringen.

Spenningen varte imidlertid ikke lenge, takket være flotte prestasjoner et par minutter etterpå, som sørget for at Felix Nmecha til slutt kunne sette ballen i mål, helt nede ved stolperota.

Dermed 4-2 og City er klar for finale i FA Youth Cup for tiende gang! Bare to av de tidligere ni gangene City har vært i finalen har det endt med seier, først i 1986, så i 2008. Både i 2015, 2016 og 2017 tapte City for Chelsea i finalen, men i år får altså de lyseblå en ny mulighet til å vinne turneringen. Finalemotstander er Liverpool.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar