Oppskriftsmessig borteseier

Manchester City gjorde jobben mot Fulham i London og vant 2-0. Med det er de lyseblå tilbake på toppen av tabellen i Premier League!

Innspurten av sesongen er i gang og Manchester City er fortsatt med og kjemper i alle turneringer. Det skal spilles et stort antall kamper framover og en gledelig nyhet er omtrent samtlige av Citys spillere er klare for spill, etter en periode med mange skader. I dag var både Kevin De Bruyne (fra start) og Fernandinho (kom inn som innbytter) tilbake på banen, og også Benjamin Mendy er nå tilbake i trening.

På papiret skulle ikke dagens motstander, Fulham, være den aller vanskeligste, med tanke på at The Cottagers har hatt en meget svak sesong og ligger ganske fortapt på nest siste plass i Premier League. Pep Guardiola toppet likevel laget, og viste med det at han ikke er interessert i å gå på noe feilskjær i kampen med Liverpool om å vinne Premier League. Aymeric Laporte var som vanlig å finne i Citys midtforsvar, mens Nicolas Otamendi fikk starte på bekostning av John Stones. Ilkay Gündogan har imponert voldsomt i Fernandinhos skadefravær, og fikk også starte dagens kamp, selv om altså brasilianeren satt på benken. Da Fernandinho kom inn i den andre omgangen, ble Gündogan skjøvet fram i en mer offensiv rolle. Meget gledelig var det altså at Kevin De Bruyne var med fra start. Det er nesten en måned siden han nok en gang måtte forlate banen med skade, da han i borteoppgjøret mot Bournemouth i begynnelsen av mars fikk en strekk i hamstringen. At De Bruyne var tilbake betydde at Bernardo Silva ble skjøvet ut i en kantrolle, på bekostning av både Riyad Mahrez og Leroy Sané, som var å finne på benk. Raheem Sterling bekledde motsatt kant, mens Sergio Agüero som vanlig var å finne på topp.

Det var gjestene fra Manchester som skulle gå rett i strupen på vertene fra kampstart, og det skulle heller ikke gå mange minuttene før City var i tet. Fulham gjorde grove feil i forsvaret i solskinnet på Craven Cottage, og det hele startet med et dårlig utspark fra keeper som gikk rett til en City-spiller. Sergio Agüero og Bernardo Silva kombinerte ute på kant og det hele endte med et Agüero-skudd som ble blokkert. Kort tid etter skulle det imidlertid skje en ny feil i Fulham-forsvaret, som ga bort ballen til City. Kevin De Bruyne fant Sergio Agüero, som fant Bernardo Silva ute på kanten av sekstenmeteren. Portugiseren tok deretter ballen med seg innover i banen før han fyrte av mot det lengste hjørnet – kontant i mål, nede ved stolperota! Dermed 1-0 til City, før fem minutter var spilt!

Også i det motsatte oppgjøret tidligere i sesongen tok City en tidlig ledelse etter at Fulham serverte ballen i starten av kampen, og i dag kunne det altså se ut som om de hvitkledde som er på full vei mot Championship, ikke hadde lært så mye siden sist.

Etter 26 minutter skulle det samme skje igjen! Bryan sendte av gårde en altfor løs pasning som Bernardo Silva snappet.  Han sendte den inn i boksen til Sergio Agüero, som tok den med videre mot hjørnet av femmeteren og avsluttet – over keeper og i opp i motsatt kryss! En perfekt avslutning av argentineren, som dermed scoret sitt 19. mål i Premier League denne sesongen (29. i alle turneringer). Agüero er for øyeblikket toppscorer i Premier League, og med dagens mål tangerte han Jermain Defoe som ligger på 7. plass på listen over hvem som har scoret flest Premier League-mål (162). Opp til 6. plass der Robbie Fowler ligger er det bare ett mål.

City fortsatte å dominere alt som skjedde på Craven Cottage videre utover i omgangen, og det var flere ganger med nød og neppe at Fulham fikk klarert.

Utover i den andre omgangen skulle City imidlertid roe litt ned, og det var relativt få sjanser som ble produsert. Bernardo Silva hadde et skudd mot lengste etter timen spilt som keeper ikke hadde altfor store vanskeligheter med å redde, mens Kyle Walker kom hakket nærmere ti minutter før slutt etter å ha kombinert med Raheem Sterling. Walker skjøt i steget – rett i den nærmeste stolpen!

Stort mer skjedde det ikke på Craven Cottage, noe som betydde at City vant relativt oppskriftsmessig og greit mot et Fulham-lag som viste store svakheter, spesielt defensivt.

Som sagt kommer kampene tett som hagl for City framover, og allerede onsdag er det ny Premier League-kamp, da hjemme mot Cardiff.

PS. Nylig avdøde Bernard Halford ble hyllet av den tilreisende City-fansen på Craven Cottage. City skal nemlig ha sendt 1400 skjerf med svarte og røde striper til London til dagens kamp, lik det Halford hadde på seg da han var med opp på ærestribunen på Wembley i 2011 og fikk løfte FA-cuppokalen. Fulham skal ha hjulpet til med å gjøre skjerfene klare for City-supporterne på tribunen, og i tillegg brukte også Pep Guardiola og flere andre fra City-staben skjerfet, til minne om Halford.

Relaterte saker

2 svar

  1. City4life sier:

    Herlig!!! Noen som vet noe om skaden til Aquero?

  2. Jakob Berge sier:

    Vanskelig å vurdere som sagt når motstanden er så svak, men vi er smarte i denne kampen. Dominerer fullstendig 1omg med høyt press og mange sjanser, så roer vi det ned i 2omg og bare triller. Nå kan vi rullere så mye som mulig de neste kampene, så vi har uthvilte bein mot Spurs og United. Syns også Walker og Otamendi har spilt seg veldig opp med mer spilletid etter nyttår, de fikk mye kritikk på starten av sesongen.

Legg igjen en kommentar