Før kampen: Fulham – Manchester City

Etter to ukers pause grunnet landskamper ruller endelig Premier League fotballen igjen. Lørdag tar Manchester City turen til London for å møte Fulham på Craven Cottage.

Et Fulham-lag som står med syv strake tap og som kun har kapret tre fattige poeng på sine ti siste premier League kamper. Bakover renner målene inn. Hittil har det blitt 70 baklengs, flest av samtlige i Premier League. Framover har de også slitt. Bare Huddersfield (18) og Cardiff (27) har scoret mindre enn Fulham med sine 29.

For Manchester City markerer samtidig denne kampen starten på en uhyre hektisk periode med kamper stort sett hver tredje og fjerde dag fra nå og ut sesongen. Da passer det perfekt at spillere som Vincent Kompany, John Stones, Fernandinho, Kevin De Bruyne og Benjamin Mendy alle er tilbake i full trening igjen etter korte og lengre skadefravær. Med et så tett kampprogram, som de neste fire ukene inkluderer seks kamper i Premier League, semifinale i FA Cupen samt to kvartfinale kamper mot Tottenham i Champions League, blir det viktigere enn noensinne å kunne rotere på mannskapet for å kunne være med lengst mulig på alle fronter. Det er heller ikke rapportert noen skader på de spillerne som har vært opptatt med spill for sine respektive landslag. 

Flere av våre spillere markerte seg forøvrig positivt i disse landskampene. Raheem Sterling satte inn fire mål på sine to kamper for England, Gabriel Jesus satte inn Brasils to siste mål i 3-1 seieren mot Tjekkia og Leroy Sane satte inn en scoring for Tyskland da slo Nederland 3-2 borte, for å nevne noen. 

Fulham er et lag vi har hatt et godt tak på de senere årene. Alle de syv siste innbyrdes oppgjørene har endt med City-seier.  Sist Fulham tok poeng mot Manchester City var i september 2011 da det endte 2-2 på Craven Cottage. Sist vi tapte mot London-laget var i april 2009 da det endte 1-3 på Etihad Stadium. Stephen Ireland sørget for at vi kunne gå til pause med en 1-0 ledelse den gang. Men to scoringer av Clint Dempsey samt en av ex City-spiller Dickson Etuhu sørget for Fulham-seier. 

Siden den gang har lagene møtt hverandre 13 ganger i serie og cup. Det har endt med 10 City-seire samt 3 uavgjorte, med en målscore på 34-11 i vår favør. Sist gang vi tapte på Craven Cottage var i november 2005 da det endte 2-1 til hjemmelaget. Lee Croft satte inn Citys mål den gang. Siden da har lagene møtt hverandre åtte ganger i London. Det har endt med 5 City seire og 3 uavgjorte. Sist lagene møttes på Craven Cottage i Premier League var i desember 2013. Da vant Manchester City 4-2 etter scoringer av Yaya Toure, Vincent Kompany, Jesus navas og James Milner i Manuel Pellegrini´s første sesong som City-manager.

I det omvendte møtet i midten av september vant Manchester City 3-0 etter scoringer av Leroy Sane, David Silva og Raheem Sterling. Lagene møttes også på Etihad Stadium i Carabao Cup i november. Den gang vant Manchester City 2-0 etter to scoringer av Brahim Diaz.

Etter fire sesonger i Championship var det var stilt en del forventninger til Fulham foran gjensynet med Premier League. Klubben som eies av den styrtrike amerikaneren Shad Khan var svært så aktive på transfer-fronten foran sesongen og hentet inn spillere som Jean Michael Seri (Nice), Maxime Le Marchand (Nice), Andre Anguissa (Marseille), Fabricio Agosto Ramirex (Besiktas), Andre Schurrle (Borussia Dortmund), Aleksandar Mitrovic (Newcastle), Alfie Mawson (Swansea), Joe Bryan (Bristol City) og Calum Chambers (Arsenal, lån). Faktisk var det bare Liverpool og Chelsea som brukte mer penger enn Fulham av Premier League klubbene i sommer-vinduet. I tillegg hentet de blant annet inn Håvard Nordtveit (Hoffenheim) og Ryan Babel (Besiktas) i januar-vinduet.

Scott Parker

Men resultatene har uteblitt og klubben har nå hatt tre forskjellige managere bare denne sesongen. Slavisa Jokanovic, som ledet laget tilbake til Premier League, fikk sparken i november etter en rekke svake resultater. Inn kom Claudio Ranieri som sensasjonelt ledet Leicester til Premier League tittelen i 2015-16 sesongen. Men etter bare drøyt tre måneder i sjefs-stolen var det også slutt for «the tinkerman». Nå ledes laget av den tidligere Charlton, Chelsea, Newcastle, West Ham og Tottenham og Fulham-spilleren Scott Parker (38). Parker startet sin trenerkarriere som U-18 trener i Tottenham før han sommeren 2018 sluttet seg til trenerapparatet til daværende Fulham-manager Jokanovic. 

Med syv kamper igjen å spille ligger laget på en 19.plass med kun 17 poeng, og har hele 13 poeng opp til en sikker plass. De syv siste kampene har alle endt med tap, sist 1-2 hjemme for Liverpool. For å finne sist laget tok tre poeng må vi tilbake til 29.januar da Brighton ble slått 4-2 hjemme på Craven Cottage etter at bortelaget hadde ledet 2-0 til pause. De fire liga-seirene de har denne sesongen har alle kommet på hjemmebane. Foruten Brighton så har man slått Huddersfield 1-0, Southampton 3-2 og Burnley 4-2. 

Til denne kampen kan Scott Parker velge fra en nær skadefri tropp. Andre Schurrle har måttet stå over de siste kampene grunnet et virus, men er nå på bedringens vei og blir trolig klar. Midtstopper Alfie Mawson er imidlertid fortsatt ute med et vondt kne. Mens Tim Ream (USA) og Jean Michael Seri (Elfenbenskysten) returnerte sent til London etter landslagsoppdrag for sine respektive hjemland.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

 • 01.11.2018: Manchester City – Fulham 2-0 (Diaz 2). Carabao Cup
 • 15.09.2018: Manchester City – Fulham 3-0 (Sane, D. Silva, Sterling)
 • 22.03.2014: Manchester City – Fulham 5-0 (Y. Tore 3, Fernandinho, Demichelis)
 • 21.12.2013: Fulham – Manchester City 2-4 (Y. Toure, Kompany, Navas, Milner)
 • 19.01.2013: Manchester City – Fulham 2-0 (D. Silva 2)

Visste du at:

 • Manchester City har scoret i alle sine 23 siste kamper mot Fulham. Sist vi gikk målløse av banen mot London-klubben var mars 2004 da lagene spilte 0-0 på Etihad Stadium.
 • Fulham har sluppet inn minst to mål i alle sine 11 siste ligakamper, noe som er rekord i Premier League.
 • I kun to ligakamper denne sesongen har Fulham holdt nullen bakover. Hjemme mot Huddersfield (1-0) og borte mot Newcastle (0-0).
 • Fulham har med sine 41 minusmål den dårligste målforskjellen av alle i de fire øverste divisjonene i England.
 • Fulham har tapt 25 av sine 26 sine Premier League lamper mot de etablerte topp 6 klubbene inkludert samtlige 11 denne sesongen.
 • Bare 3 av Sergio Agueros 18 ligamål denne sesongen har kommet på bortebane.

Dommer er Kevin Friend.  Han har dømt oss fire ganger tidligere denne sesongen. I 2-1 seieren hjemme mot Newcastle i september, 1-0 seieren borte mot Tottenham i oktober, 1-0 seieren borte mot Burton Albion i Carabao Cup samt i 1-0 seieren borte mot Bournemouth i begynnelsen av mars.

Kampstart er lørdag kl. 13.30 og kampen kan du se på TV 2 Sport Premium.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *